Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kilka pytań odnośnie Digital Crown w AW2

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 swiatek94

swiatek94
  • 450 posts

Posted 14 May 2017 - 23:28

Witam, obecnie przebywam za granicą i dzisiaj pierwszy raz pływałem z AW2 w morzu, ale niestety bardzo zasolonym.

1. Czy sól mocno wpływa na jakość uszczelek w koronce albo przycisku? Po wyjściu z wody i wysuszeniu zegarka miałem sól widoczną w okolicach mocowania paska i na samym zegarku w szczelinach. Na stronie apple nie widziałem żadnych przeciwskazań na temat soli.

2. Czy oba przyciski można swodobnie naciskać i kręcić(w przypadku koronki) pod wodą? Oczywiście delikatnie pod taflą.

3. Wieczorem obracając koronke miałem problemy z jej działaniem, delikatnie się zacinała i ciężko chodziła. Zrobiłem jak zaleca apple na stronie. 10-15 sekund pod wodą w kranie i na zmiane naciskanie i obracanie koronki. Macie jakieś inne sposoby na to? Czy to wystarczy?

4.Na koniec chciałem zapytać o przebywaniu z zegarkiem na słońcu, czy zegarek może być narażony na promieniowanie słoneczne podczas np. opalania bez żadnych konsekwencji? Czy lepiej go zdjąć na ten czas?

Edited by swiatek94, 14 May 2017 - 23:34.

#2 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 15 May 2017 - 07:34

To zasolonej wodzie jak bym nie pływał.. Jakoś mam wątpliwości co do gumy i soli. Ciężko się obraca bo pewnie się gdzieś sól skrystalizowała. 

#3 Snipper42

Snipper42
  • 251 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 15 May 2017 - 08:19

Czesć, 

Obawiałbym się że sól go wykończy, nawet bez kontaktu z wodą, urządzenia pracujące w mocno zasolonym środowisku cierpią..

W pracy zmierzyliśmy się już ze skorodowanymi płytami głównymi, w urządzeniach zgodnych z normą IP67-8.

Ta sól jakos się do nich dostała, zniszczyła uszczelki i doprowadziła do degradacji urządzenia. 

-Co do Słońca, sam zegarek powinien być bezpieczny, ale już bateria nie koniecznie, jak mówi specyfikacja Apple:

https://support.appl.../pl-pl/HT204508

Edited by Snipper42, 15 May 2017 - 08:21.

#4 swiatek94

swiatek94
  • 450 posts

Posted 15 May 2017 - 10:23

Dzięki serdeczne za odpowiedź. Pozostaje mi w takim razie basen, albo nasze polskie morze bądź zatoka.

Szkoda że nie ma żadnej informacji na stronie o soli i jej działaniu na zegarek, bo w sumie to oczywista sprawa, że w każdym morzu zasolenie jest inne, a na stronie jest wyraźnie napisane, że zegarek może być używany podczas kąpieli w morzu.

Zastanawia mnie jeszcze czy w przypdadku uszkodzenia AW2 przez omawianą sól, apple bezproblemowo przyjmuje taki zegarek do naprawy, albo w ogóle jak apple interpretuje zalanie zegarka, oczywiście korzystając z niego wedle zaleceń. Chodzi mi bardziej o doświadczenia w życiu niż to co jest napisane na stronie

Edited by swiatek94, 15 May 2017 - 11:05.

#5 North

North
  • 1336 posts

Posted 15 May 2017 - 11:11

Zalanie Apple Watch - unieważnienie gwarancji niestety.

#6 Szoker

Szoker
  • 43 posts
  • SkądBiałystok

Posted 06 June 2017 - 15:01

Trochę odgrzeję kotleta - może mi nikt głowy nie urwie za to:) al dawno mnie tu nie było.

Pamiętajcie jedno - Apple bardzo reklamuje AW2 jako zegarek dla surferów. Może to nie jest ciągły kontakt ze słoną wodą ale jest i to w sumie spory. Oceany są dosyć mocno zasolone...

Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Zabawki: IPhone 3GS 8GB / 4 16GB4S 16 GB5S 32GB / 6S 64GB (na sprzedaż) / 8 Plus 64GB / Macbook Pro 13" late 2013 / Apple Watch 2 Nike Edition

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users