SE brak dźwięku migawki
Napisano 05 kwietnia 2017 - 06:50
W zasadzie w tytule cały problem.
Iphone SE iOS 10.3.1 brak dźwięku migawki.
Włączałem i wyłączałem Live Photos, restartowałem telefon
Napisano 05 kwietnia 2017 - 07:03
Napisano 05 kwietnia 2017 - 07:15
Napisano 05 kwietnia 2017 - 07:15

Telefon nie jest wyciszony
Napisano 05 kwietnia 2017 - 19:17
Dziękuję ale nie
Telefon nie jest wyciszony
Po pierwsze, musisz mieć wyłączone Live Photos. Po drugie musisz mieć ustawioną Głośność na więcej niż zero. To się reguluje przyciskami + / -
One są odpowiedzialne za dwie funkcje:
- dzwonek
- głośność
Dzwonek reguluje się normalnie na home screenie. Natomiast głośność jest dostępna np gdy odtwarzasz jakiś materiał video ze strony www lub puszczasz coś z aplikacji YouTube. Wtedy naciśnięcie przycisków + / - reguluje funkcją "Głośność".
Jak podgłośnisz to będziesz słyszeć dźwięk migawki.
iMac 21,5" + Time Capsule | iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED | iPhone 4s Black | WATCH + Band (PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular + Pencil
Napisano 06 kwietnia 2017 - 06:22
iPhone 15 Pro Max 512GB
Napisano 06 kwietnia 2017 - 14:57
Słuchawki to trzeci (niezależny od innych) tryb regulowania głośności przyciskami +/-Musi być dzwonek, nieraz mam na głośniku 0 na sluchawkach koło 50 % i dzwonek full, nawet bez sluchawek na włączonym dzwięku jest dźwięk migawki.
W przypadku autora wątku i dzwieku migawki nas interesuje:
"Głośność"
Reguluj plusem na tej opcji to pojawi Ci się dźwięk migawki
iMac 21,5" + Time Capsule | iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED | iPhone 4s Black | WATCH + Band (PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular + Pencil
Napisano 06 kwietnia 2017 - 15:57
Z jakiej iPhone jest dystrybucji? W pewnych krajach prawo zabrania użytkowania dźwięku migawki i tamtejsze iPhone mają tą funkcję wyłączoną.
Napisano 07 kwietnia 2017 - 06:15
A nie jest przypadkiem na odwrót i w takich telefonach dźwięku migawki nie da wyłączyć?
Napisano 07 kwietnia 2017 - 09:08
Z jakiej iPhone jest dystrybucji? W pewnych krajach prawo zabrania użytkowania dźwięku migawki i tamtejsze iPhone mają tą funkcję wyłączoną.
Jest dokładnie na odwrót
- MasterM lubi to
Napisano 07 kwietnia 2017 - 19:18
Nie sądzę, żeby to obowiązywało w przypadku iPhona. Chyba, że się mylę, to poprawcie mnie.
Napisano 08 kwietnia 2017 - 09:05
Nie sądzę, żeby to obowiązywało w przypadku iPhona. Chyba, że się mylę, to poprawcie mnie.
Obowiązuje w przypadku wszystkich telefonów w Japonii, Korei, a i ostatnio była debata w Australii na ten temat (nie wiem, czy przeszło). Jest to ograniczone z powodu użytkowników naruszających prawo – nawet nie pytajcie, w jaki gówniarski sposób. Od Japonii, zdaje się, zjawisko się rozpoczęło. Listy wszystkich krajów uniemożliwiających wyłączenie dźwięku migawki nie udało mi się, jak dotąd, znaleźć.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 08 kwietnia 2017 - 16:05
Napisano 08 kwietnia 2017 - 16:27
Jeszcze w UK nie można wyłączyć dźwięku migawki, zdaje się.
Można. Przynajmniej 2 sekundy temu można było.
Ale słyszałem podobne opinie, więc możliwe, że również chcą to „legislacyjnie" ograniczyć. Póki co – nie dokonano tego.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 08 kwietnia 2017 - 23:36
Obowiązuje w przypadku wszystkich telefonów w Japonii, Korei, a i ostatnio była debata w Australii na ten temat (nie wiem, czy przeszło). Jest to ograniczone z powodu użytkowników naruszających prawo – nawet nie pytajcie, w jaki gówniarski sposób. Od Japonii, zdaje się, zjawisko się rozpoczęło. Listy wszystkich krajów uniemożliwiających wyłączenie dźwięku migawki nie udało mi się, jak dotąd, znaleźć.
Rzeczywiście, masz rację. Nie jedna wizyta w Japonii, a zapomniałem na śmierć o tym zjawisku Wiem doskonale o co chodzi
Temat nie dotyczy tylko smartfonów. Także kamerki czy inne urządzenia rejestrujące wideo, charakteryzują się np. zapaloną w widocznym miejscu (bądź miejscach) lampkami sygnalizującymi, że trwa nagranie. Osobiście jednak spotkałem się z przypadkami, kiedy osoba, jakby to nazwać, powiedzmy "ofiara", prowokowała do zaglądania w "miejsca trudno dostępne" odsłaniając je potencjalnym widzom. Ahhh, Japonia... Ze skrajności w skrajność
Użytkownik PlayTronics edytował ten post 08 kwietnia 2017 - 23:36
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych