Witam,
Czy jest jakiś sposób żeby ustawić na zwykłej klawiaturze nie apple, kopiowanie pod ctrl + c a wklejanie pod ctrl + v ? Do tego alt + tab do zmieniania okien ? Da się przedstawić command and ctrl ale wtedy w programach i grach wszystko jest pomieszanie.
Znalazł ktoś sposób ?

Skróty klawiszowe funkcji kopiuj / wklej jak w Windowsie
Posted 18 May 2017 - 14:46
Posted 18 May 2017 - 17:17
MacOS to nie windows, więc naucz się obsługiwać klawiaturę maca. Na pytanie czy da się zamienić klawisze, da się. Sam zamieniłem kiedyś testowo CMD z ALT. Szybko wróciłem do serii i uważam że upodobnianie macos do windows jest bez sensu.
MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2
Posted 18 May 2017 - 19:11
Nie przyzwyczaje sie i nie preferuje tych z maca. Zamiana funkcji klawiszy to nie to o co pytalem bo to miesza caly system. Bardziej o rebindinig chodzi.
Posted 18 May 2017 - 21:22
Nie wiem, może to zadziała, skoro musisz. Ja od lat używam klawiatury Logitech (Windowsowej) i zawsze wystarczało mi systemowe zamienienie cmd/ctrl. Jak trudno kurde się przyzwyczaić, że potem ctrl masz pod klawiszem z oknem. No widocznie trudno. Spróbuj. https://imagazine.pl/2016/09/23/karabiner-dla-macos-sierra-czyli-nowy-karabiner-elements/ Chyba nic lepszego nie znajdziesz.
Nie czytam prywatnych wiadomości.
Posted 19 May 2017 - 07:07
To też przebinduje tylko układ jeżeli zamienisz:
Lewy ctrl -> command
Znaczek windows -> options
lewy alt -> ctrl
To efekt jest taki ze przełączanie się miedzy oknami masz ctrl + tab i dodatkowo w programch i grach masz pomieszane skróty.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users