Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Według której daty aplikacja Zdjęcia układa fotki w zakładce Chwile, Zbiory, Lata?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 mateusz210497

mateusz210497
  • 10 postów

Napisano 15 marca 2017 - 16:01

Witam,

Czy ktoś wie według której daty (utworzenia, wykonania, modyfikacji itp.) aplikacja Zdjęcia układa fotki w zakładce Chwile, Zbiory, Lata? Dodałem zdjęcia ze starego telefonu do rolki aparatu za pomocą programu "Rollit, photo transfer app". Niektóre fotki układają się w taki sposób, że w zbiorze Chwile przyjmują datę zrobienia zdjęcia jako dzisiaj mimo iż zostały zrobione w innym dniu. Przykładowo zdjęcie zostało zrobione 24 października 2015 i w zbiorze Chwile przyjmuje datę zrobienia jako dzisiaj. Jednak większość zdjęć jest dobrze ułożona. Przykładowo zrobiłem fotkę 21 czerwca 2016 i w zbiorze Chwile posiada taką samą datę. 

Zauważyłem, że w źle ułożonych fotkach w zbiorze Chwile jest dobra data modyfikacji, ale nie ma w ogóle daty wykonania. Zmieniłem więc datę wykonania na taką jak datę modyfikacji. Zrobiłem to w taki sposób: PPM na zdjęcie, Właściwości, Szczegóły, Data Wykonania i tam wpisywałem datę modyfikacji. Niestety, ale to nic nie dało.

Czy ktoś wie jak ogarnąć te zdjęcia aby dobrze wyświetlały się w zakładce Chwile, Zbiory, Lata? 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych