Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Find my iPhone - poza siecią - niedziałający ekran

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 crab

crab
  • 262 postów

Napisano 25 kwietnia 2017 - 19:34

Witam,

myślałem, że pójdzie z górki, ale to grubsza sprawa. W moim iPhonie 5S (iOS10) przestał działać dotyk. Zrobiłem głupotę i uruchomiłem go ponownie, przez co nie mogę w iTunes wykasować danych przed wysyłką do serwisu (wcześniej odblokowywałem telefon przez Touch ID). Po zalogowaniu do iCloud, w opcjach Find my iPhone wybieram opcję Wymaż iPhone. Wszystko akceptuje, podaję hasła i pytania kontrolne i dupa. Pokazuje się komunikat 

Poza siecią.

Wymazywanie oczekuje. Po połączeniu się z internetem, zawartość tego telefonu zostanie wymazana.

Problem polega na tym, że telefon jest w sieci, ma pakiet kilku GB. Kilka razy włączałem i wyłączałem go, robiłem hard reset, wkładałem ponownie kartę sim i nic. Jak anuluję wykasowanie, to telefon znowu jest aktywny (zielona kropka), ja właczam kasowanie jest poza siecią (szara kropka)

Jakieś pomysły?

Nie chcę wysyłać telefonu do serwisu, ze wszystkimi danymi... Pociesza mnie jedynie fakt, że skoro mam kod blokady na telefon, to serwis też nic nie odczyta z telefonu. Mimo wszystko jednak, jeżeli dostanę refurba, to ten mój iPhone będzie się gdzieś pałętał.

Druga sprawa, to jak wyłączyć teraz Find my iPhone. Zastosowałem się wcześniej do instrukcji na stronie Apple, wyłączyłem telefon i wykasowałem go z listy urządzeń, a mimo to po włączeniu on nadal tam jest...

Użytkownik john80 edytował ten post 25 kwietnia 2017 - 19:39

#2 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 25 kwietnia 2017 - 19:38

Witam,

myślałem, że pójdzie z górki, ale to grubsza sprawa. W moim iPhonie 5S (iOS10) przestał działać dotyk.

Nie chcę wysyłać telefonu do serwisu, ze wszystkimi danymi... 

DFU i restore.

#3 crab

crab
  • 262 postów

Napisano 25 kwietnia 2017 - 19:44

DFU i restore.

Hmmm na to nie wpadłem, dzięki.

A czy po tym odtworzeniu, zabezpieczenie iCloud będzie dalej aktywne? Jeżeli tak, to jak mam je wyłączyć, żeby serwis mógł testować (nie widziałem takiej opcji na icloud.com)

Żeby nie było, że poszedłem na łatwiznę, na stronie supportu znalazłem jak wywalić telefon z Find my iPhone, wyłączyć i na icloud.com usunąć, ale po ponownym uruchomieniu wrócił. Czy po DFU też wróci do iCloud i będzie blokada? Inaczej - czy usunięcie z find my iphone jednocześnie zdejmuje blokadę icloud?

Użytkownik john80 edytował ten post 25 kwietnia 2017 - 19:47

#4 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 29 kwietnia 2017 - 22:43

DFU i restore czyści zawartość telefonu, ale nie zdejmuje blokady FMI. Blokadę możesz wyłączyć z poziomu telefonu (a w przypadku gdy telefon jest niesprawny, z poziomu przeglądarki po zalogowaniu się na swoje konto na iCloud.com - usunięcie iPhone z konta iCloud wyłącza na nim blokadę).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych