Witam.
Czy ładowanie nieoryginalnym kablem z oryginalnym adapterem może uszkodzić baterię w iPhonie?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 16 marca 2017 - 21:02
Witam.
Czy ładowanie nieoryginalnym kablem z oryginalnym adapterem może uszkodzić baterię w iPhonie?
Napisano 16 marca 2017 - 22:43
Baterie nie, ale układ U2 na płycie tak. To już lepiej oryginalny przewód i nieoryginalny adapter.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 16 marca 2017 - 22:52
.. nieoryginalny adapter.
Pod warunkiem, że będzie to oryginalny produkt znanej marki (a nie podróbka czy jakiś noname).
Pamiętajcie, że w takich produktach (zasilacze sieciowe USB) nie ma galwanicznej izolacji pomiędzy zasilaniem (230V~) i układami wyjściowymi gdzie powinno być 5V=.
Uszkodzona ładowarka i nietrudno o nieszczęście (230V~ na wyjściu) , którego nie powstrzyma nawet oryginalny kabel lightning.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 19 marca 2017 - 19:09
A jak do końca jest z kablami nie oryginalnymi ale posiadającymi certyfikat apple tu patrz np. ROCK ?
Bo zdania się podzielone, jedni mówią że wyłącznie białe od resellera a inni że byle był certyfikat. Osobiście od lat używam jako drugiego kabla w aucie takiego ROCK'a i zero problemu z żadnym telefonem który miałem.
Napisano 19 marca 2017 - 19:51
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 20 marca 2017 - 18:53
Ja używam Griffina z certyfikatem. Zdaje się, że nawet Hama takowy posiada (choć nie jest warta swojej ceny - kabel jest droższy niż oryginalny). Ważne żeby produkt posiadal certyfikat Made For iPhone. Wówczas masz pewność, że jest bezpieczny dla Twojego urządzenia. Omijałbym szerokim łukiem wszelkie "produkty" z Allegro za przysłowiowe 3,99.
iMac 21,5" + Time Capsule | iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED | iPhone 4s Black | WATCH + Band (PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular + Pencil
Napisano 20 marca 2017 - 23:56
A jak do końca jest z kablami nie oryginalnymi ale posiadającymi certyfikat apple tu patrz np. ROCK ?
Bo zdania się podzielone, jedni mówią że wyłącznie białe od resellera a inni że byle był certyfikat. Osobiście od lat używam jako drugiego kabla w aucie takiego ROCK'a i zero problemu z żadnym telefonem który miałem.
Jak "białe" (rozumiem, że masz tu na myśli kable przypominające oryginalne) to (moim zdaniem) - wyłącznie od resellera i to autoryzowanego, ale tu trzeba być przygotowanym na 90-100zł.
Poza sklepami autoryzowanych resellerów sprzedawane jako oryginalne kable są w zdecydowanej większości przypadków - podróbkami.
Dużo mówi również nie tylko miejsce zakupu ale też cena. Warto zapamiętać, że "oryginał za pół ceny" - to nie jest "okazja" , ale: "podróbka".
Kable z certyfikatem MFI działają tak jak oryginał (i tak jak oryginalne kable Apple) są bezpieczne dla iPhone, różnią się natomiast wykonaniem (kolor, materiał, długość, trwałość, itp.).
Użytkownik bee3 edytował ten post 20 marca 2017 - 23:59
Pomogłem ? - Lubię to
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych