Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

2 problemy z Safari: autouzupełnianie i zmiana języka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mikelek

Mikelek
  • 27 postów

Napisano 23 maja 2017 - 15:59

Cześć, mam dwa problemy w Safari z którymi nie mogę sobie poradzić, szukałem na forum, ale nic nie znalazłem, a porady z innych stron jakoś mi nie chcą działać:

1. autouzupełnianie, w google, facebooku, nawet tu na forum, zamienia mi polskie wyrazy na angielskie. Próbowałem zmieniać ustawienia w Safari->Preferences->Autofill, ale cokolwiek bym robił, problem wciąż jest...

2. jester teraz w Hiszpanii i google pokazuje mi wyniki wyszukiwania po hiszpańsku, wolałbym po angielsku, ale jak wyżej, mimo prób, żadnego efektu

#2 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 23 maja 2017 - 20:05

Ani jeden, ani drugi nie jest „problemem” z Safari. Przecież Autofill jest zupełnie od czego innego. Zajrzyj lepiej do Preferencji systemowych i tam do Klawiatura > Tekst, a znajdziesz (zapewne defaults read -g NSSpellServers | head -n 4 pokaże Ci „en”, o ile się nie mylę).

Zaś ustawienia językowe wyszukiwania Google są zmyślnie ukryte pod Google > Ustawienia > Ustawienia wyszukiwania > Języki > Wyniki wyszukiwania są teraz wyświetlane w tych językach: > Edytuj.

I uwaga na przyszłość – przez szacunek dla szukających rozwiązań za pomocą wyszukiwarek (tak, idealistycznie wierzę, że jeszcze tacy istnieją) „jeden wątek - jedno pytanie” poproszę.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#3 Mikelek

Mikelek
  • 27 postów

Napisano 23 maja 2017 - 22:13

Wielkie dzięki za pomoc :)

Udało się załatwić sprawę autouzupełniania, ale z google dalej jest problem - zmieniłem te ustawienia i nadal hiszpańska google jest domyślna, a wyniki wyszukiwania są po hiszpańsku :(

#4 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 29 maja 2017 - 19:12

A jesteś w ogóle zalogowany/posiadasz konto Google? Innymi słowy: zapamięta Twoje spersonalizowanie?

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych