Niewyraźne zdjęcia z białym wykrzyknikiem
Napisano 12 kwietnia 2017 - 15:40
Proszę o pomoc dot. iPhon'a 6. Od jakiegoś czasu wszystkie starsze zdjęcia sa nieostre a w rogu pojawil sie bialy wykrzyknik w kołku. Zdjęcia sa fatalnej jakości nie nadają sie do niczego. Podejrzewam, ze może mieć to związek z iCloud, gdyż starsze zdjęcia stały sie nieostre mniej więcej w czasie gdy zapełniłam 5 GB na iCloud i wyczerpalam tym samym pojemność dysku iCloud. Zdjęcia sa w pamięci telefonu, na iClod jest ich kopia. Proszę o pomoc, gdyż jestem bezradna...
Załączyłam zdjęcie.
Napisano 13 kwietnia 2017 - 15:10
Pewnie przez brak miejsca na iCloud zostały Ci w telefonie same kopie miniaturek zdjęć. Zwolnij trochę miejsca lub wejdź na iCloud.com i sprawdź czy tam są w normalnej rozdzielczości. Lub w Ustawienia > Zdjęcia i aparat zaznacz opcję "Pobieraj i pozostaw oryginały"
Napisano 13 kwietnia 2017 - 19:41
Pewnie przez brak miejsca na iCloud zostały Ci w telefonie same kopie miniaturek zdjęć. Zwolnij trochę miejsca lub wejdź na iCloud.com i sprawdź czy tam są w normalnej rozdzielczości. Lub w Ustawienia > Zdjęcia i aparat zaznacz opcję "Pobieraj i pozostaw oryginały"
Dziękuje za odpowiedz!

Na iCloud sprawdzałam i tam sa pełne wersje zdjęć, problem dotyczy tylko zdjęć w telefonie. Zastanawia mnie jaki wpływ ma przepełniona pamięć iCloud na pamięć telefonu... Teoretycznie te dwie pamięci powinny funkcjonować oddzielnie i brak pamięci iCloud nie powinnien mieć wpływu na to co jest w pamięci telefonu. Funkcje "Pobieraj i pozostaw oryginały" juz testowałam, pózniej zrobiłam synchro z komputerem i niestety problem dalej istnieje...

Napisano 14 kwietnia 2017 - 10:30
Właśnie o to chodzi, na iCloud zawsze bedą całe zdjęcia. Ale jak masz mało miejsca w telefonie to może być tak że masz same miniaturki bo cale się nie zmieszcza. Kolega wyżej jasno Ci opisał co może być problemem. Sprawdź miejsce w telefonie.
Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, AirPods 2, Apple Watch Series 3
Napisano 15 kwietnia 2017 - 05:55
Czy aby nie stracić zdjęć należy zrobic na komputerze kopie zdjęć iCloud i wtedy mogę stare zdjęcia ręcznie usunąć z telefonu??? Czy inaczej sie to robi???
Załączone pliki
Napisano 04 października 2018 - 18:24
Odświeżam temat. Też zauważyłem ten problem u siebie, jak ostatnio chciałem pokazać komuś jakieś starsze zdjęcie, które było totalnie nieostre. Pamięci w telefonie mam ponad 10GB, w iCloudzie 45GB wolne. Co ważne, podczas połączenia przez Wi-Fi zdjęcia normalnie się ładują i są ostre, ale przez LTE jakość zdjęć się nie zmienia, jest tylko wykrzyknik w prawym dolnym rogu i tyle.
Da radę coś z tym zrobić, żeby mieć ciągle dostęp do zdjęć w normalnej jakości?
Gość_przelon_*
Napisano 04 października 2018 - 18:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych