Fajnie, ale przeczytałeś w poście wyżej, że on kupił ten telefon osobiście z oficjalnego sklepu?
CzoCzo, masz dowód zakupu, znasz historię telefonu, więc nie masz się czym przejmować. Sam widzisz jakie są te raporty z Internetu, szkoda na to czasu i pieniędzy.
No przeczytałem, czyli chcesz mi powiedzieć, że jeśli kupię taki skradziony/zgubiony telefon i coś z nim będzie nie tak będę mógł się udać do serwisu Apple i oni mi go naprawią? To spoko będę o tym pamiętał. Pierwsze co robią to sprawdzają to info o telefonie. Czy jest na gwarancji itp, dlaczego na aukcjach do zdejmowania simlocka podają info że akceptują tylko czyste numery IMEI, a simlocki są zdejmowane przez serwery/ludzi z Apple a nie przez sieci. A tę z listy blacklisted ceny zdjęcia simlocka są o wiele droższe.
Ten system blacklisted nie ma nic wspólnego z Apple więc nie wyklucza gwarancji - w dodatku nie jest ani precyzyjny ani wiarygodny.
Jak dla mnie jest wiarygodny i precyzyjny. Bo często sprawdzam numery IMEI i 99% zgadza się, z tym co podaje raport. I do tego telefon, nie może połączyć się z siecią w danym kraju.
A koledze CzoCzo nie życzę aby kiedy przyleci do UK telefon nie będzie miał w ogóle zasięgu, co jeszcze możesz zrobić to zadzwoń na infolinie Apple i się zapytaj czy mając iPhone z listy blacklisted jest nadal na gwarancji..... i zobacz co ci powiedzą.
Edited by iLuk45z, 19 May 2017 - 11:46.