Witam, czy jest możliwość wysyłania automatycznego SMSa gdy nie odbiorę rozmowy ? Pod androidem jest auto sms, a czy jest coś takiego na IOS ? Z góry dziękuję!

Automatyczny SMS po nieodebranej rozmowie
Posted 05 April 2017 - 21:49
Posted 10 October 2018 - 21:01
Posted 10 October 2018 - 21:38
Ustawienia -> Telefon -> Odpowiedz wiadomością.
Pro 2012, 14 Pro
Posted 11 October 2018 - 07:13
Ustawienia -> Telefon -> Odpowiedz wiadomością.
tak, tylko chłopakom chodzi, żeby telefon SAM wysłał wiadomość po nieodebranym połączeniu a w tym wypadku co mówisz to trzeba nacisnąć na tą wiadomość podczas gdy telefon dzwoni
MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI
Posted 11 October 2018 - 09:31
tak, tylko chłopakom chodzi, żeby telefon SAM wysłał wiadomość po nieodebranym połączeniu a w tym wypadku co mówisz to trzeba nacisnąć na tą wiadomość podczas gdy telefon dzwoni
Dokładnie. Po części znalazłem odpowiedź na swoje pytanie ale nie za każdym razem działa (nie wiem dlaczego) i jest trochę irytujące, mianowicie:
Ustawienia > Nie przeszkadzać > Włączamy tryb <nie przeszkadzać>, zaznaczamy <Zawsze>, Rób wyjątki dla <Nikt>, w dziale "Nie przeszkadzać podczas jazdy": Aktywuj <Ręcznie>, Wysyłaj do <wszystkie kontakty>, ustawiamy odpowiedź wg naszego uznania.
Dalej wchodzimy w Ustawienia, Centrum Sterowania, Dostosuj narzędzia, Dodajemy do centrum sterowania "Nie przeszk. podcz. jazdy".
Następnie w centrum sterowania uruchamiamy ten tryb.
Od tego momentu nie można się do nas dodzwonić (jest 1 sygnał) ALE:
1) SMS nie zawsze dochodzi do dzwoniącego
2) Dzwoniący dostaje też irytującego smsa, że może wysłać smsa o treści "pilne" i wtedy dodzwoni się bez problemu
3) Przy odblokowywaniu telefonu trzeba wyłaczyć tryb "Nie przeszk. podcz. jazdy" - inaczej telefonu nie da się odblokować - potem tryb trzeba włączyć jeszcze raz - irytujące.
Nadal szukam lepszego rozwiązania i nie interesuje mnie "Poczta głosowa", 90% dzwoniących w ogóle się nie nagrywa i nie słucha informacji w niej zawartych.
Edited by piotrekpepe, 11 October 2018 - 09:38.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users