Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

najkorzystniejszy operator EDGE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
194 odpowiedzi w tym temacie

#76 lotons

lotons
  • 79 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 20:42

Idziesz do salonu PLUSa kupujesz iPlus Simdata i cię nic nie obchodzi, jak wyczerpiesz limit to sobie kupujesz doładowanie i śmigasz dalej, wiadomo są terminy ważności, ale jak wiesz, że potrzebujesz na 2-3 dni kupisz za 5 czy 10zł doładowanie potrzebujesz na dłużej doładujesz za 20zł. Nie będziesz korzystał nie ładujesz więc wydaje mi się, że dla kogoś kto dorywczo potrzebuje korzystać z EDGE to jest najlepsze rozwiązanie - ja właśnie zacząłem testować iPlus i nie narzekam:) cena 0,03zł za 100kb - 1MB 0,30zł więc całkiem spoko.

#77 dliwski

dliwski

• 15 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2008 - 21:10

iPlus Simdata? Ale na jakiej to zasadzie? To oddzielna karta SIM, czy jakaś usługa, którą na swojej można aktywować? Jak to mam to muszę doładowywać co jakiś wyznaczony czas, czy kiedy chce?

#78 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2008 - 21:31

Simdata to normalny PrePaid w ktorym masz promocje na internet.

#79 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 22:17

simdata ma ta wade ze trzeba wymieniac karty (albo uzyc jakiegos dualsima ale trudno powiedziec jak to zadziala z iphone i co tez bedzie wymagalo przelaczania). w plusie najsensowniej jest przejsc na jakis w miare tani abonament i dokupic pakiet 50mb za dodatkowe 15zl. nie jest to wprawdzie w pelni swobodny dostep ale na podstawowe przyjemnosci wystarcza. a jak ktos naprawde duzo korzysta z internetu to oczywiscie simplus w telefonie o ktorym bylo wczesniej.

#80 lotons

lotons
  • 79 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 00:37

Fakt dla kogoś kto potrzebuje często wchodzić do netu to zmiana karty może byc uciążliwa, ale w iPhone jest to o tyle ułatwione, że nie trzeba baterii wyjmować i odpalać od nowa telefonu:), ale tak jak pisałem wcześniej dla kogoś kto "od czasu do czasu" potrzebuje skorzystać z netu i nie opłaca mu się płacić abonamentu za dodatkową usługę bo jej wpełni nie wykorzysta (miałem kiedyś firmowego iPlusa na abonament i N9300 jak ją oddawałem po 12 miesiącach to w liczniku transferów miałem raptem 120MB, więc w tym przypadku to się mijało z celem płacenie za internet), to iPlus Simdata wydaje się być najlepszą opcją, ja korzystam z niego w moim iPhonie (normalnie mam Orange, ale tam złodzieje chcą 0,20zł za 50kb!!!! w moim planie taryfowym) i nie narzekam, mam go od tygodnia, za 20zł starter i od razu 20zł na połączenia z netem, to w tej chwili mam coś około 15zł, a siedziałem sporo, szczególnie na nudnych wykładach na uczelnii:)

Simdata to normalny PrePaid w ktorym masz promocje na internet.

Promocja na internet to chyba raczej nie, po prostu dedykowany do internetu prepaid, bo dzwonić z tego się nie opłaca 1,20zł/min (rozbój w biały dzień w dzisiejszych czasach:D)

#81 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 06 kwietnia 2008 - 11:30

@lotons
nie zapomnij o pakietach w orange
1. opcja 100kb = 5gr
2. opcja 100kb = 10gr

#82 dliwski

dliwski

• 15 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 kwietnia 2008 - 15:29

Brak ikony EDGE może być spowodowany brakiem pieniędzy na koncie?

#83 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 15:32

Panowie Co sie satnie jak ja bedac w Plusie skonfiguruje EDGE dla Orange ? Polaczy mnie ? Jezeli tak to ile bede placil ?

#84 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 15:42

nie polaczy Cie raczej.

#85 kostek

kostek
  • 321 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 18 kwietnia 2008 - 08:52

Czołem ! Czy pakiect blueconnect 50 MB wystarczy do swobodnego (codziennego) przeglądania stron i odbierania poczty (około 10 wiadomości dziennie bez załączników) ? Pozdr. kostek

#86 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 09:33

nie

#87 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 19 kwietnia 2008 - 11:38

Brak ikony EDGE może być spowodowany brakiem pieniędzy na koncie?

Na pewno nie. Po prostu wtedy nie jesteś połączony ze stacją GSM wyposażoną w moduł do obsługi EDGE.

A tak po za tym to chciałem potwierdzić, że iPlus to świetna sprawa. Używam od prawie 3 tygodni i sprawdza się doskonale. Nie mam się chyba co obawiać o przekroczenie limitu, mimo, że używam iPhone'a dosyć intensywnie:
- sprawdzanie poczty z 3 kont co 15 minut,
- "scrobblowanie" muzyki na last.fm,
- google reader średnio raz na godzinę,
- 4-5 sesji 10 min. w Internecie na dzień,
- youtube raz na dwa dni średnio (do 3-4 filmików),
- pogoda 2 razy dziennie,
- google maps co jakiś czas,
- sprawdzanie i edycja konta na Twitterze.

Zdecydowanie polecam. Niesamowity komfort.

#88 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 maja 2008 - 22:25

A koledzy powiedzcie mi jak wygląda sprawa w erze?? Ile taka przyjemność kosztuje??

#89 Brzoza1530

Brzoza1530
  • 196 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 maja 2008 - 10:33

A tak po za tym to chciałem potwierdzić, że iPlus to świetna sprawa. Używam od prawie 3 tygodni i sprawdza się doskonale. Nie mam się chyba co obawiać o przekroczenie limitu, mimo, że używam iPhone'a dosyć intensywnie:
- sprawdzanie poczty z 3 kont co 15 minut,
- "scrobblowanie" muzyki na last.fm,
- google reader średnio raz na godzinę,
- 4-5 sesji 10 min. w Internecie na dzień,
- youtube raz na dwa dni średnio (do 3-4 filmików),
- pogoda 2 razy dziennie,
- google maps co jakiś czas,
- sprawdzanie i edycja konta na Twitterze.

Zdecydowanie polecam. Niesamowity komfort.

Hmm, też mam plusa i właśnie kombinuje z tym internetem. Ale z tego co ja wiem i z tego co widzę na stronie plusa to iPlus to jest internet do kompa i laptopa przecież. To jest modem po prostu. A jak wchodzę na e-bok to mam do wyboru Szybki internet do Ciebie 50mb i Internet GPRS 50mb. Który w takim razie wybrać?

#90 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 06 maja 2008 - 10:48

Cos zle szukasz. To jest usluga nie tylko z modemem do laptopa. Majac dowolny pakiet (taki zwykly w telefonie, do gadania) mozesz do niego aktywowac sobie iPlusa jako usluge. Na 100% ...ale strone maja zupelnie do dupy, bo doszukac sie tam tej informacji graniczy z cudem.

#91 Brzoza1530

Brzoza1530
  • 196 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 maja 2008 - 12:49

okej, super, przejdę się dzisiaj do salonu plusa. dzięki za info

#92 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 maja 2008 - 20:08

Niestety era mam podobnie. Drugi dzień próbuję dowiedzieć się coś na temat internetu w komurce i nic sensownego nie mogę znaleść. Jedyne co udało mi się wyszukać to jakieś pakiety 5MB i 50MB aale ile to kosztuje ... jak to aktywować ... nic nie jest napisane. Dlatego ponawiam pytanie czy ktoś ma jakąś praktykę z internetem od ery na iPhone??

#93 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 06 maja 2008 - 21:52

Niestety era mam podobnie. Drugi dzień próbuję dowiedzieć się coś na temat internetu w komurce i nic sensownego nie mogę znaleść. Jedyne co udało mi się wyszukać to jakieś pakiety 5MB i 50MB aale ile to kosztuje ... jak to aktywować ... nic nie jest napisane.
Dlatego ponawiam pytanie czy ktoś ma jakąś praktykę z internetem od ery na iPhone??

Mi się niedługo kończy umowa i będę ją przedłużał. Na stronie Ery jest konfigurator taryf, po wybraniu taryfy są opcje dodatkowe m. in. pakiety danych 5, 50 i 500 MB. Ten ostatni za 50zł. Czy da się aktywować w trakcie trwania umowy, niewiem. Zaloguj się na stronie ery na IBOA (Internetowe Biuro Obsługi Klienta) i tam sprawdź czy możesz zmodyfikować swoją obecną ofertę.

#94 JerzyG

JerzyG
  • 146 postów
  • SkądOstrzeszów

Napisano 07 maja 2008 - 11:11

Polecam SimPLUS'a + Pakiet 50MB za 10 zł. sam na tym śmigam na iPhonie Bez abonamentu oraz zobowiązań. Pozdrawiam

#95 KuKocz

KuKocz
  • 121 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój / Gliwice

Napisano 07 maja 2008 - 11:43

Polecam SimPLUS'a + Pakiet 50MB za 10 zł. sam na tym śmigam na iPhonie
Bez abonamentu oraz zobowiązań.

Pozdrawiam

Faktycznie, aktualnie chyba najlepsza propozycja na rynku... Sam wcześniej korzystałem w swoim telefonie z DualSima w którym miałem simplusa i iPlusa simdate, ale odkąd simplus wprowadził korzystne pakiety z simdaty przestałęm korzystać.
W chwili obecnej ceny za 100kB wychodzą podobnie:
100kB w simdata - 3gr
100kB w simplusie w pakiecie 50MB za 10zł to 2gr
100kB w simplusie w pakiecie 20MB za 5zł to 2,5gr :)

Wadą simplusa jest to, że pakiet ma ważność 30 dni z kolei w simdata ceny połączeń są znacznie wyższe... Trzeba znaleźć złoty środek ;)
Pozostaje dualsim, ale nie mam pojęcia czy działa z iphone...

#96 radnym

radnym
  • 62 postów

Napisano 07 maja 2008 - 18:57

jerzyg na ile ci wystarcza ten pakiet 50mb???MOgłbys szczegółowo opisac na ile to moze wystarczyc i ile mozna sobie pozwolic z takim pakietem???

#97 Maxxxx_01

Maxxxx_01
  • 178 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 maja 2008 - 19:43

Ja mam w iphone karte Orange na abonament za 5 dyszek wykupilem usuge darmowego internetu i juz nie przejmuje sie zadnymi kosztami...

#98 JerzyG

JerzyG
  • 146 postów
  • SkądOstrzeszów

Napisano 07 maja 2008 - 22:52

@radnym Zależy co chcesz robić! I ile siedzisz w Necie! Dowiedziałem się o tych pakietach jak miałem przerwę 6 miesięcy z Neostradą a potrzebny był net. Używałem go wraz z Nokią 6310i jako modem po BT. Prędkość straszna ale to wina GPRS'u (max 5kb/s) do GG i otwierania stron WWW bez grafik starczało. Oczywiście jeśli będziesz surfował po necie (strony www z grafiką/flash) to nie starczy na zbyt długo. Ale jeśli potrzebujesz do GG i żeby wysłać e-mail bez załączników to starcz ho ho ho. Na iPhonie jeśli nie instalujesz już żadnych programów (bo już masz) to również starczy na trochę surfowania. Pozdrawiam

#99 radnym

radnym
  • 62 postów

Napisano 08 maja 2008 - 17:59

mi chodzi głownie o surfowanie po necie przegladanie stron i prawdzanie poczty poczytac na forum i po allegro popatrzec.Szkoda gdyby tak było za te 10zł ze 100mb to było by dobrze nie musiał bym sie martwic ale dziwi mnie jedno ci co maja iplusa i maja 1gb i mowia ze moze nie stracyzc to co maja powiedizec ci co maja 50mb.Nieiwem jak to działa.

#100 rafaus

rafaus
  • 39 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 maja 2008 - 06:27

Mam abonament w plusie i chciałem uruchomić sobie pakiet 50 MB, ale na stronie eboka mam dwie opcje "Internet dla Ciebie 50 MB" oraz "Internet GPRS 50MB". Ktoś może wie czym sie te opcje różnią i którą opcje należy wybrać dla iphonea? Dzwoniłem do plusa i byłem w salonie, powiedzieli, że to to damo, ale na pytanie czemu w takim razie różni się ceną nie potrafili już odpowiedzieć...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych