Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone rozlany ekran i gwarancja

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Workowaty

Workowaty
  • 5 posts

Posted 24 April 2017 - 17:22

Posiadam iphone 6s który wyłącza się bez powodu - mam jeszcze ponad pół roku gwarancji od apple. Często podczas biegania np. telefon się wyłączy i aby go włączyć muszę podłączyć go do ładowania - co podczas biegu, czy ogólnie wyjścia np. na miasto jest niemożliwe i bardzo uciążliwe. Chcę go oddać do serwisu iSpot. Lecz iphone ma lekko wylany ekran, nie jest pęknięty (obudowa lekko poobijana) ale ani ekran ani obudowa nie jest pęknięta - ekran nie posiada żadnych rys. Czy przyjmą mi go do serwisu? Czy mogą robić problem z powodu wylania się lekko ekranu? 

#2 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 24 April 2017 - 17:56

Jeśli szyba nie jest pęknięta to bez problemu Ci przyjmą. Poza tym zgłaszasz usterkę samoczynnego wyłączania, a nie ekranu.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 Piotr X

Piotr X
  • 123 posts
  • SkądGdynia

Posted 24 April 2017 - 22:11

Co rozumiesz przez "lekko wylany ekran"? Pokaż jakieś foto.

#4 Damien Karras

Damien Karras
  • 284 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 April 2017 - 22:16

Jeśli szyba nie jest pęknięta to bez problemu Ci przyjmą. Poza tym zgłaszasz usterkę samoczynnego wyłączania, a nie ekranu.

Aaaa niekoniecznie. Uszkodzony mechanicznie ekran to uszkodzone mechaniczne urządzenie. Serwis dostaje się do środka przez zdemontowanie ekranu a jeżeli ten jest uszkodzony to może się tego nie podjąć.

Jak pomogłem, kliknij w Lubię to! ;)

#5 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 25 April 2017 - 06:51

Przede wszystkim sprawdź czy Twój iPhone kwalifikuje się do:
https://www.apple.co...pectedshutdown/

Jeżeli tak, to rozlany (ale nie pęknięty) ekran - nie przeszkadza w wymianie baterii.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users