Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rozładowany iPhone nie włącza sie po ładowaniu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Certul

Certul
  • 11 postów

Napisano 24 kwietnia 2017 - 23:31

Witam,
mam problem z iPhone 5s od dluzszego czasu mam problem z bateria, gdy telefon robi sie zimny wylacza sie i pokazuje, ze jest rozladowany dlatego zakupilem powerbanka, lecz dzis rano nie zdazylem go wlaczyc i standardowo telefon wylaczyl sie, od rana telefon caly czas jest podlaczony do powerbanka i od poludnia do gniazdka problem jest w tym, ze laduje sie niby calutki dzien, a nie chce sie uruchomic wyskakuje mi tylko ikona czerwonej baterii, ktora jest ladowana. Ani podczas ladowania, ani przy odlaczonej ladowarce nie chce mi sie wlaczyc jest tylko ta czerwona bateria. Bardzo prosze o pomoc, mam nadzieje, ze da sie jeszcze cokolwiek zrobic.

#2 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 25 kwietnia 2017 - 06:45

Przypuszczam, że iPhone wykrywa jedynie podłączenie kabla, ale nie ładuje się. Za prawidłowe ładowanie odpowiedzialny jest układ U2 w telefonie i układ w certyfikowanym kablu lightning.

Jeżeli kabel jest ponad wszelką wątpliwość certyfikowany MFI, a bateria oryginalna - to pozostaje przejść się do serwisu, niech go zmierzą.

Użytkownik bee3 edytował ten post 25 kwietnia 2017 - 06:45

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#3 Certul

Certul
  • 11 postów

Napisano 25 kwietnia 2017 - 11:47

iPhone wlaczyl sie dzis rano po okolo 20 godzinach ladowania, odlaczalem i podlaczalem ladowarke to ladowal sie normalnie, ale dzis znow sie wylaczyl i jest pod ladowarka od godziny i nie wlacza sie, czyli powtorka z dnia wczorajszego

#4 iSEe

iSEe
  • 249 postów
Napisano 25 kwietnia 2017 - 12:05

Podejrzewam, że tylko serwis zostaje.

Kiedyś miałem taki przypadek z tabletem, po podłaczeniu do ładowarki tylko bateria na ekranie była widoczna ale tablet nie mógł rozpocząć ładowania. Nawet dwa dni pod prądem i nic.

Wystarczyło wpiąć ładowarkę do innego gniazda sieciowego :) Nie wiem do końca czy to wadliwy przedłużacz czy ładowarka (oryginalna) ale inne urządzenia można było naładować bez żadnego problemu.

iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE

#5 Certul

Certul
  • 11 postów

Napisano 25 kwietnia 2017 - 12:46

Jaki moze byc koszt naprawy? Niestety te cyrki dzieja sie gdy gwarancja stracila waznosc...

#6 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 25 kwietnia 2017 - 17:29

Spokojnie, miałem ten sam temat i powodem byla padnięta juz totalnie bareria. Po wymianie baterii iPhone nówka. A też się naczytałem o U2, nieoryginalnych kablach i ładowarkach.

#7 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 29 kwietnia 2017 - 22:45

Jaki moze byc koszt naprawy? Niestety te cyrki dzieja sie gdy gwarancja stracila waznosc...

Idź do serwisu niech go sprawdzą. Jeżeli to bateria to - chcąc mieć nadal oryginał - w ASA wymiana kosztuje ok. 300zł.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#8 skit777

skit777
  • 215 postów

Napisano 04 maja 2017 - 06:49

Bateria pada praktycznie całkowicie dlatego później nie można jej ruszyć do życia. Miałem tak kiedyś z htc one m7.
Trzeba było podpinać pod ładowarkę z dużym amperażem żeby zaskoczył i zacza zaczął się ładować.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych