Ja też oczekuję na swojego 10.5 cala. Podobno ma być u mnie 13-14 czerwca. Dziś został zmieniony status na stronie apple na gotowy do wysyłki. Ja tym razem zrezygnowałem z zamówienia casów. Ostatnio używałem Air 2 bez casów i zdecydowanie jest wygodniej i przyjaźniej dla oka. Ipadów używam tylko w domu także nie widzę konieczności zakupu casów. Mam tylko wsuwkę na zamek na wypadek jeśli miałbym go jednak zabrać poza dom. Poza tym do 10.5 nie widzę aby apple miał skórzane plecki, jest tylko nakładka na ekran. Moim zdaniem bardziej właśnie przydałyby się plecki.
Z takich ciekawostek to czytałem ostatnio benchmarki Geekbench 4 procesora A10X z nowych tabletów:
iPad Air 2
Single Core: 1,750
Muti Core: 4,230
Compute: 7,500
iPad Pro 1st generation
Single Core: 3,028
Multi-Core: 4,950
Compute: 15,000
iPad Pro 2nd generation
Single Core: 3,928
Multi-Core: 9,075
Compute: 28,000
Macbook 2017 (Core i5-7Y57)
Single Core:3,900
Multi-Core:6,800
Compute: 16,500
Jeśli to się potwierdzi to będzie to prawdziwe monstrum. Procesor A10X to prawdziwy potwór. Nie do ubicia przez kolejne 5 lat. Zdaje się że apple właśnie zaczyna wciągać nosem topowe procesory intela. No i co najważniejsze IOS 11 w połączeniu z tym tabletem to urządzenie coś więcej niż tylko tablet. Na konferencji były pokazywane nowości które w końcu ipada przybliżają do Komputerów PC. Był mega rozbudowany edytor graficzny, rozbudowany multitasking, manager plików. Zdecydowanie ruch w dobrą stronę. Spadek sprzedaży ipadów spowodował że apple wzięło się do ostrej pracy w tym segmencie.
Użytkownik Kardas edytował ten post 09 czerwca 2017 - 21:00