Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 6 po wymianie baterii nadal nie ładuje się do faktycznych 100%

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 MWonderchild

MWonderchild
  • 13 posts

Posted 03 July 2017 - 15:40

Cześć, 

Niedawno wymieniłem baterię w swoim iPhone 6 na nową firmy greencell.

Zanim kupiłem nową baterię, moja miała ok 87% prawdziwej pojemności i chyba 190 cykli.

Sprawdzałem to za pomocą wielu aplikacji w telefonie oraz przez program komputerowy iBackupBot.

Bateria Greencell pomimo że nowa i posiada 1810 mAh, ładuje się tylko do 1700 mAh. To tak samo jak stara.

Czyżby Apple specjalnie postarzał swoje urządzenia, czy poprostu telefon po wymianie "pamięta" starą?

Dodam że robiłem resety, instalowałem software od nowa, a nawet z nadzieją usunięcia tego błędu, użyłem czystego rasowego oprogramowania z ipsw.me.

Czy da się to jakoś naprawić? W załączniku zdjęcie z iBackupBot.

Pozdrawiam

http://imgur.com/a/7Mm1N

#2 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 posts

Posted 03 July 2017 - 15:43

1. Kupiles jakis badziew a nie baterie
2. Jakim cudem po zaledwie 190 cyklach miales 87% oryginalnej pojemnosci ? Jestes pewien ze "tamta" bateria to nie byl zaden zamiennik ?

#3 MWonderchild

MWonderchild
  • 13 posts

Posted 03 July 2017 - 15:51

1. Kupiles jakis badziew a nie baterie
2. Jakim cudem po zaledwie 190 cyklach miales 87% oryginalnej pojemnosci ? Jestes pewien ze "tamta" bateria to nie byl zaden zamiennik ?

1. Baterie Greencell to chyba nie badziewie. 

2. To nie przypadek, bo poprzednia bateria "badziewie z allegro", która była droższa od Greencella też miała full charge capacity 1700 mAh.

3. Pierwotnie miałem oryginalną baterię i tak mi wskazywało. Mogę ją zaraz wymienić i pokazać na screenshotach.

Twój komentarz nie zaspokaja mojego problemu.  

#4 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 posts

Posted 03 July 2017 - 16:35

Jesli mowisz o baterii greencell z allegro za ~50 zl to udzielanie ci kolejnych rad mija sie z celem, jesli myslisz ze nawet za 100 zl kupisz dobra baterie do iPhone to sie mylisz.

Wsadz oryginalna i zrob screena z programu, jestes pewien ze jest to oryginal ? Jestes pierwszym wlascicielem telefonu ?

#5 MWonderchild

MWonderchild
  • 13 posts

Posted 03 July 2017 - 16:50

Jesli mowisz o baterii greencell z allegro za ~50 zl to udzielanie ci kolejnych rad mija sie z celem, jesli myslisz ze nawet za 100 zl kupisz dobra baterie do iPhone to sie mylisz.

Wsadz oryginalna i zrob screena z programu, jestes pewien ze jest to oryginal ? Jestes pierwszym wlascicielem telefonu ?

Jestem pierwszym właścicielem telefonu. Screenshot coś jeszcze bardziej [WULGARYZM]

http://imgur.com/a/Crj21

#6 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 posts

Posted 03 July 2017 - 18:33

Pierwsze co bym na twoim miejscu zrobil to wywalil ta baterie greencell bo te baterie nie nadaja sie nawet jako zamienniki sa po prostu bardzo kiepskie. Wloz do niego oryginalna baterie i oddaj do dobrego serwisu zeby sprawdzili ci czy problemem faktycznie jest bateria czy moze uklad U2 na plycie glownej, jesli bateria to niech ja wymienia na jakis dobry zamiennik, oryginalu ci nie wloza chyba ze z demontazu innego iPhone 6.

Tylko podkreslam niech to bedzie dobry serwis a nie jakas buda w centrum handlowym, na forum masz macsupport moge ci polecic ten serwis, napisz do nich bo na serwis apple nie masz juz raczej co liczyc bo sam rozkrecales telefon a w takim wypadku raczej odmowia ci nawet odplatnej wymiany baterii
  • Dastia likes this

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users