Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Soundcloud - przerywanie dźwięku w Safari.

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 pisar

pisar
  • 140 posts
  • Skąd666

Posted 23 March 2017 - 19:31

Cześć.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc w poniższym temacie.

Szukałem tu na forum odpowiedzi i znalazłem mało tematów związanych z Soundcloud+ na sieci też słabo albo pomoce sprzed 2 lat więc może to być mocno nieaktualne zwłaszcza, że kiedyś ten problem nie występował.

MacBook Pro Late 2013 w najmocniejszej konfiguracji z 16GB RAM.

Problem: podczas odtwarzania cały czas rwie dźwięk. Praktycznie większość czasu co kilka lub kilkanaście sekund następuje mała przerwa na około sekundę. Oczywiście bywa, że to nie występuje lub chwilowo przechodzi ale nie ma dnia bez tego problemu.

Jestem bezsilny. Wyłączyłem już opcję "Zatrzymaj wtyczki aby oszczędzać energię" i nic to nie dało. Flash zaktualizowany do najnowszej wersji.

Obstawiam, że to coś w ustawieniach ale zupełnie nie mam pojęcia gdzie już szukać.

To samo puszczone z iPhona gra płynnie bez zacięcia.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Słuchanie muzyki to droga przez mękę : (

#2 likemike-b937dd1138

likemike-b937dd1138
  • 97 posts

Posted 23 March 2017 - 20:41

Czesc, probowales innej przegladarki? Ja miewam problemy na Safari, chrome 0 problemow z tym ze chroma nie lubie. Tez chcialbym to rozwiazac, safari chodzi tragicznie...

#3 pisar

pisar
  • 140 posts
  • Skąd666

Posted 23 March 2017 - 21:37

Czesc, probowales innej przegladarki? Ja miewam problemy na Safari, chrome 0 problemow z tym ze chroma nie lubie. Tez chcialbym to rozwiazac, safari chodzi tragicznie...

No właśnie w tym tkwi problem, że ja lubię Safari i wolałbym nie zmieniać tylko to naprawić : )

Edit: oczywiście po instalce Chrome śmiga jak torpeda!

Edited by pisar, 23 March 2017 - 22:30.

#4 likemike-b937dd1138

likemike-b937dd1138
  • 97 posts

Posted 03 April 2017 - 01:07

Tez wolalbym Safari...ale u mnie dziala jak krew z nosa nie wiem czy jest to spowodowane... Za to chrome rakieta.

#5 Delano90

Delano90
  • 434 posts
  • SkądW-wa

Posted 03 April 2017 - 15:00

U mnie na Safari jest podobny problem z youtubem, czy niektórymi radiami internetowymi. 

Coś nie pozwala na używanie cache przeglądarki jak jest zminimalizowana.

Problem występuje tylko jak przeglądarka jest zminimalizowana lub na innym pulpicie, którego akurat nie używam.

Generalnie korzystam z wielu przeglądarek do różnych zadań, chrome najlepszy do google drive i docs, Firefox do pracy z panelami administracyjnymi do aplikacji, Safari do przeglądania netu (tak ogólnie), a dodatkowo aktualnie testuję sobie Operę Developer, gdyż podobają mi się dostępne tam ficzery :).

Generalnie takie problem miałem tylko na Safari, ale to wygląda jak typowy problem wydajnościowy, a jeśli Soundcloud korzysta z Flasha to nie ma się co dziwić, bo Apple flasha nienawidzi i może przez to wtyczka do Safari niekoniecznie dawać radę z przetwarzaniem tego co tam jest.

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users