Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 6 / matryca- rosnący pasek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 deus777

deus777
  • 9 postów

Napisano 08 marca 2017 - 19:58

Załączony plik  matryca.JPG   68,5 KB   0 Ilość pobrańWitam. Na telefonie pojawił się pasek po przekątnej, który z minuty na minutę rośnie. Zaczął również rosnąć kolejny od dołu. Telefon mi nie upadł. Podczas użytkowania zauważyłem na początku mały pasek. Patrząc na niego pod różnymi kątami zmienia się od srebrnego poprzez biały kończąc na srebrnym. Odkleiłem na początku szkło ochronne. Zrobiłem zrzut ekranu wtedy paska oczywiście nie widać na zdjęciu. Czy to padająca matryca? Gdzie ewentualnie najlepiej dokonać naprawy? Dziękuję z góry za podpowiedzi. Pozdrawiam Wojtek.

#2 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 08 marca 2017 - 22:02

Takie efekty pojawiały się pod wpływem wilgoci / zalania. Ale znane są też przypadki, że telefon nie był zalany, a takie "zacieki" pojawiały się - wtedy Apple wymieniało ekran.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#3 deus777

deus777
  • 9 postów

Napisano 08 marca 2017 - 22:09

Takie efekty pojawiały się pod wpływem wilgoci / zalania. Ale znane są też przypadki, że telefon nie był zalany, a takie "zacieki" pojawiały się - wtedy Apple wymieniało ekran.

Dzięki za odpowiedź. Telefon leżał na półce w łazience podczas kąpieli. Mamy wyjaśnienie zagadki :) Co ciekawe ten pasek zaczyna teraz znikać. Gwarancje muszę sprawdzić ale w lutym mijał rok czyli się już raczej nie łapię.

#4 Kowal_86

Kowal_86
  • 62 postów

Napisano 09 marca 2017 - 01:16

Jeżeli powstało to na skutek wilgoci to możliwe jest, że która dostała się do środka telefonu to miała również wpływ na czujniki wilgoci w telefonie. W takim przypadku gwarancja Apple chyba nie jest honorowana?

#5 Najwyzszy

Najwyzszy
  • 665 postów
  • SkądStrzegom

Napisano 09 marca 2017 - 07:37

Jeżeli powstało to na skutek wilgoci to możliwe jest, że która dostała się do środka telefonu to miała również wpływ na czujniki wilgoci w telefonie. W takim przypadku gwarancja Apple chyba nie jest honorowana?

Zadna gwarancja na swiecie nie honoruje niedbalstwa. 

#6 deus777

deus777
  • 9 postów

Napisano 09 marca 2017 - 08:10

Zadna gwarancja na swiecie nie honoruje niedbalstwa. 

O jakim niedbalstwie piszesz? Telefon nie miał żadnego kontaktu z wodą podkreślam ŻADNEGO. Jedyne co mi przychodzi na myśl to para. Jestem zdziwiony dlatego, że telefon na tej półce leżał z 200x i nie ma szans żeby była tam nawet kropla wody. Mimo wszystko trzeba się zastanowić czy podczas kąpieli/prysznica zostawiać produkty appla w tym samym pomieszczeniu. Co mogę jeszcze napisać to to, że smuga  ze zdjęcia na tę chwilę ma już tylko 1cm. Z ciekawostek to znajomemu i6 zanurkował kompletnie dwa dni po premierze. Nie było smug ani czegokolwiek działa do dzisiaj czyli jest różnie. A co do honorowania gwarancji kolega bee3 napisał, że ekrany były wymieniane. Sam nie mam zamiaru nikogo naciągać opisałem tylko sytuację. Gdyby nie post bee3 nawet bym nie wpadł, że mógł mu zaszkodzić pobyt w łazience. 

#7 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 09 marca 2017 - 08:31

Para wodna, która zgromadziła się wewnątrz telefonu podczas pobytu w łazience, po wyjściu do chłodniejszego "klimatu" skrapla się (niekoniecznie w postaci hektolitrów wody, ale np. jako rosa). Taka ilość (czystej H20) nie tylko nie zabija (przynajmniej nie od razu) telefonu, a często nie powoduje żadnych zmian koloru w czujnikach, ale rzeźbi takie smugi na wyświetlaczu. Jak telefon trochę poużywasz, nagrzeje się - to smugi będą mniej widoczne.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#8 deus777

deus777
  • 9 postów

Napisano 09 marca 2017 - 08:39

Para wodna, która zgromadziła się wewnątrz telefonu podczas pobytu w łazience, po wyjściu do chłodniejszego "klimatu" skrapla się (niekoniecznie w postaci hektolitrów wody, ale np. jako rosa). Taka ilość (czystej H20) nie tylko nie zabija (przynajmniej nie od razu) telefonu, a często nie powoduje żadnych zmian koloru w czujnikach, ale rzeźbi takie smugi na wyświetlaczu. Jak telefon trochę poużywasz, nagrzeje się - to smugi będą mniej widoczne.

Tak właśnie się dzieje. Wczoraj była na całej przekątnej a dzisiaj ma 1cm. Widoczna jest tylko na białym tle na kolorowym w ogóle jej nie widać. Dzięki za pomoc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych