Cześć!
Jako że bateria w moim iPhonie 6 ma obecnie pojemność około 80% stwierdziłem że powoli się zacznę przymierzać do wymiany. No i teraz pytanie, dawać do serwisu czy dam radę samemu? W serwisie sprawa prosta, płacę koło 4 stów i za kilka dni mam telefon z powrotem z nowiutką oryginalną baterią prosto od Apple, telefon jak nowy. A jak z własnoręczną wymianą? Ma ktoś może doświadczenie z bateriami z iFixIt? Czy jest duża różnica między taką a oryginalną?

Wymiana baterii iPhone 6 - (can) iFixIt?
Posted 07 June 2017 - 21:21
Posted 07 June 2017 - 21:45
Wymiana baterii jest dość prosta, problemem jest jednak zakup dobrej baterii. W serwisie autoryzowanym nie musisz czekać kilka dni, z tego co wiem to jeśli mają baterię na stanie to wymieniają od ręki. Wtedy płacisz około 400 złotych i masz baterię oryginalną, to jest najlepsze rozwiązanie.
Jeśli chcesz to zrobić taniej to w dobrych serwisach też są dostępne prawidłowo działające zamienniki, wtedy koszt jest niższy o połowę. U nas na przykład wymiana baterii trwa godzinę, montujemy baterie, które niczym nie różnią się od oryginału i tak samo działają.
- Krzyssp2 likes this
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Posted 07 June 2017 - 22:45
Wymiana baterii jest dość prosta, problemem jest jednak zakup dobrej baterii. W serwisie autoryzowanym nie musisz czekać kilka dni, z tego co wiem to jeśli mają baterię na stanie to wymieniają od ręki. Wtedy płacisz około 400 złotych i masz baterię oryginalną, to jest najlepsze rozwiązanie.
Jeśli chcesz to zrobić taniej to w dobrych serwisach też są dostępne prawidłowo działające zamienniki, wtedy koszt jest niższy o połowę. U nas na przykład wymiana baterii trwa godzinę, montujemy baterie, które niczym nie różnią się od oryginału i tak samo działają.
Skoro niczym się nie różnią i działają tak samo, to gdzie można takową kupić od Państwa?
Posted 10 April 2018 - 18:34
Cześć, mały update po ponad pół roku - baterii z iFixIt nie polecam Sam serwis jest spoko, narzędzie dostarczają dobrej jakości (przynajmniej jak na moje amatorskie potrzeby), jednak jakoś baterii jest dość słaba. Pod sam koniec jej 8 miesięcznego żywota pojemność wynosiła 40 (!!!) procent, bateria była lekko spuchnięta a telefon działał tragicznie. Na szczęście zachomikowałem swoją stara oryginalną baterię od Apple więc mogłem wymienić ją na nową oryginalną w serwisie
Posted 12 April 2018 - 22:05
...Pod sam koniec jej 8 miesięcznego żywota pojemność wynosiła 40 (!!!) procent, bateria była lekko spuchnięta a telefon działał tragicznie.
Koniec żywota jest już przy 80%. Jak doprowadziłeś do 40% to bateria umarła już 3 razy.
Pomogłem ? - Lubię to
Posted 13 April 2018 - 07:38
Masz rację. Tylko że przejście z 80% na 40% zajęło tej baterii +/- tydzień.
Posted 04 May 2018 - 16:06
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users