Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zestawy bluetooth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#26 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 kwietnia 2008 - 17:29

Dziś stałem się posiadaczem - iPhone Bluetooth Headset. Faktycznie, bardzo elegancka, leciutka, dobrze leży w uchu.
Jak na razie, przeprowadziłem tylko kilka rozmów. Jakość głosu - jak to w zestawach słuchawkowych GSM - nie spodziewalem się cudów, ale i czuję się zawiedziony.

Pytanie do użytkowników tych słuchawek - ile Wam faktycznie trzyma bateria w trybie czuwanie/rozmowy :?:

---- Dodano 02-04-2008 o godzinie 19:47 ----

W trosce o baterię (i dla własnej wygody Dołączona grafika) zainstalowałem swapBT - aby jednym tapnięciem w ikonkę włączać/wyłączać moduł Bluetooth.
Aplikacja dostępna z tego repozytorium :arrow: http://losprog.com/repo.xml

Co ciekawe, gdy w Advanced Preferences jest aktywne Battery Level, to dotyczy to również ikony baterii słuchawki, choć nie jestem przekonany co do poprawności tego wskaźnika. Jak widać, wartości są dość mocno rozbieżne Dołączona grafika

Dołączona grafika

#27 nEmEzIs

nEmEzIs
  • 38 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 15:51

Czy ktoś testował zestaw NOKIA BH-900, mi jej wogóle nie wykrywa. iPhone 8GB zrobiony iLiberty. ???

#28 Kwiatki

Kwiatki
  • 1 096 postów
  • SkądPoznan

Napisano 22 kwietnia 2008 - 08:09

motorola hf850 tez nie do konca chce dzialac z iphonem zarowno przy 1.0.2 jak i po upgradzie do 1.1.4 liberty

#29 iAdam

iAdam
  • 415 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 kwietnia 2008 - 16:37

ja mam Bluetooth HeadSet od poczatku kwietnia i z czystym sumieniem polecam. Nie wiem ile trzyma bateria bo co noc wsadzam ją do stacji razem z iPhonem. Nie ma zasilacza. Jakos wykonania i wygoda uzytkowania - 10/10 :) Jakos rozmow - 9/10 Zadowolenie - mrrrr :]

#30 piokowal

piokowal
  • 2 postów
  • SkądŁódż

Napisano 22 kwietnia 2008 - 20:03

Nokia-BH-201

Czy ktoś testował zestaw NOKIA BH-900, mi jej wogóle nie wykrywa.
iPhone 8GB zrobiony iLiberty. ???

Nokia BH-201 jest widziana przez iPhona 1.1.4

#31 SatanGuest

SatanGuest
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 maja 2008 - 13:07

kupiłem dziś SE HBH-IV835 (fot niżej) i nie chce się skubaniec połączyć....:( No nie mam pojęcia czemu... iPhon go nie widzi, a może raczej szuka i szuka i szuka i szuka...:confused: EDIT: Ale z tego co zauważyłem nic iPhona nie widzi... włączyłem w 2 laptopach BT i nic... nokia też go nie wykrywa... i słuchawki Motorolli też .nie działają z nim Zaczyna mnie iPhon denerwować.... EDIT2: Kurcze ale numer: Włączyłem usługę "w samolocie" a potem BT i zapytał czy włączyć BT i wyłączyć "W samolocie" i zadziałało. Troch sporo ma błędów iPhon...

#32 rzeziol

rzeziol
  • 279 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maja 2008 - 18:35

A jaki zestaw glosnomowiacy ktos moze polecic. Ale wolny- nie wpinany do car audio. Cos w stylu SONY-ERICSSON HCB-100E BLACK F-VAT POZNAN (369039221) - Aukcje internetowe Allegro takiego. Tylko nie wiem jaki bedzie dzialal z iphonem. Ktos ma jakies doswiadczenie?

#33 fumator

fumator
  • 3 postów
  • SkądWWA

Napisano 30 maja 2008 - 10:05

kupiłem dziś SE HBH-IV835 (fot niżej) i nie chce się skubaniec połączyć....:( No nie mam pojęcia czemu... iPhon go nie widzi, a może raczej szuka i szuka i szuka i szuka...:confused:

EDIT:

Ale z tego co zauważyłem nic iPhona nie widzi... włączyłem w 2 laptopach BT i nic... nokia też go nie wykrywa... i słuchawki Motorolli też .nie działają z nim Zaczyna mnie iPhon denerwować....

EDIT2:

Kurcze ale numer: Włączyłem usługę "w samolocie" a potem BT i zapytał czy włączyć BT i wyłączyć "W samolocie" i zadziałało. Troch sporo ma błędów iPhon...

Ja mam Motrolle HS-801 i niestety tez mam problem ze sparowaniem. Próbowałem włączać i wyłączać tryb "w samolocie", ale nie pomogło :( ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły? bo nie chciał bym wypróbowywać sposobu z powrotem do ustawień fabrycznych, który był stronę czy dwie wcześniej.

