Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Macbook Pro, przeraźliwy brum z głośników

• Please log in to reply
29 replies to this topic

#26 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 February 2008 - 00:47

to jakiś lewy ten zasilacz masz, może tak wyglądają zasilacze w US, aż drugi raz sprawdziłem i u mnie jest on metalowy [MacBook kupiony w PL].

#27 lamale78

lamale78
  • 109 posts
  • SkądKraków

Posted 12 February 2008 - 00:50

dobra pomijajac wszelkie kwetie grzybkow itd. jak uziemic laptopa, tak w ogole? pytanie bardzie elektryczne niz komputerowe, wersja z kaloryferem przetestowana, nie dziala ;(

#28 jw_amigowiec

jw_amigowiec
  • 294 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 12 February 2008 - 02:58

Nalezalo by znalesc punkt masy we wzmacniaczu, a podejrzewam ze to sa koumny aktywne, wiec tu jest klops :P (bo bys musial je rozbierac). Nalezalo by mase (z glownego punktu masy) polaczyc z masa macbooka. Koniecznie z tego punktu by nie tworzyc petli masy. To na opak wyjscie z sytuacji, gdyz w ogole nie powinno do niej dojsc. Wymien zasilacz na inny do MBP i po problemie :).

#29 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 12 February 2008 - 17:32

nie no ja mam zasilacz amerykański do PB i grzybek jest metalowy. Jakiś lewy ten zasilacz masz, wiesz z tym kaloryferem to taka metoda wesoła acz niezbyt profesjonalna, ale nie do końca żart :) wiele razy tak uziemiałem różne metalowe sprzęty i zawsze to działało :) Na Twoim miejscu sprawdziwłbym zasilacz, jakoś dziwnie że ten grzybek masz plastikowy :/

#30 krzemien

krzemien
  • 1038 posts
  • SkądRG21 7UQ

Posted 12 February 2008 - 19:15

Napisz coś więcej na temat karty dźwiękowej / połączenia / zestawów głośnikowych to może znajdzie się rozwiązanie. Laptopa uziemiamy tak jak wyżej napisano: bolec uziemiający powinien mieć połączenie z zasilaczem. Sugerowałbym nabycie odpowiedniego kabla / przerobienie wtyczki. A zabawy z kaloryferem radzę sobie odpuścić.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users