Pozdrawiam
iPhone SE - czy jest sens oddawać na gwarancję?
Posted 12 March 2017 - 13:02
Pozdrawiam
Posted 12 March 2017 - 13:42
Edited by MasterM, 12 March 2017 - 13:50.
- Damien Karras likes this
Posted 13 March 2017 - 06:47
Edited by ASOT, 13 March 2017 - 06:48.
Posted 13 March 2017 - 08:32
Co do wifi to faktycznie może być jakiś problem. Co do wieszających się danych to również to mam od kilku modeli, więc tak to już jest.
Posted 13 March 2017 - 09:28
Witam. Posiadam iPhone SE od kwietnia 2016 roku, zakupiłem w x-kom. Ogólnie sprawuje się dobrze, odnoszę jednak wrażenie że ma bardzo słaby zasięg Wi-Fi i często zawieszają się ustawienia w sekcji danych komórkowych... Jako że w kwietniu mija mi roczna gwarancja Apple, jest sens oddawać go na gwarancje aby naprawili te problemy, czy to jest tylko strata czasu? Podejrzewam że z tydzień by mi ten telefon trzymali na gwarancji, a zastępczego nie mam
Oddawać bezpośrednio do Apple (idream w pobliżu) czy lepiej do x-kom gdzie kupiłem telefon? W X-kom w zasadzie mam gwarancje 2 lata, także nie ma się co spieszyć.
Pozdrawiam
Zacznij od odtworzenia iphonea przez itunes. Może to problem softwarowy.
MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express
Posted 13 March 2017 - 11:11
Wąrmtpię w to. U mnie to nic nie dało.Zacznij od odtworzenia iphonea przez itunes. Może to problem softwarowy.
Posted 13 March 2017 - 11:59
Tez się zastanawiam, co robić z moim SE. Kupiony 30 stycznia 2017 w salonie Play. Dwa razy rękojmia - raz wgrali na nowo oprogramowanie, za drugim wymienili na nowy telefon. Problem dalej ten sam, także w drugim, nowym telefonie! - nie łączy znaczącej części połączeń przychodzących, nie zapisuje w nieodebranych, tylko przychodzi SMS sieciowy z info o nieodebranym połączeniu. Problem niezależny od miejsca przebywania, tak samo dom, praca, delegacja. Jest aktualizowany. Karta przełożona do starego iPhone 4 działa bezbłędnie. Nie wiem co robić bo wygląda to na wadę serii…
Posted 13 March 2017 - 13:32
Wymień kartę sim nie ważne, że działa na 4....spróbuj również na karcie innego operatora...jak to nie da, wymieniaj telefony do oporu, aż będzie wszystko działało, bo musi !!!!!!
Edited by landr, 13 March 2017 - 13:33.
Posted 13 March 2017 - 17:12
Zacznij od odtworzenia iphonea przez itunes. Może to problem softwarowy.
Już kiedyś tak próbowałem i nie pomogło
Czemu Cortland najlepszy? Kurde, akurat nie mam nigdzie w pobliżu...
Posted 13 March 2017 - 17:22
Nie musisz mieć Corlanda w pobliżu....wszystko załatwią kurierem za darmo, szybko, na ich stronie więcej informacji. Cortland ma najwięcej pozytywnych opinii.
Edited by landr, 13 March 2017 - 17:23.
Posted 13 March 2017 - 17:46
Też mam ten problem. Nie wiem czy to wina Play czy SE.Tez się zastanawiam, co robić z moim SE. Kupiony 30 stycznia 2017 w salonie Play. Dwa razy rękojmia - raz wgrali na nowo oprogramowanie, za drugim wymienili na nowy telefon. Problem dalej ten sam, także w drugim, nowym telefonie! - nie łączy znaczącej części połączeń przychodzących, nie zapisuje w nieodebranych, tylko przychodzi SMS sieciowy z info o nieodebranym połączeniu. Problem niezależny od miejsca przebywania, tak samo dom, praca, delegacja. Jest aktualizowany. Karta przełożona do starego iPhone 4 działa bezbłędnie. Nie wiem co robić bo wygląda to na wadę serii…
Posted 13 March 2017 - 17:54
Nie musisz mieć Corlanda w pobliżu....wszystko załatwią kurierem za darmo, szybko, na ich stronie więcej informacji. Cortland ma najwięcej pozytywnych opinii.
Ja jestem z Krakowa i dzisiaj wysłałem kurierem do Cortlanu. W nosie mam Imada, który trzyma długo telefon i karze płacić 100 zł gdy bezpodstawnie oddajemy telefon.
