Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dziwny dźwięk nowego przycisku home przy naciskaniu- Iphone 7

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Krzysztof09

Krzysztof09
  • 97 postów

Napisano 17 marca 2017 - 18:00

Witam,
Mam pytanie do użytkowników Iphona 7. Podczas naciskania nowego przycisku pojemnościowego home slychać dźwięk jakby "sprężyny" co jest dzwine, ponieważ przycisk nie jest mechaniczny. Moja żona posiada Iphona 7 Plus i u niej nie występuje żaden dźwięk, a jedynie czuć wibracje, oczywiście w zależności od ustawionego stopnia(1-3). Czy w Waszych telefonach pojawia się taki dźwięk, jaki opisałem wyżej? Nie chcę się ośmieszyć oddając go do serwisu, jesli jest to normalne w zwykłych 7-kach. Pozdrawiam.
W sumie warto dodać informację, że dzieje się tak od momentu wyjęcia telefonu z pudełka czyli od początku, zaś telefon był kupiony tydzień temu.

#2 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 17 marca 2017 - 21:48

Może być wada serwisowa, żadnego podejrzanego dźwięku nie powinieneś słyszeć. Może coś jest z Taptic Engine nie tak.

#3 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 18 marca 2017 - 00:18

Może być wada serwisowa,....

???!

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#4 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 18 marca 2017 - 10:24

Tak wiem, fabryczna… Sorry
  • bee3 lubi to

#5 Krzysztof09

Krzysztof09
  • 97 postów

Napisano 18 marca 2017 - 12:38

To chyba nie pozostaje nic innego jak oddać nowy telefon na serwis do Cortland, co mi sie niezbyt uśmiecha, ale jeśli faktycznie jest to jakaś wada fabrycza to lepiej działać. Dzięki za opinie.
Pozostaje jedynie pytanie: co jeśli uznają to za różni e kosmetyczne? Wiecie przycisk działa jak należy, touch id również. Więc równie dobrze mogą uznać, że nic nie zrobią.

#6 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 marca 2017 - 13:12

Nie powinno tak być, ale mogą stwierdzić, że wada tak kosmetyczna. Oddaj do serwisu.
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych