Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy warto naklejać szkło na iP7 plus ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 17 marca 2017 - 19:58

A o jakiej dokładnie folii piszesz ?

https://folie-ochron...mk-SHIELD/36632
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#27 Asmard

Asmard
  • 30 postów

Napisano 18 marca 2017 - 14:56

To nie lepiej dopłacić i kupić 3mk 3D.Chroni dodatkowo tył i boki a tel nie robi się śliski i nie wypada z rąk. Do tego twardość jest 7H a nie 3H

#28 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 18 marca 2017 - 16:26

To nie lepiej dopłacić i kupić 3mk 3D.Chroni dodatkowo tył i boki a tel nie robi się śliski i nie wypada z rąk. Do tego twardość jest 7H a nie 3H

A czytałeś o co chodzi autorowi? Żeby nie było widać, a to szkło "hybrydowe" czy jak tam się zwie już widać doskonale na ekranie. Wiem, bo testowałem, jest sporo grubsze od tej folii.

#29 Asmard

Asmard
  • 30 postów

Napisano 18 marca 2017 - 17:40

Tak miałem szkło i mam teraz folie 3mk3d i jej nie widać gdyby nie krawędzie bo jednak cos na ekranie jest

#30 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 18 marca 2017 - 17:58

A miales ta folie? Jest jeszcze mniej widoczna. Miałem obie wersje i mam porównanie.

#31 Tomasz Kędra

Tomasz Kędra
  • 181 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 marca 2017 - 21:10

Na zlotym, rozowym i srebrnym iPhonie w ogole nie widac naklejonych szkiel hartowanych, problem tyczy sie tylko i wylacznie Matt Blacka i Onyksu. Na czarnym tle widac po prostu takie odbarwienie wzgledem szkiel ochronnych, ekran jest jakby taki troszke mglisty. Mam porownanie, moj Jet Black i narzeczonej Rose Gold, naklejone to samo szkielko, i u mnie wyglada to tragicznie, a u niej w ogole go nie widac- zalety bialego przodu.

mam właśnie naklejone szkło od 3mk to droższe, które pokrywa również boki. Moim zdaniem w ogóle go nie widać (wersja matt black). Może jak się z boku przyjrzeć, to jest lekko grubszy, ale patrząc z góry, jak iphone wyciągnięty z pudełka. Jedynie przy przycisku home czuć trochę różnicę, bo jest ciut głębiej schowany. Ślizg bardzo dobry, widoczność również. Jak na razie polecam:)

Iphone 16 Pro Max 512 tytan pustynny, MBP 13 M1 16/512 space grey, iPad Pro 2024 11, AirPods Pro gen 2, był jeszcze AW7, ale Epix gen 2 jest lepszy:)

#32 Asmard

Asmard
  • 30 postów

Napisano 18 marca 2017 - 22:51

Dokładnie o to mi chodzi.Sa różne wersje folii 3mk.Tez w ofercie maja szkła .Czesto padają określenia szkło a chodzi o folie ;) lub odwrotnie ;)

#33 Asmard

Asmard
  • 30 postów

Napisano 19 marca 2017 - 16:09

mam właśnie naklejone szkło od 3mk to droższe, które pokrywa również boki.........

Powiedz jakie masz dokładnie 3MK ARC 3D Matte Coat czy 3MK Flexible Glass 3d ? Dzieki

#34 PlayTronics

PlayTronics
  • 73 postów
  • SkądGliwice, PL

Napisano 20 marca 2017 - 19:27

Ja posiadam na 7-ce folie ochronna 3mk flexible glass 3d. Chroni tył i boki i przód. cena ok 40 zł.mozna wybrac wersje matte ( ok 80 zl ) ,która się mniej palcuje. Jestem zadowolony bo wcale jej nie widac.Z ekranu odrywałem ja pare razy bo jest bezklejowa i elastyczna.

Wygląda fanie, ale to co jest przredstawione na filmie nie jest dla mnie żadnym argumentem. Folia / szklo jest po to, aby nakleć na powierzchnię wyświetlacza a nie wyginać w te i we wte.

 iMac 21,5" + Time Capsule |  iPhone 7 Plus Onyx Black + Apple Silicone Case (PRODUCT) RED  iPhone 4s Black  WATCH + Band (PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" Space Gray Wi-Fi+Cellular +  Pencil

#35 Mikołaj Różycki

Mikołaj Różycki
  • 110 postów

Napisano 20 marca 2017 - 22:18

To Flexible Glass to jest takie szkło jak Ferrari z Malucha. Jakieś filmy z tym, że się to nie tłucze nie robią wrażenia, bo jak to by się miało stłuc? Ja używam szkła na prawie cały ekran (jedynie zaokrąglenia nie są przykryte) od firmy Rock i bardzo polecam. Nie brudzi się, przyjemne w dotyku i jest szkłem, a nie pseudo wynalazkiem za 70 zł- kosztuje około 30 zł.

Użytkownik Mikołaj Różycki edytował ten post 20 marca 2017 - 22:20

#36 Tomasz Kędra

Tomasz Kędra
  • 181 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 marca 2017 - 22:24

Powiedz jakie masz dokładnie 3MK ARC 3D Matte Coat czy 3MK Flexible Glass 3d ? Dzieki

mam 3mk hardglass max. O ile na jakiejś tam wytrzymałości/twardości mi nie zależy, to jednak zdecydowanie lepiej leży niż ta zwykła folia/szkło. Tamte widać z daleka, że są naklejone (przynajmniej na czarnym ip) a tutaj właściwie nie jestem w stanie stwierdzić, że cokolwiek jest na ekranie (poza - tak jak pisałem wcześniej - bardziej wgłębionym przyciskiem home)

Iphone 16 Pro Max 512 tytan pustynny, MBP 13 M1 16/512 space grey, iPad Pro 2024 11, AirPods Pro gen 2, był jeszcze AW7, ale Epix gen 2 jest lepszy:)

#37 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 21 marca 2017 - 11:16

A jak z rysowaniem się tej folii ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych