Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 7 - wiadomości zniknęły?!?!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kune

Kune
  • 49 postów

Napisano 01 maja 2017 - 20:00

Witam,

nie ukrywam, że jestem delikatnie spanikowany, ponieważ to moje narzędzie pracy. Dziś zauważyłem, ze coś dziwnego dzieje się z wiadomościami. Nie przychodzą, nie aktualizują się. Zrobiłem restart telefonu i wiadomosci (sms jak i imassage) znikneły! Do tego nowe wiadomości, nie sortują się wg kolejności godzin, tylko wpadają w dziwne miejsca. 

Na chwile obecna wiadomości wyglądają tak:

- 18.30

- 18.45

- 20.30

- 18.15

Czy ktos wie co jest grane? Jak podejrzę ilość miejsca wykorzystanego przez telefon, wiadomości zajmują 2.4 GB, więc jest to poprawna wartość, lecz ich nie widać!!

Nawet aktualizacja która wisiała, nie pomogła. Co robic? Nie mam kopii zapasowej, wydawało mi się że iphone i macbook po wifi automatycznie sie archiwizuje (wydawało mi się ze tak było) a tu nic!

Ratunku.

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 939 postów
Napisano 03 maja 2017 - 13:06

Szkoda, że nie ma żadnej starszej kopii zapasowej, ale może zrobienie takiej teraz (najlepiej w iCloud) i przywrócenie by pomogło? Spróbowałbym jeszcze przywrócenia do ustawień fabrycznych (bez wymazywania zawartości).

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 Kune

Kune
  • 49 postów

Napisano 03 maja 2017 - 20:47

Próbowałem i tego i tego właśnie. Niestety nic, nowe wiadomości wchodzą, zaczęły się sortować, niestety stare "gdzieś tam są" lecz ich nie widać. Po tylu latach bezproblemowego użytkowania jestem rozczarowany...

#4 Kune

Kune
  • 49 postów

Napisano 04 maja 2017 - 18:18

Efekt końcowy - fiasko. 

Co zrobić nie wiem, ale od razu powiem czego NIE ROBIĆ! Zarchiwizowałem telefon, zrobiłem kompletne czyszczenie, następnie w trybie awaryjnym zrobiłem odzyskanie telefonu i aktualizacje, oraz przywróciłem dane. EFEKT: Wiadomości brak, zniknęły także zajęte gigabajty z wiadomości.

Jednym słowem, fatalny krok  :blink:  :angry:  :angry:

#5 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 04 maja 2017 - 18:27

Uruchom jakiś program do przeglądania archiwum iPhone, nawet w wersji demo i sprawdź, czy te wiadomości są tam widoczne. Archiwum robiłeś w iTunes, czy iCloud?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych