Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6 nie łączy się z WIFI samoczynnie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Piórko1000

Piórko1000
  • 77 postów

Napisano 26 marca 2017 - 18:05

Problem polega na tym, że iPhone nie łączy się z siecią wifi automatycznie np. gdy wracam do domu. Nie działa to tak jak poprzednio że gdy połączyłem go pierwszy raz wpisałem hasło itd wszzystko ładnie śmiga wracam do do u sam się przełączał z 3G na wifi. Obecnie zostaje cały czas przy 3G nawet jak jestem metr od rutera. Muszę wejść w ustawienia Wifi i wtedy go znajduje i łączy się z siecią. Taki problem występuje nie tylko na tym ruterze również gdzie indziej gdzie wcześniej łączył się sam jak tylko był w zasięgu teraz zapomina hasło i trzeba wpisywać od nowa i łączyć co jest grane dlaczego nie zapamiętuje sieci Wifi ?

#2 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 marca 2017 - 19:17

A nie masz włączone PYTAJ SIE CZY ŁĄCZYĆ

<p>Komputer MacBook Pro 13 2.4 i5 2.4 GHz iPhone Xr,iPhone Xs  :D

#3 PlayTronics

PlayTronics
  • 73 postów
  • SkądGliwice, PL

Napisano 26 marca 2017 - 21:17

A nie masz włączone PYTAJ SIE CZY ŁĄCZYĆ

Nie moze mieć to włączone, bo wtedy, zgodnie z tą funkcją pytał o połączenie. 

Problem polega na tym, że iPhone nie łączy się z siecią wifi automatycznie np. gdy wracam do domu. Nie działa to tak jak poprzednio że gdy połączyłem go pierwszy raz wpisałem hasło itd wszzystko ładnie śmiga wracam do do u sam się przełączał z 3G na wifi. Obecnie zostaje cały czas przy 3G nawet jak jestem metr od rutera. Muszę wejść w ustawienia Wifi i wtedy go znajduje i łączy się z siecią. Taki problem występuje nie tylko na tym ruterze również gdzie indziej gdzie wcześniej łączył się sam jak tylko był w zasięgu teraz zapomina hasło i trzeba wpisywać od nowa i łączyć co jest grane dlaczego nie zapamiętuje sieci Wifi ?

Jakie masz oprogramowanie w iPhonie. Ja miałem takie jaja na wersji beta i raz na normalnym sofcie. Wkurzało mnie to jak cholera. W moim przypadku pomogło "zapomnienie" wszystkich sieci WiFi (a mam ich w domu 3) i zapisanie ich na nowo. Próbowałeś tego?

 iMac 21,5" + Time Capsule |  iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED  iPhone 4s Black  WATCH + Band (PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular +  Pencil

#4 Piórko1000

Piórko1000
  • 77 postów

Napisano 26 marca 2017 - 22:45

iOS jest najnowszy. Próbowałem nie pomogło. Czy może wyzerowanie ustawień sieciowych ? Po prostu telefon jak by nie sprawdzał w tle czy jest jakaś sieć żeby się przełączyć z 3G na wifi jak to było dotychczas.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych