Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Linksys WRT54G3G + Novatel XU870 (HSDPA Express 34 w/adaptor) + Mac

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 hardenne

hardenne
  • 10 postów

Napisano 11 lutego 2008 - 17:52

Witam, Czy takie połączenie, w sensie ruter Linksys WRT54G3G z Novatel Merlin XU870 (HSDPA Express 34 w/adaptor) z MacBook Pro i MacBook i iMac będą współdziałać? Ktoś korzysta z tego routera do rozbicia (w moim przypadku blueconnecta) internetu na kilka maków? Zaczynałam od MacBooka Pro stąd Novatel XU870 (wejście Express Card 34), jednak przez problemy z zawieszaniem się maka przy łączeniu w małym zasięgu i dokupieniu dwóch innych maków, na których też chce mieć neta, chce to wszystko jakoś zgrać. Innego łącza nie ma i nie będzie, tylko bluecconect wchodzi w grę. A że router do najtańszych nie należy, chciałabym wiedzieć, czy będzie to hulać ze sobą :) i czy problemy z zawieszaniem się MBP przy łączeniu bezprzewodowym znikną? Pozdrawiam

#2 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2008 - 18:31

Mac tu nie ma znaczenia, najważniejsza jest współpraca router+modem blueconnecta, dla maca taki linksys to jak każdy router, a czy w nim jest modem bc czy jest podłączony kabelkiem to nie istotne.

Co od współpracy modemu o którym piszesz z linksysem to takie zestawienie jak najbardziej zadziała. Wymagany jest oczywiście jak najnowszy firmware zarówno routera jak i modemu.

Dla pewności opis firmware 2.10.17 w którym dodano obsługę tego modemu.

http://www-pl.linksy...d=0650595177B05

#3 hardenne

hardenne
  • 10 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 10:05

Dzięku :) "Mac tu nie ma znaczenia", a jak ja mam tylko maka i żadnej możliwości konfiguracji ustawień, połączeń, instalacji itp. na windowsie? Da radę wszystkim "zarządzać" tylko z maka?

#4 hardenne

hardenne
  • 10 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 10:26

I jeszcze pytanko... czy da radę podłączyć pod ten router (Linksys WRT54G3G) Neostradę? Chodzi o funkcjonalność, a nie być skazanym tylko na blueconnecta (m.in. przez limity) i jak to rozwiązać, nie kupując kilku routerów? Jest jakiś na tyle wszechstronny by połączyć neostadę, blueconnecta (Novatel Merlin XU870 Express Card 34) i LAN?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych