Flash edytor
Started by
Hazreth
, 09 Feb 2008 22:12
2 replies to this topic
Posted 09 February 2008 - 22:12
Hej.
Nie bardzo wiem, gdzie wsadzić ten temat...
Zacznę od tego, że na Flashu nie znam się ni w ząb. Ale jest mi to potrzebne, więc chyba zacznę się uczyć.
Niestety, nie wiem nawet na dobrą sprawę od czego zacząć i czego szukać.
Co mi jest potrzebne? Jakiś edytor - coś innego niż ten od Adobe jest? Bo niestety nie za bardzo stać mnie na to.
Potrzebuję czegoś do nauki. Darmowego albo taniego - do 50$ może? Fajnie, żeby miało jakąś wersję trial/demo.
Szukałem po VersionTrackerze, ale jak już powiedziałem, nie wiem, czego szukać. Ktoś, kto ma doświadczenie w temacie może by mi poradził.
Jeżeli ktoś miałby linki do tutoriali - jakichś dobrych i sprawdzonych, zawsze to łatwiej niż szukać czegoś, o czym nie ma się pojęcia - też byłoby fajnie. Ale to mogę wygooglać.
Będę niezmiernie wdziędzny za pomoc.

Posted 09 February 2008 - 22:17
Polecam wpisać w google "poradnik flash" i poszukać poradnika dla początkujących
to zapewni Ci zupełne podstawy. Konkurencji dla Flasha raczej nie ma (przynajmniej
na Maka). Jest wersja trial flasha CS3. Polecam zakup pakietu web premium CS3 np.
w Vobisie na licencji studenckiej - 320 pln. Tutoriali poszukam i podrzuce tu jakieś linki.
Kilka pomocnych linków:
FLASH ::WEBHELP:: kurs i skrypty flash - tutki
Adobe AIR Tour - flashZONE.pl - pełno tutoriali, przykładów (z fla), i tłumaczenie komend z AS
Actionscript.org Flash, Flex & ActionScript Resources and Tutorials - chyba widać po adresie
tutaj za niecale 30 zl masz niezle poradniki video:
Kurs Adobe Flash CS3 i video tutoriale do nauki Flasha!
Polecam tez zakup ksiazki Flash i Action Script z Heliona (oficjalne podreczniki)
---- Dodano 09-02-2008 o godzinie 22:22 ----
kirupa.com - Shocked Resource for Making Designers better Developers! - ten adres tez jest niezly (przyklady, itp - strona po angielsku)
---- Dodano 09-02-2008 o godzinie 22:24 ----
i tu masz ten pakiet w vobisie: Internetowy sklep Vobis - Program: Adobe Creative Suite 3 Web Premium PL dla Studentó
to zapewni Ci zupełne podstawy. Konkurencji dla Flasha raczej nie ma (przynajmniej
na Maka). Jest wersja trial flasha CS3. Polecam zakup pakietu web premium CS3 np.
w Vobisie na licencji studenckiej - 320 pln. Tutoriali poszukam i podrzuce tu jakieś linki.
Kilka pomocnych linków:
FLASH ::WEBHELP:: kurs i skrypty flash - tutki
Adobe AIR Tour - flashZONE.pl - pełno tutoriali, przykładów (z fla), i tłumaczenie komend z AS
Actionscript.org Flash, Flex & ActionScript Resources and Tutorials - chyba widać po adresie

tutaj za niecale 30 zl masz niezle poradniki video:
Kurs Adobe Flash CS3 i video tutoriale do nauki Flasha!
Polecam tez zakup ksiazki Flash i Action Script z Heliona (oficjalne podreczniki)
---- Dodano 09-02-2008 o godzinie 22:22 ----
kirupa.com - Shocked Resource for Making Designers better Developers! - ten adres tez jest niezly (przyklady, itp - strona po angielsku)
---- Dodano 09-02-2008 o godzinie 22:24 ----
i tu masz ten pakiet w vobisie: Internetowy sklep Vobis - Program: Adobe Creative Suite 3 Web Premium PL dla Studentó
- Hazreth likes this
Posted 09 February 2008 - 22:25
Pobawię się z trialem i tutkami, dzięki.
Punkcik leci.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users