to jakiś lewy ten zasilacz masz, może tak wyglądają zasilacze w US, aż drugi raz sprawdziłem i u mnie jest on metalowy [MacBook kupiony w PL].

Macbook Pro, przeraźliwy brum z głośników
Started by
lamale78
, 11 Feb 2008 22:47
29 replies to this topic
Posted 12 February 2008 - 00:47
Posted 12 February 2008 - 00:50
dobra pomijajac wszelkie kwetie grzybkow itd. jak uziemic laptopa, tak w ogole? pytanie bardzie elektryczne niz komputerowe, wersja z kaloryferem przetestowana, nie dziala ;(
Posted 12 February 2008 - 02:58
Nalezalo by znalesc punkt masy we wzmacniaczu, a podejrzewam ze to sa koumny aktywne, wiec tu jest klops
(bo bys musial je rozbierac). Nalezalo by mase (z glownego punktu masy) polaczyc z masa macbooka. Koniecznie z tego punktu by nie tworzyc petli masy. To na opak wyjscie z sytuacji, gdyz w ogole nie powinno do niej dojsc. Wymien zasilacz na inny do MBP i po problemie
.

Posted 12 February 2008 - 17:32
nie no ja mam zasilacz amerykański do PB i grzybek jest metalowy. Jakiś lewy ten zasilacz masz, wiesz z tym kaloryferem to taka metoda wesoła acz niezbyt profesjonalna, ale nie do końca żart
wiele razy tak uziemiałem różne metalowe sprzęty i zawsze to działało
Na Twoim miejscu sprawdziwłbym zasilacz, jakoś dziwnie że ten grzybek masz plastikowy :/

Posted 12 February 2008 - 19:15
Napisz coś więcej na temat karty dźwiękowej / połączenia / zestawów głośnikowych to może znajdzie się rozwiązanie.
Laptopa uziemiamy tak jak wyżej napisano: bolec uziemiający powinien mieć połączenie z zasilaczem. Sugerowałbym nabycie odpowiedniego kabla / przerobienie wtyczki. A zabawy z kaloryferem radzę sobie odpuścić.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users