Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone nie przyłącza się do WiFi automatycznie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Piórko1000

Piórko1000
  • 77 postów

Napisano 07 kwietnia 2017 - 12:44

Posiadam iPhone 6 najnowszy iOS. Problem polega na tym że gdy wracam do domu telefon nie przyłącza się do WiFi automatycznie tak jak wcześniej że przełączał się z 3G na wifi sam automatycznie teraz muszę to robić ręcznie. Dodam że nie mam zabezpieczonej sieci hasłem. Na innych routerach to samo. Inny iPhone 5 robi to sam automatycznie na moim routerze tylko 6 której używam ma z tym problem zerowalem ustawienia sieciowe zapominałem sieć itd. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być ?

#2 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 07 kwietnia 2017 - 13:16

Może spróbuj, ustawienia,wifi.......Pytaj, czy łączyć.....

#3 PlayTronics

PlayTronics
  • 73 postów
  • SkądGliwice, PL

Napisano 07 kwietnia 2017 - 19:11

Może spróbuj, ustawienia,wifi.......Pytaj, czy łączyć.....

Ta funkcja nie ma nic wspólnego z problemem opisanym przez autora. Ja tak miałem wiele razy na betach. Na normalnym sofcie tez kilka razy. Zapominanie sieci nie pomagało. Nie wiem czemu ale w moim przypadku problem ustąpił sam.

 iMac 21,5" + Time Capsule |  iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED  iPhone 4s Black  WATCH + Band (PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular +  Pencil

#4 Piórko1000

Piórko1000
  • 77 postów

Napisano 08 kwietnia 2017 - 08:07

Pytaj czy połączyć działa odwrotnie do tego o co mi chodzi.
Nie wiem próbowałem już wszystkiego. Po wybraniu opcji zapomnij te sieć połączyłem ponownie gdy wróciłem do domu połączył się sam z WIFi ale na drugi dzień już o tym zapomniał i nie połączył.

#5 iSEe

iSEe
  • 249 postów
Napisano 08 kwietnia 2017 - 14:09

U mnie w takich przypadkach pomaga wyłączenie na chwilę routera. Ostatnio miałem tak że telefon nie łączył się z wifi chociaż widział ją. Próbując połączyć się prosił o hasło chociaż sieć była zapamiętana. Hasła nie przyjmował. Router off na chwile i po problemie. Nie sądzę aby to w Twoim wypadku pomogło ale możesz spróbować. Może zabezpieczyć hasłem sieć wifi i wtedy sprawdzić.

iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych