Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - nie działa w sieci Lyca Mobile DE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 zdunek136

zdunek136
  • 7 postów

Napisano 22 kwietnia 2017 - 20:01

Witam!

Mam problem z iPhone 5, który miał służyć, jako dodatkowy telefon do użytkowania w Niemczech, otóż telefon generalnie nie chce się aktywować w sieci Lyca Mobile, we wszystkich innych sieciach działa, polskich czy niemieckich. Podczas aktywacji w w/w sieci wyskakuje komunikat: "Nieważna karta SIM, iPhone zawiera kartę SIM pochodzącą od operatora, którego zasady aktywacji przypisane obecnie przez serwer aktywacji traktują jako nieobsługiwanego. iPhone nie jest źródłem tego problemu. Zainstaluj kartę SIM dostarczoną przez obsługiwanego operatora lub poproś swojego operatora o pomoc (iPhone wymaga odblokowania). Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z Apple."

Byłem w salonie Apple, powiedziano mi, abym skontaktował się z operatorem, z kolei w biurze obsługi klienta mówią, że Apple musi rozwiązać ten problem, i teraz koło się zamyka.

Chciałbym to rozwiązać, ponieważ zależy mi na tym numerze, z kolei telefon to sentyment. Na innym iphonie 5 oraz na innym 6s karta działa. Może ktoś miał podobny problem?

Pozdrawiam!

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 kwietnia 2017 - 20:33

Podaj numer IMEI tego telefonu to Ci sprawdzę czy ma simlocka lub jakąś blokadę.

Po sprawdzeniu numeru IMEI okazało się, że telefon ma simlocka EMEA Service czyli iPhone może działać tylko z kartami oficjalnych operatorów. W Polsce zadziała z Play, Orange i TMobile ale z Plusem już nie. W Niemczech i innych krajach tak samo.

Można takiego simlocka usunąć w firmach, które ściągają simlocki z różnych sieci, Apple z tym nie pomoże.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 zdunek136

zdunek136
  • 7 postów

Napisano 22 kwietnia 2017 - 20:53

Więc skoro ustaliliśmy już przyczynę, dlaczego mój telefon nie działa jak powinien, chciałbym zapytać, czy ktoś zdejmował simlock za pomocą simlock24.pl? Czy jest to skuteczne?

#4 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 22 kwietnia 2017 - 21:31

Wpisz na ebay emea unlock i na drugi dzien bedzie odblokowany.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych