Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z Imessage ale tylko co do jednego numeru

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 11reg11

11reg11
  • 1 posts

Posted 03 June 2017 - 17:21

Witam,

Mam nietypowy (chyba) problem. Mianowice, mój iphon 7 wysyła i rozpoznaje wszystkich innych iphony i wysyła do nich imessage, oprócz telefonu mojej żony (również iphon7). Telefon wysyła zwyczajnego sms jakby żona nie posiadała iphona. 

Co istotne FaceTime działa ale nie da się go włączyć samego, tzn. można go uruchomić jedynie po nawiązaniu zwykłego połączenia telefonicznego. 

Dodam również, że numery oba są w T-mobile. 

Próbowałem już wszystkiego, ustawiałem numery ID do Imessage itp. resetowałem ustawienia, telefony. 

Podkreślę, że wszystkie inne numery znajomych którzy mają iphony nie są problemem. Wszędzie wysyłane jest imessage, oprócz mojej żony. 

Czy ma ktoś pomysł jak to ugryźć. 

#2 tomazzz

tomazzz
  • 35 posts

Posted 04 June 2017 - 13:40

a co z iphonem twojej zony? wysyla wiadomosci bez problemu? od kiedy masz ten problem ?  twoja zaona ma wsoje wlasne konto Apple ID? 

#3 nugat dr

nugat dr
  • 3 posts

Posted 04 June 2017 - 18:12

zglos problem na stronie apple pl i wybierz mozliwosc ze do Ciebie zadzwonia jest to za darmo dzwonia z Irlandi

#4 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 posts
  • SkądŁDZ/Swansea

Posted 04 June 2017 - 19:00

Spróbuj tego https://selfsolve.ap...-imessage/pl/pl użyj opcji drugiej że nie posiadasz już iPhone. Ale zanim to zrobisz to wyłącz FaceTime i iMessage, wyrejestruj numer swojej żony, potem wyłącz i włącz telefon następnie włącz FaceTime i iMessage. Po tym powinno być Ok.

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users