Posted 13 March 2017 - 18:37
iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE
Posted 13 March 2017 - 20:00
Edited by Robcionike, 13 March 2017 - 20:01.
Posted 13 March 2017 - 20:55
Zawieszanie danych było ze mną już na 5s. Co do Wi-Fi, w domu mam pełen zasięg albo prawie pełen. Nie zależnie gdzie jestem. Nie przekłada się to jednak na wczytywanie danych. Wczytują się czasami bardzo wolno.Odnośnie zawieszania danych komórkowych, wczoraj bawiłem się na wystawcę w sklepie "świeżym" SE i katowałem go wchodząc w dane komórkowe, włączając, wychodząc... wchodząc, wyłączając, wychodząc... za 5 razem już było czuć zamułke i zaczynał myślec kilka sekund
wiec nie liczę już że mi to naprawią. Pozostaje kwestia Wifi, tam gdzie inne telefony mają po 2 kreski, ja albo mam 1 albo nie potrafię złapać zasięgu w ogóle
katastrofa w domu jest
Edited by ASOT, 13 March 2017 - 20:56.
Posted 13 March 2017 - 21:19
Zawieszanie danych było ze mną już na 5s. Co do Wi-Fi, w domu mam pełen zasięg albo prawie pełen. Nie zależnie gdzie jestem. Nie przekłada się to jednak na wczytywanie danych. Wczytują się czasami bardzo wolno.
Czyli widocznie to jakaś wrodzona wada naszych egzemplarzy, pewnie takie 6,6s,7 nie mają tego problemu
Co do Wifi, to chodzi mi głównie o zasięg i łapanie, aczkolwiek w maju tamtego roku telefon spadł mi z 2m na płytki, lecz nie odniósł zewnętrznych obrażeń o dziwo, był cały. Bardzo możliwe, że podczas tego upadku w środku mogło się coś odkleić lekko, np antena od Wifi
Posted 14 March 2017 - 10:02
Wymień kartę sim nie ważne, że działa na 4....spróbuj również na karcie innego operatora...jak to nie da, wymieniaj telefony do oporu, aż będzie wszystko działało, bo musi !!!!!!
dzięki za podpowiedz
Posted 14 March 2017 - 14:43
Edited by ASOT, 14 March 2017 - 14:44.
Posted 15 March 2017 - 12:27
niestety nie, chyba będę żądać zwrotu pieniędzy, niestety był kupiony wraz z abonamentem, i cześć jego ceny ukryta jest w abonamencie, konsultant play poinformował mnie ze zwrócą mi tylko kwotę za sam telefon a umowa nie będzie renegocjowana. to czyste złodziejstwo, człowiek może zostać z zepsutym telefonem (no bo jaki sens ma kolejna wymiana jak wada dotyczy albo serii albo w ogóle sieci) i dużym abonamentem, lub dostanie złotówkę zwrotu i dalej przez dwa lata będzie spłacał drogi telefon którego nie ma...
próbowałam też ustawić tylko jednego operatora, bo gdzieś przeczytałam ze problem może sie pojawiać przy przełączaniu domyślnym operatorów, to tez nie pomogło ;(
Posted 15 March 2017 - 17:38
Ja na Twoim miejscu nie rozmawiałbym z Play, tylko zadzwonił do Cortlanda i wysłał do nich...niech sprawdzą....i zdiagnozują na pewno znajdą rozwiązanie.....powodzenia.
Posted 16 March 2017 - 09:30
Ja na Twoim miejscu nie rozmawiałbym z Play, tylko zadzwonił do Cortlanda i wysłał do nich...niech sprawdzą....i zdiagnozują na pewno znajdą rozwiązanie.....powodzenia.
dzięki, tak zrobię
Posted 16 March 2017 - 13:38
Właściwa decyzja......pozdrawiam.
Posted 18 March 2017 - 07:30
Witam.Podepnę się do tematu żeby już nie śmiecić.Mnie zaś SE zacina się jak w chodzę w ustawienia czasem wisi chwilkę a czasem przycina jak przesuwam palcem...zerowałem już iphona ale i tak to nic nie daje.Też tak czasem macie? system to 10.2.1 sieć T-Mobile.Dodam że nie dzieje się tak cały czas ale uciekłem z androida i myślałem że będzie rakieta
Co do transferu danych też czasem mam zawiechy
Posted 21 March 2017 - 19:58
Posted 21 March 2017 - 20:15
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users