Mam iPada Pro 10,5" od kilku dni i jestem rozczarowany jeżeli chodzi o korzystanie z aplikacji. Wiele apek typu Tweetbot, Facebook, 1Password(tutaj najmniej), czy Weather Pro lepiej wypada dla mnie dużo lepiej na iPhonie. Są bardziej spójne, węższe, przyjemniej się z nich korzysta. O ile iPad jest świetnie wykonany, ma świetny ekran, jest lekki, wydajny i dobrze trzyma na baterii, to jednak w wielu rzeczach lepiej mi się korzysta z iPhone`a czy Maca mini z dużym monitorem. Apple Pencil też mnie ciut rozczarował - jest on dosyć ciężki, zdecydowanie cięższy niż większość piór czy długopisów, przez co komfort podczas korzystania z niego jak mnie spada. Multitasking na iPadzie jest w miarę OK, ale jak mnie, jest trochę za mały ekran, na pewno na 12,9" jest pod tym względem lepiej.
Podsumowując, iPad jest jak najbardziej OK i jest świetny dla osób, które mają małego iPhone`a(tj. 4", z takim rozmiarem nie wyobrażam sobie korzystać z neta) i iPad służy im jako główny komputer, do internetu, pisania itd. Szkoda, że Smart Keyboard jest taki drogi - to bardzo dobry dodatek do iPada, który jak dla mnie znacznie podnosi komfort korzystania z urządzenia, zwłaszcza dla kogoś kto dużo pisze.
Użytkownik MasterM edytował ten post 24 września 2017 - 17:06