Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 7 Mała czcionka na stronach internetowych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 progosu

progosu
  • 4 postów

Napisano 07 maja 2017 - 13:46

Witam, mam taki problem, że w niektórych aplikacjach i na wielu stronach internetowych czcionka jest dla mnie po prostu za mała. "Powiększony widok", zmiana rozmiarów czcionki i pogrubienia w ustawieniach kompletnie na to nie wpływają. z iPhone korzysta mi się naprawdę bardzo niekomfortowo, załączam dwa screeny 

iOS

Spoiler

a tutaj android

Spoiler

Czy jest jakaś możliwość powiększenia tekstu? W ustawieniach przeglądarek nie ma w ogóle takiej możliwości. Jeżeli nie ma takiej możliwości to bardzo bym prosił jakąś osobę, która posiada iPhone 6s Plus albo 7 Plus o zrobienie screenshota np. tego tematu http://netwars.pl/temat/174304 - przybliżenie tekstu podwójnym tapnięciem i wtedy screen, pewnie nikomu nie będzie się chciało ale to dla mnie ważne, bo chciałbym przejść na iPhone ale ten mały tekst jest dla mnie naprawdę nie do zaakceptowania. Jedyna szansa to taka, że na iPhone z 5.5 calowym ekranem jest lepiej.

#2 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 07 maja 2017 - 14:11

Czy jest jakaś możliwość powiększenia tekstu? W ustawieniach przeglądarek nie ma w ogóle takiej możliwości.

Sprawdź
Ustawienia > Ekran i jasność > Rozmiar tekstu.

#3 progosu

progosu
  • 4 postów

Napisano 07 maja 2017 - 14:13

To niestety nie zmienia rozmiaru tekstu na stronach internetowych

#4 czif117

czif117
  • 72 postów

Napisano 07 maja 2017 - 14:21

Ten telefon tak ma. Ściągnij sobie Chrome, to będziesz mógł modyfikować wartość powiększenia.

#5 progosu

progosu
  • 4 postów

Napisano 07 maja 2017 - 14:32

a czy w iPhone 7 plus tekst też jest taki mały?

#6 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 07 maja 2017 - 14:43

Ja osobiście na dużym ekranie plusa wole mniejsze czcionki niż bawoły.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#7 progosu

progosu
  • 4 postów

Napisano 07 maja 2017 - 15:08

Mi by wystarczyły takie, które da się przeczytać, te w iPhone 7 to jakiś mało śmieszny żart

#8 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 07 maja 2017 - 17:04

Niestety tak jest miałem 7 a teraz mam 7+ i niestety tak to wyglada. Spróbuj jeszcze zmienić widok całego telefonu na powiększony w opcjach ekranu.

iPhone 11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych