Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 6 i telefon w Audi A6

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Topmek

Topmek
  • 33 posts
  • SkądLewin Brzeski

Posted 18 April 2017 - 09:40

Witam, mój tato posiadał telefon HTC i miał go zesparowanego ze swoim autem Audi A6 wszystko działało ok i auto używało internetu z telefonu aby sprawdzać co się dzieje na drogach i tworzyło WiFi z internetem z tego telefonu. Dałem mojemu tacie mój stary iPhone 6 no i go również skonfigurował z Audi MMI, ale telefon nie udostępnia swojego internetu. Czy ktoś posiada Audi i udało mu się rozwiązać ten problem? Telefon działa ok tylko ten internet nie chce.

Dzięki za pomoc.

by t0mecki 2 kyu from L.B.

#2 DanielF

DanielF
  • 5764 posts
  • SkądSiedlce

Posted 18 April 2017 - 09:52

A innym urządzeniom udostępnia internet? może usługa hotspot osobisty nie jest aktywna lub wyłączone są dane komórkowe

Fallout ...war, war never changes...

#3 Topmek

Topmek
  • 33 posts
  • SkądLewin Brzeski

Posted 18 April 2017 - 10:14

Dane komórkowe są aktywne. Tylko, że wcześniej to nie był hotspot zrobiony przez telefon a wifi tworzone przez auto. 

Znalazłem informację, że telefon musi obsługiwać SIM Access Profile (rSAP) jak to włączyć na iphone 6?

#4 pkobierecki

pkobierecki
  • 1239 posts

Posted 18 April 2017 - 10:22

Ja w przypadku jednego ze starszych systemów multimedialnych Lexusa zetknąłem się z podobnym problemem. Starszy system Lexusa nie pobiera internetu z hotspota osobistego ani przez bluetooth ani przez wifi. Ale jednocześnie deklaruje, że po podłączeniu telefonu przez bluetooth powinien być internet. Jak się okazało Lexus potrzebował protokołu bluetooth DUN, który nie jest wspierany przez iPhone-y. Może u Ciebie jest podobny przypadek, musiał byś się rozeznać w systemie Audi czy przypadkiem nie potrzebuje DUN-a.

#5 Topmek

Topmek
  • 33 posts
  • SkądLewin Brzeski

Posted 18 April 2017 - 10:28

Znalazłem informację, że telefon musi obsługiwać SIM Access Profile (rSAP) czy jest on wspierany przez iPhone oraz jak to włączyć?

#6 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 18 April 2017 - 23:32

Znalazłem informację, że telefon musi obsługiwać SIM Access Profile (rSAP) czy jest on wspierany przez iPhone oraz jak to włączyć?

rSAP nie jest wspierany. Internet z iPhone możesz mieć w trybie hot-spot (ale to prawdopodobnie nie wystarczy samochodowi)

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#7 tomek...

tomek...
  • 59 posts

Posted 26 April 2017 - 21:22

iPhony nie obsługują bezpośredniego dostępu do karty (rSAP), jedyne co możesz uzyskać to dostęp do telefonu, kontaktów i audio streaming.

Jeśli chcesz skorzystać w A6 C7 z google earth, informacji o ruchu drogowym, Audi Online czy utworzyć hotspot potrzebujesz telefonu z androidem.

U mnie Galaxy S8 działa idealnie włącznie z SMS-ami i mailami na ekranie MMI.

Jest też inne rozwiązanie tego problemu - druga karta SIM włożona do czytnika w samochodzie (pod klapką, tam gdzie gniazda SD). Wtedy będziesz miał wszystkie funkcje, ale podzielone na dwie karty - ale to dotyczy chyba tylko A6 C7 po liftingu, przed liftingiem nie dało się prawdopodobnie skonfigurować dwóch kart (telefonów). 

Komputer: MacBook Pro 15,4, Macbook Air, Mac Mini, Ipady. Telefon: Iphone XS Max.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users