iPhone 6s wymiana baterii- czy warto?
Posted 04 April 2017 - 04:04
Dzięki za pomoc!
Posted 04 April 2017 - 06:28
Ja bym polecił ci wymienić na oryginał, to nie jest norma, mój 3 letni 5S ma 1000cykli ładowania i 90% pojemności.
iPhone 15 Pro Max 512GB
Posted 04 April 2017 - 06:34
Posted 04 April 2017 - 21:03
Byłoby dobrze, żeby Twojego iPhone obejrzał porządny serwis bo niespełna półtoraroczny iPhone nie powinien mieć zajechanej baterii (jeżeli byłaby wadliwa od nowości to poprzedni właściciel z pewnością skorzystałby z gwarancji).
Zajechana bateria (i niechęć poprzedniego właściciela do jej wymiany przed końcem gwarancji) w tak stosunkowo młodym urządzeniu wzbudza uzasadnione podejrzenia o jakąś "historię pozagwarancyjną" (wymiana stłuczonego ekranu poza ASA , zalanie, etc ?).
W takich przypadkach wymiana baterii nie rozwiązałaby problemu, bo nie usunie przyczyny (tylko częściowe skutki).
Pomogłem ? - Lubię to
Posted 16 May 2017 - 21:40
Cześć, kupiłem używany iPhone 6s z 2015r i mam problem z bateria, od pełnego naładowania po 2godzinach korzystania jakaś gierka/przeglądanie internetu bateria spada o 40%.Programy typu battery life pokazują capacity skacze 60-80% i status "average". Sprawdzałem po numerze seryjnym w programie Apple i się nie kwalifikuje jako wadliwa seria, Niestety nie miałem wcześniej iPhone i nie mam porównania jak się zachowuje na nowej baterii. Doradźcie czy zmiana baterii ma sens i będą odczuwalne rezultaty? Czy standardowo iPhone tak baterie zużywa?
Dzięki za pomoc!
Jak skończyła się Twoja historia?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users