Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Przywracanie zdjęć na Iphone Camera Roll/Rolka z aparatu

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 NoCaster

NoCaster
  • 22 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 March 2017 - 18:10

Cześć,

mam problem z przekopiowaniem zdjęć z programu "Zdjęcia" (mac os) do galerii zdjęć na iPhone, a konkretniej do "Rolki z aparatu".

Niestety musiałem sformatować telefon i chciałbym przekopiować wszystkie zdjęcia tam, gdzie były pierwotnie, czyli do rolki z aparatu. Niestety nie miałem kopii zapasowej całego telefonu, więc chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zrobienia tego ręcznie.

Zależy mi aby zdjęcia były poukładane wg daty utworzenia. Kopiując hurtowo airdropem, zdjęcia są uporządkowane losowo w albumie: Rolka z aparatu. Tylko w widoku "zdjęcia" są uporządkowane wg dat.

Drugim problemem jest to, że kopiując zdjęcia airdropem nie mają one podpisanej lokalizacji i w widoku albumu "Miejsca" nie ma tych zdjęć na mapie.

Znacie jakieś pomysły jak przywrócić zdjęcia do rolki? Będę wdzięczny za pomoc

#2 franelo

franelo
  • 154 posts
  • SkądKalisz

Posted 10 March 2017 - 23:31

A po co wysyłasz airdropem? Włącz synchronizację i iPhone automatycznie pobierze zdjęcia z iCloud.

I nie będziesz miał tych zdjęć w rolce - nie ma takiej możliwości. Też się z tym kiedyś męczyłem i niestety.

#3 Mikołaj Różycki

Mikołaj Różycki
  • 110 posts

Posted 11 March 2017 - 00:28

Łącznie z tym, że nie będzie nawet możliwości usunięcia tych zdjęć z poziomu telefonu o ile dobrze myślę.

#4 Driff

Driff
  • 423 posts

Posted 11 March 2017 - 10:02

http://myapple.pl/fo...ka-z-aparatu/

Tu masz kilka sposobów. 

Od siebie dodam, że warto robić kopię w iCloud, wtedy rolka sama przywraca się beż żadnego problemu. 

<p>MacBook Air 13" Early 2014 + iPhone 12 Pro Max + AirPods Pro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users