Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Skróty do aplikacji na zablokowanym ekranie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 cemiron

cemiron
  • 7 postów

Napisano 10 marca 2017 - 15:55

Witam. Ostatnio zauważyłem dziwne skróty do aplikacji w lewym dolnym rogu ekranu. Pojawiają się same, znikają tez same. Czasem są widoczne pare minut a czasem tylko do ponownego włączenia ekranu. Czytałem o tych skrótach, i z tego co się dowiedziałem to są one dostępne tylko po jailbrakeu urządzenia poprzez apke. Nie byłoby w tym nic dziwnego, ale mam oryginalnego iPhona 6s, ofc bez JB. Żadnych ustawień do tego nie znalazłem. Możecie powiedzieć o co chodzi? W załączniku dwa screeny jakie do tej pory udało mi się zrobić. Oczywiście po przesunięciu w górę ikonki i odblokowaniu urządzenia aplikacja ta włącza się.

Załączone pliki

#2 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 10 marca 2017 - 18:29

Nie wiem skąd to info o JB, te skróty to normalna sprawa, telefon podpowiada programy ktorych używasz najczesciej o danej porze w danym miejscu. Fajna funkcja, dopoki mi dzialala czesto korzystalem. Potem sie zepsulo cos i mi juz nie dziala, i wielu innym tez. Tak ze sie ciesz sie ze Ci to dziala :D

O tu np. info na ten temat http://myapple.pl/fo...ranie-blokady/

Użytkownik tomciar edytował ten post 10 marca 2017 - 18:32

#3 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 marca 2017 - 18:34

Czytałeś ale jak widać mało informacji udało Ci się na ten temat znaleźć. Jest to funkcja systemu iOS, nie potrzeba do tego jailbreaka. Na podstawie Twojego użytkowania telefonu podpowiada jedną z aplikacji, którą często używasz. Kiedyś w starszych softach można to było wyłączyć, nazywało się to chyba sugerowane programy. Teraz patrzyłem w ustawieniach i już nie widzę tej opcji.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#4 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 10 marca 2017 - 18:42

A mi udalo sie ją znaleźć, jest w OGÓLNE -> WYSZUKIWANIE SPOTLIGHT -> SUGESTIE SIRI. Włączyłem i dzialaja mi juz sugerowane programy na blokadzie ekranu :)

#5 cemiron

cemiron
  • 7 postów

Napisano 11 marca 2017 - 00:30

Dzięki panowie!! Szkoda tylko ze nie mogę sobie przypisać takiego skrótu na stałe :/

#6 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 11 marca 2017 - 07:46

@cemiron

To jest i pojawia się od WIDGETU - Sugestie prog. Siri
Ogólnie to jakiś błąd jest w 10.2.1 - testowałem to kilkukrotnie, ustaw sobie ten widget i telefonik będzie Ci sugerował na ekranie blokady najczęściej używaną aplikację, funkcja fajna. Usuń sobie ten widget i już ikonka aplikacji nie znika, pojawia się ta aplikacja dalej, nawet gdy jej nie używasz i tylko ta jedyna (bug) - znika po resecie i już się nie pojawi dopóki nie ustawisz sobie ponownie tego widgetu. Przetestujcie to sobie.
Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#7 Baton1203

Baton1203
  • 65 postów

Napisano 11 marca 2017 - 11:00

Cokolwiek bym nie robił, to te skróty na ekranie blokady mi się pojawić nie chcą :/

#8 winmaciek

winmaciek
  • 6 900 postów
Napisano 11 marca 2017 - 18:54

Oprócz sugerowanych ta ikonka może jeszcze oznaczać, że funkcja Handoff aktywowała się. Działa to tak, że jeśli na Macu piszemy np. wiadomość w Mail, to możemy otworzyć Mail na iPhone w tym samym miejscu.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych