Cześć! Przymierzam się do kupna zewnętrznego monitora dla mojego MacBook Pro 13.3″ Retina 2.6GHz/8GB/128GB SSD/Intel Iris.
Już byłem niemal przekonany do kupna monitora 4K Dell P2415Q UHD, jednak okazało się, że mój model mid 2014 wspiera tylko 4K w 30hz, więc odpuściłem temat (https://support.appl.../pl-pl/HT206587). Ponadto zacząłem się zastanawiać, czy mój Mac by to udźwignął.
Pozostałem przy wyborze między Dell U2515H, a Dell U2414H.
Zastanawiam się tylko, czy przy 2560 x 1440 na 25 calach nie będzie wszystko zbyt małe, tzn. chodzi mi szczególnie o tekst.
Pracuję głównie jako UI/UX + kodowanie/programowanie.
Z praktycznego punktu widzenia model 24 calowy z rozdzielczością 1920 x 1080 wydaje mi się wystarczający, ale pytanie czy nie warto dopłacić do czegoś lepszego (i czy jest w w ogóle sens)?
Co mnie jeszcze niepokoi to "nieostry" tekst, który podobno jest widoczny na w/w monitorach - tak piszą niektórzy użytkownicy na zagranicznych forach, a ja niestety nie mam gdzie osobiście sprawdzić tego problemu.
Wcześniej używałem głównie PC z Win + starsze modele monitora Samsung 22 cale 1080p, ale teraz przeniosłem się tylko na Maca stąd potrzeba zewnętrznego monitora.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek opinie i komentarze osób, które posiadają któryś z monitorów
Edited by dexter77, 02 July 2017 - 18:46.