Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iphone 4s - jak poprawić wydajność

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtekmax

wojtekmax
  • 30 postów

Napisano 02 kwietnia 2017 - 21:46

Witam, moja dziewczyna aktualnie używa iphone 4s z najnowszym softem dla niego. Niestety telefon jest bardzo spowolniony. Robiłem formata ale za dużo to nie dało. Wiem, że sprzęt ma już swój wiek ale czy jest jakaś możliwość wgrania np starszego systemu ios ? lub może znacie inny sposób na przyśpieszenie go, aby wytrzymał jeszcze kilka tygodni ? Z góry dzięki za pomoc

Macbook Air 2018; Ipad Air 2; Iphone X 64GB

#2 piteros82

piteros82
  • 55 postów

Napisano 03 kwietnia 2017 - 05:36

Proponuję wgrać iOS na czysto w trybie awaryjnym i nie używać Fejsbukowego badziewia Messenger i aplikacji Facebook zainstalować Google Chrome włączyć tryp komputera w chromie i można normalnie pisać na fb no i nie instalować nie potrzebnych aplikacji

#3 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 kwietnia 2017 - 08:16

Proponuję wgrać iOS na czysto w trybie awaryjnym i nie używać Fejsbukowego badziewia Messenger i aplikacji Facebook zainstalować Google Chrome włączyć tryp komputera w chromie i można normalnie pisać na fb no i nie instalować nie potrzebnych aplikacji

Czemu od razu zakładasz że każdy używa badziewia o nazwie facebook?

Do pytającego:

Co do przyśpieszenia. System wgraj na czysto i potem nie instalować śmieci. Sam korzystam z 4S i służy mi dobrze. A że wolny, mi to nie przeszkadza - używam tylko do podejrzenia poczty, dzwonienia i czasem sms. 

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#4 wojtekmax

wojtekmax
  • 30 postów

Napisano 03 kwietnia 2017 - 09:03

Ok wgram dzisiaj system na nowo i zobaczymy czy coś to da. dzięki za pomoc. A czy możliwy jest downgrade systemu ? Np do IOS 7 ?

#5 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 03 kwietnia 2017 - 09:08

Jeśli będzie jailbreak to będzie można zrobić downgrade do 6.1.3 nic innego nie da rady. Odnośnie przyspieszenia to - dostępność - redukuj ruch. 

#6 wojtekmax

wojtekmax
  • 30 postów

Napisano 03 kwietnia 2017 - 10:25

dzięki, zajmę się tym dzisiaj :)

#7 PlayTronics

PlayTronics
  • 73 postów
  • SkądGliwice, PL

Napisano 03 kwietnia 2017 - 17:07

dzięki, zajmę się tym dzisiaj :)

Odnośnie wgrywania nowego softu - wgraj na czysto BEZ odtwarzania danych z kopii zapasowej. Z kopią często wracają różne badziewia i problemy. Po odtworzeniu nowego softu, jak iTunes zapyta, to ustaw "Nowy iPhone".

 iMac 21,5" + Time Capsule |  iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED  iPhone 4s Black  WATCH + Band (PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular +  Pencil

#8 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 03 kwietnia 2017 - 17:31

Jak dla mnie 4s to model wymarły, działa tak wolno że jeśli chce się więcej niż to co wbudowane w system jest duuużyy problem.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#9 PlayTronics

PlayTronics
  • 73 postów
  • SkądGliwice, PL

Napisano 04 kwietnia 2017 - 12:52

Jak dla mnie 4s to model wymarły, działa tak wolno że jeśli chce się więcej niż to co wbudowane w system jest duuużyy problem.

Spróbuj zrobić to samo na 6 letnim smartfonie z Androidem. Oczywiście 4 i 4s to sprzęt już bardzo leciwy ale do podstawowych rzeczy działa OK. U mnie w rodzinie użytkowane są dwie sztuki tego archaicznego sprzętu :) Tzn. jedna czwórka i jeden 4s. Oba działają bez zarzutu. Da się zadzwonić, wysłać sms, wysłać i odebrać zdjęcia mailem, zrobić całkiem ładne zdjęcia aparatem, pogadać na Skype, poczytać Pudelka, przeglądnąć Fejsa itd. I wszystko chodzi niczego sobie, jak na sprzęt w tym wieku :)

 iMac 21,5" + Time Capsule |  iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED  iPhone 4s Black  WATCH + Band (PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular +  Pencil

#10 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 04 kwietnia 2017 - 13:56

Oczywiście, że 4s jeszcze daje radę. Miałe chwile 9.2 na 4s i nie było jakiejś tragedii.  Ale niektórym widać robi ogromną rożnicę czy apka im się otworzy w 0.1 sek. czy w 1-2 s. Klikają, zamykają, kilkają zamykają i podziwiają. I tak 1500 razy na godzine. Zamiast użytkować jak każde urządzenie. Pewnie przy otwieraniu lodówki też mają podobne dylematy czy lampka zaświeci się w połowie otwierania czy dopiero chwile po. 

Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 04 kwietnia 2017 - 13:57

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#11 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 04 kwietnia 2017 - 14:43

Oczywiście, że 4s jeszcze daje radę. Miałe chwile 9.2 na 4s i nie było jakiejś tragedii.  Ale niektórym widać robi ogromną rożnicę czy apka im się otworzy w 0.1 sek. czy w 1-2 s. Klikają, zamykają, kilkają zamykają i podziwiają. I tak 1500 razy na godzine. Zamiast użytkować jak każde urządzenie. Pewnie przy otwieraniu lodówki też mają podobne dylematy czy lampka zaświeci się w połowie otwierania czy dopiero chwile po. 

Dokładnie tak jest. 4S jest nieużywalny i tyle, teraz obraże część osób ale taka prawda, to jest katorga.

iPhone 15 Pro Max 512GB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych