Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

SE brak dźwięku migawki

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 xavras

xavras
  • 40 posts

Posted 05 April 2017 - 06:50

Cześć
W zasadzie w tytule cały problem.
Iphone SE iOS 10.3.1 brak dźwięku migawki.
Włączałem i wyłączałem Live Photos, restartowałem telefon

#2 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 05 April 2017 - 07:03

Może przestawił Ci się przycisk wyciszenia nad,+

#3 Furry

Furry
  • 6 posts

Posted 05 April 2017 - 07:15

Wyłącz LIVE. Przy braku trzy sekundowego nagrywania migawka będzie słyszalna.

#4 xavras

xavras
  • 40 posts

Posted 05 April 2017 - 07:15

Dziękuję ale nie ;)
Telefon nie jest wyciszony

#5 PlayTronics

PlayTronics
  • 73 posts
  • SkądGliwice, PL

Posted 05 April 2017 - 19:17

Dziękuję ale nie ;)
Telefon nie jest wyciszony

Po pierwsze, musisz mieć wyłączone Live Photos. Po drugie musisz mieć ustawioną Głośność na więcej niż zero. To się reguluje przyciskami + / -

One są odpowiedzialne za dwie funkcje:

- dzwonek

- głośność

Dzwonek reguluje się normalnie na home screenie. Natomiast głośność jest dostępna np gdy odtwarzasz jakiś materiał video ze strony www lub puszczasz coś z aplikacji YouTube. Wtedy naciśnięcie przycisków + / - reguluje funkcją "Głośność".

Jak podgłośnisz to będziesz słyszeć dźwięk migawki.

 iMac 21,5" + Time Capsule |  iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED  iPhone 4s Black  WATCH + Band (PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular +  Pencil

#6 Kuba2000

Kuba2000
  • 2043 posts
  • SkądKielce/Wrocław

Posted 06 April 2017 - 06:22

Musi być dzwonek, nieraz mam na głośniku 0 na sluchawkach koło 50 % i dzwonek full, nawet bez sluchawek na włączonym dzwięku jest dźwięk migawki.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#7 PlayTronics

PlayTronics
  • 73 posts
  • SkądGliwice, PL

Posted 06 April 2017 - 14:57

Musi być dzwonek, nieraz mam na głośniku 0 na sluchawkach koło 50 % i dzwonek full, nawet bez sluchawek na włączonym dzwięku jest dźwięk migawki.

Słuchawki to trzeci (niezależny od innych) tryb regulowania głośności przyciskami +/-

W przypadku autora wątku i dzwieku migawki nas interesuje:

"Głośność"

Reguluj plusem na tej opcji to pojawi Ci się dźwięk migawki

 iMac 21,5" + Time Capsule |  iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED  iPhone 4s Black  WATCH + Band (PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular +  Pencil

#8 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 06 April 2017 - 15:57

Z jakiej iPhone jest dystrybucji? W pewnych krajach prawo zabrania użytkowania dźwięku migawki i tamtejsze iPhone mają tą funkcję wyłączoną.

#9 pedros

pedros
  • 1392 posts
  • SkądWAW, PL

Posted 07 April 2017 - 06:15

A nie jest przypadkiem na odwrót i w takich telefonach dźwięku migawki nie da wyłączyć?

#10 Stach2008

Stach2008
  • 37 posts

Posted 07 April 2017 - 09:08

Z jakiej iPhone jest dystrybucji? W pewnych krajach prawo zabrania użytkowania dźwięku migawki i tamtejsze iPhone mają tą funkcję wyłączoną.

Jest dokładnie na odwrót  B)

• MasterM likes this

#11 PlayTronics

PlayTronics
  • 73 posts
  • SkądGliwice, PL

Posted 07 April 2017 - 19:18

Nie sądzę, żeby to obowiązywało w przypadku iPhona. Chyba, że się mylę, to poprawcie mnie.

#12 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 08 April 2017 - 09:05

Nie sądzę, żeby to obowiązywało w przypadku iPhona. Chyba, że się mylę, to poprawcie mnie.

Obowiązuje w przypadku wszystkich telefonów w Japonii, Korei, a i ostatnio była debata w Australii na ten temat (nie wiem, czy przeszło). Jest to ograniczone z powodu użytkowników naruszających prawo – nawet nie pytajcie, w jaki gówniarski sposób. Od Japonii, zdaje się, zjawisko się rozpoczęło. Listy wszystkich krajów uniemożliwiających wyłączenie dźwięku migawki nie udało mi się, jak dotąd, znaleźć.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#13 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 08 April 2017 - 16:05

Jeszcze w UK nie można wyłączyć dźwięku migawki, zdaje się.

#14 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 08 April 2017 - 16:27

Jeszcze w UK nie można wyłączyć dźwięku migawki, zdaje się.

Można. Przynajmniej 2 sekundy temu można było. :)

Ale słyszałem podobne opinie, więc możliwe, że również chcą to „legislacyjnie" ograniczyć. Póki co – nie dokonano tego.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#15 PlayTronics

PlayTronics
  • 73 posts
  • SkądGliwice, PL

Posted 08 April 2017 - 23:36

Obowiązuje w przypadku wszystkich telefonów w Japonii, Korei, a i ostatnio była debata w Australii na ten temat (nie wiem, czy przeszło). Jest to ograniczone z powodu użytkowników naruszających prawo – nawet nie pytajcie, w jaki gówniarski sposób. Od Japonii, zdaje się, zjawisko się rozpoczęło. Listy wszystkich krajów uniemożliwiających wyłączenie dźwięku migawki nie udało mi się, jak dotąd, znaleźć.

Rzeczywiście, masz rację. Nie jedna wizyta w Japonii, a zapomniałem na śmierć o tym zjawisku :) Wiem doskonale o co chodzi :) Temat nie dotyczy tylko smartfonów. Także kamerki czy inne urządzenia rejestrujące wideo, charakteryzują się np. zapaloną w widocznym miejscu (bądź miejscach) lampkami sygnalizującymi, że trwa nagranie. Osobiście jednak spotkałem się z przypadkami, kiedy osoba, jakby to nazwać, powiedzmy "ofiara", prowokowała do zaglądania w "miejsca trudno dostępne" odsłaniając je potencjalnym widzom. Ahhh, Japonia... Ze skrajności w skrajność ;)

Edited by PlayTronics, 08 April 2017 - 23:36.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users