#34 stinger

stinger
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 maja 2008 - 10:54

Ostatnio, kupiłem nawigację NOKIA 500 i sparowałem ją z IP ! Działa idealnie nawet IP przesłał jej swoją ksiązkę telefoniczną, jednak tylko same nazwy, ponieważ N500 obsługuje numery bez kodu kraju, czyli +48 samo np.601000000. Służy jako zestaw głośnomówiący, sama się pyta czy połączyć ponownie z IP, klikasz tak i łączy się ponownie. Z poziomu ekranu można wystukać numer i połączyś się z nim przez BT, a także w drugą stronę, czyli z IP wybtać wpis z książki i połączyć się. Jest O.K. no i sama nawigacja.

#35 Rysiu200

Rysiu200
  • 32 postów

Napisano 20 lutego 2009 - 16:55

Miałem słuchweczkę Samsung WEP-210, ale rozmowcy narzekali, ze przerywa, wiec sie spiałem i kupilem wczoraj polecany Aliph Jawbone 2. POnoc de beściak, ale tez czasem przerywa. Tym razem an pewno to nie wina słuchawki. Zastanawiam sie, czy to nie wina iPhonowego bluetootha, czy tez może zawsze przez słuchawkę bluetooth jest sporo gorsza jakość? Możecie cos doradzić, bo nie miałem wcześniej słuchawki bluetooth z innym telefonem... Pozdr

#36 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2009 - 00:12

Proszę o info czy zestaw słuchawkowy bluetooth Plantronics Discovery 650 paruje się bezproblemowo z iPhone.

#37 zibi27

zibi27
  • 174 postów
  • SkądGdynia/vernon/fr

Napisano 26 lipca 2009 - 09:26

A jaki zestaw glosnomowiacy ktos moze polecic. Ale wolny- nie wpinany do car audio. Cos w stylu SONY-ERICSSON HCB-100E BLACK F-VAT POZNAN (369039221) - Aukcje internetowe Allegro takiego. Tylko nie wiem jaki bedzie dzialal z iphonem. Ktos ma jakies doswiadczenie?

Polecam Jabra SP700 KUPILEM NIEDAWNO ale juz sprawdzilem zgrabna bez zbytecznych kabli polaczenie bloototh + transmiter Fm do sluchania muzyki z ip na systemie audio samochodu dla mnie rewelacja :)

#38 szuler

szuler
  • 12 postów

Napisano 17 sierpnia 2009 - 07:06

witam :)

Mam pytanko czy [url=http://allegro.pl/item708722246_jabra_bt620s_sluchawki_bleutooth_stereo_nokia_se.html]Jabra BT620s Słuchawki Bleutooth STEREO NOKIA SE (708722246) - Aukcje internetowe Allegro[/url] będzie kompatybilny z iPhonem 3g os 3.0.1 ?? i z iPhonem 3Gs ??

#39 darjak

darjak
  • 2 postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 17:48

Witam wszystkich Mam Iphona 3GS od trzech dni. Przeczytałem wątki dotyczące bluetooth i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż posiadam w swoim samochodzie oryginalny zestaw audi do sparowania z telefonem poprzez bluetooth. Samochód niestety jest w naprawie(dzwon:-) ),a mnie nurtuje pytanie,czy 3GS sparuje się z bluetooth w audi? Czy ma ktoś z Was jakieś doświadczenie w tej kwestii? z góry dziękuję za odpowiedź

#40 Vargas

Vargas
  • 1 postów

Napisano 03 września 2009 - 09:50

Witam wszystkich
Mam Iphona 3GS od trzech dni.
Przeczytałem wątki dotyczące bluetooth i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Otóż posiadam w swoim samochodzie oryginalny zestaw audi do sparowania z telefonem poprzez bluetooth.
Samochód niestety jest w naprawie(dzwon:-) ),a mnie nurtuje pytanie,czy 3GS sparuje się z bluetooth w audi?
Czy ma ktoś z Was jakieś doświadczenie w tej kwestii?
z góry dziękuję za odpowiedź

Mam 3GS-a , mam Audi i wszystko działa bez problemu

#41 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 03 września 2009 - 11:09

Mam 3GS-a , mam Audi i wszystko działa bez problemu

W Saturnie i iSpocie polecili mi firmę Jabra - ponoć wszystkie urządzenia BT działają bez problemu. Kupiłem Jabra 2050 do 3GS - wszystko ok :)

#42 BartGoc

BartGoc
  • 88 postów

Napisano 07 września 2009 - 11:16

W Saturnie i iSpocie polecili mi firmę Jabra - ponoć wszystkie urządzenia BT działają bez problemu. Kupiłem Jabra 2050 do 3GS - wszystko ok :)

Zgadzam się. Ja posiadam słuchawkę Jabra BT-8040

Jabra BT8040 - Outstanding Bluetooth headset with Superb Sound

oraz nowo nabyty zestaw głośnomówiący

LG HFB-500

Z obydwu jestem bardzo zadowolony. Obydwa urządzenia są w stanie sparować do dwóch urządzeń na raz (telefon służbowy i prywatny). Jakość wykonania, ergonomia używania rewelacyjne.

Dodam tylko że zestaw od LG może być ładowany za pomoca promieni słonecznych (bateria słoneczna) oraz z dołączonej ładowarki samochodowej. Dla fanów telefonów ze stajni LG w zestawie jest również kabel po podłączeniu którego można naładować również baterię telefonu wystawiając zestaw głośnomówiący na działanie promieni słonecznych ;-)

Zestaw od LG nabyłem w w sieci sklepów Biedronka za 99 zł !!!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych