Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zestawy bluetooth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hjamlar

Hjamlar
  • 59 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 15:31

Założyłem ten temat, ponieważ zacząłem przymierzać się do kupna jakiegoś zestawu słuchawkowego pod iPhone'a, gdyż rozmowa przez iPhone i prowadzenie samochodu nie do końca zdaje się być najlepszym rozwiązaniem :P A więc... Czy macie już doświadczenia z zestawami bluetooth? O Apple Blutooth słyszałem/czytałem wiele złego, więc nawet nie myślę obecnie...

#2 podkowa

podkowa
  • 169 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lutego 2008 - 23:30

Polecam oryginalną słuchawkę Apple! korzystam od października ! Rewelacja wcześniej miałem kilka innych ta idealnie trzyma się ucha praktycznie nie czujesz ze coś masz na uchu sama się paruje w ładowarce iPhona wystarczy że wsadzisz do ładowarki którą dostajesz w komplecie. Urządzenia są sparowane, prawie nic nie waży!, no i ta jakość dźwięku! i to co nas użytkowników urzekło w produktach Apple DESIGN i funkcjonalność !!!

#3 Hjamlar

Hjamlar
  • 59 postów

Napisano 10 lutego 2008 - 00:25

Naprawdę jest taka dobra? :S Jak do tej pory słyszałem, że albo wypada z ucha bo nie ma jako takiego uchwytu albo, że głos jest kiepski... A opinie w Apple Store, też nie są przychylne... A wręcz można powiedzieć, że są tragiczne... Z drugiej strony jest ona "Top Sellerem" zdaniem apple'a

#4 podkowa

podkowa
  • 169 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lutego 2008 - 00:40

Wiesz każda opinia jest subiektywna miałem kilka słuchawek ta jest dla mnie bez konkurencyjna ! Jak napisałem mam ją od października. Mniej więcej 3-4 godziny dziennie mam ją w uchu więc wygoda i funkcjonalność jest dla mnie dosyć istotna

#5 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 10 lutego 2008 - 07:45

Mam pytanie odnośnie Applowego zestawi bt. Czy np podczas gwałtownych ruchów głową w różnych pozycjach np uchem z bt do ziemi, ta słuchawka ma szansę się sprawdzić? Czyli nie wypadnie.

#6 heavenly

heavenly
  • 57 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lutego 2008 - 08:25

Jeżeli jeżdzisz jednym samochodem i ma on radio wyposazone w zlacze ISO - to poszukaj na Allegro zestawu Bluetooth marki Parrot - nawet uzywanego. Kupisz taki za okolo 300-400zł, działał będzie z kazdym telefonem z BT. Kupujac zestaw kup taki ktory ma pelne zlacze ISO - wowczas odpinasz kostki od radia, wpinasz je do zestawu, a zestaw do radia. Potem tylko mikrofon przypinasz gdzie chcesz i dwa guziczki do sterowania. Dziala to wysmienice, uzywam od 3 lat z roznymi telefonami w tym z iphone. Moj zestaw to Parrot CK3100 jak pamietam. Montaz jak widac jest banalny. Zeby nie bylo ze to ntg - uzywalem sluchawki dousznej Ericssona, ale zdecydowanie mi to nie odpowiada - ssluchawke trzeba ladowac, pilnowac zeby nie zginela, zestaw samochodowy okazal sie lepszy. NIe jestem maklerem i nie musze miec ciagle sluchawki w uchu;-)

#7 bartek116s

bartek116s
  • 9 postów

Napisano 11 lutego 2008 - 21:12

polecam parrota, dziala bard`zo dobrze

#8 wojo2000

wojo2000
  • 121 postów
  • SkądPoland/Lodz

Napisano 13 lutego 2008 - 00:51

Słuchawki spawdzone/działające Jabra BT??? (jedna z najstarszych), Jabra BT125, Logitech Mobile Pro, motorola, Nokia (czarna mała) teraz: Jabra JX10 red moim zdaniem najlepsza

#9 pjanet

pjanet
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 lutego 2008 - 10:06

polecam JAWBONE , nie tanie ale wyglada kosmicznie i funkcja KILL NOICE wbudowana w sluchaeczke. Obecnie polecane w US tylko i wylacznie do iPhone'a :)

#10 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 17 marca 2008 - 01:54

Witam,

Jak mogę sprawdzić czy słuchawka będzie działała z iPhone?
Na allegro znalazłem tylko tyle ofert z opisem do iphona ale i tak nie mam pewności czy zadziałają...
Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

Mój budżet to około 150 zł. Uważam, że słuchawki bluetooth nie są warte więcej. Jakieś łatwo dostępne pasowałyby mi...

#11 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 17 marca 2008 - 07:20

Mam pytanie odnośnie Applowego zestawi bt. Czy np podczas gwałtownych ruchów głową w różnych pozycjach np uchem z bt do ziemi, ta słuchawka ma szansę się sprawdzić? Czyli nie wypadnie.

nie wypadnie :) [chociaz pewnie w jakims stopniu to kwestia tez wielkosci ucha ale raczej na 90% nie], sluchawka naprawde jest relwelacja. sprawdza się :)

p.s. szkoda że znaczek Apple jest od strony policzka a nie swiata, byłby większy lans ;)

#12 nevton

nevton
  • 14 postów

Napisano 18 marca 2008 - 09:46

hey czy da sie sluchac muzy a dokladniej podcastow przez sluchawke bluetooth?

#13 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 18 marca 2008 - 10:59

nie :)

#14 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 18 marca 2008 - 18:38

Szkoda - wygląda na to, że zerkają tutaj tylko osoby co mają słuchawkę apple

#15 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 18 marca 2008 - 20:21

Polecam oryginalną słuchawkę Apple! [ciach] idealnie trzyma się ucha [ciach] no i ta jakość dźwięku!

a) ładny wygląd, bo jest ciękka i dość lekka. Człowiek nie wygląda jak cyborg w porównaniu z innymi zestawami. To u mnie w zasadzie zaważyło o jej kupnie
B) wypadać nie wypada, ale bardzo często okręca się w uchu i staje niemal pionem (niewłaściwa pozycja). Wydaje mi się, że np jadąc rowerem mogła by wypaść (nie próbowałem jeszcze)
c) jakość dźwięku ocenił bym jako przeciętny lub słaby. Samsung WEP 300, która kosztuje coś koło 60-80zł ma lepszy dźwięk (choć również nie ma tłumienia szumów)
d) wysoka cena jak dla mnie
e) gdy słuchawka jest w docku wraz z iPhone, to w iPhone samo włącza się bluetooth, nawet gdy mieliśmy bluetooth wyłączone. To chyba błąd oprogramowania, a nie wada słuchawki ale..
f) na ekranie iPhone widać stan baterii słuchawki

#16 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 20 marca 2008 - 10:27

Witam,
Jak mogę sprawdzić czy słuchawka będzie działała z iPhone?

jedyna mozliwosc na sprawdzenie to zesparowac z iphonem ja mam sluchwaki z mikrofonem na BT i niestety niedzialaja :(

#17 safemode

safemode
  • 20 postów
  • SkądZduńska Wola / Łódź

Napisano 26 marca 2008 - 21:44

Używam Jawbone z firmy Aliph, co prawda nie z iPhone, bo tego dopiero zamierzam kupić, ale z IPaqi-em Phone Edition na systemie Windows mobile i powiem, że ogólnie oceniam go w skali szkolnej (starej bom starej daty ;)) tak:

wygląd: 5
jakość dźwięku: 5
wygoda użytkowania: 3,5
innowacyjność (Noise Shield): 4
cena: 3

Co do wyglądu to design jest jedyny w swoim rodzaju, dostępny w 3 kolorach, mnie urzekło to czego na zdjęciach nie widać, super efekciarska biała dioda (czerwona gdy bateria się rozładowuje) w miejscu tego białego paska. Jak ktoś lubi jak się za nim oglądają, to będzie zachwycony :) Obudowa trochę duża, z uwagi na to, że musi tam być sensor od "NS".

The Highest Rated Bluetooth Headset. Ever.

Jakość dźwięku to naprawde klasa światowa, miałem już kilka zestawów na BT, między innymi od Nokii, ten ma najlepszą jakość dźwięku.

Niestety schody zaczęły się gdy próbowałem dopasować sobie do ucha to cacko... W zestawie znajdują się wymienne gumki ( a właściwie plastikowe końcówki pokryte specjalnie wyprofilowaną gumą), które teoretycznie ułatwiają dopasowanie słuchawki do wnętrza małżowiny usznej, cóż... albo mam nietypową małżowinę albo jestem zbyt wymagający, niestety żadna z 5 końcówek i (4 kabłąków/zauszników) mi w 100% nie pasuje...

Noise Shield faktycznie działa, niestety znowu ergonomia jego załączenia kładzie wszystko. Guzik znajduje się w górnej części słuchawki i wymaga niestety sporej wprawy, żeby go wcisnąć. W górnej części znajduje się też gniazdo do ładowarki, niestety tu też wpadka, gumka, która je uszczelnia, przykrywa nie jest w żaden sposób zamocowana... i już ją zgubiłem...
No i cena, niestety 120$ ( w Polsce nie do kupienia) + przesyłka, czyli dobrze ponad 300 PLN.
Reasumując, jako zatwardziały gadżeciarz poniosłem te wszystkie koszty i niewygody, a nawet nie mam jeszcze iPhone'a :cool: ale wiem, że jak już go sobie kupię, to będą do siebie pasować. Każda miłość wymaga trochę poświęceń, więc te niewygody jakoś znoszę, bo słuchawka jest naprawdę tego warta.
Pozdrawiam.
T.
P.S.: jak ktoś chce zobaczyć real zdjęcia, a nie takie marketingowe, piszcie bo mam zrobione (chciałem ja opylić na Allegro ale nie miałem sumienia ;) )

#18 pjanet

pjanet
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 marca 2008 - 22:13

Reasumując, jako zatwardziały gadżeciarz poniosłem te wszystkie koszty i niewygody, a nawet nie mam jeszcze iPhone'a :cool: ale wiem, że jak już go sobie kupię, to będą do siebie pasować. Każda miłość wymaga trochę poświęceń, więc te niewygody jakoś znoszę, bo słuchawka jest naprawdę tego warta.

Moge cie zapewnic iz ta sluchaweczka wspolpracuje z iPhone.
Zajelo mi chwile sparowanie sluchawki ale kiedy tego dokonasz wszystko jest Ok.

Co do gumek w sluchawce to witaj w klubie :) Moje uszy tez nie przyjmuja zadnej z gumki :) Moze Polski standard ucha jest inny anizeli Amerykanski :)

#19 mario-wielki

mario-wielki
  • 6 postów

Napisano 27 marca 2008 - 14:00

Przy zmianie radia polecam model Pioniera 65BT( ok.1000zł) wraz z mikrofonem.Rewelacyjne połączenie z iphonem łącznie z wyświetlaniem stanu baterii i zasięgu sieci oraz nieodebranych rozmów + odbieranie z poziomu radia + podłączenie muzyki z iPod lub Iphon przez wejście aux.Świetna funkcja eliminujaca tak upierdliwe echo.Dodatkowo w przypadku połączeń przychodzących możliwość odbioru przez radio , słuchawkę lub głośnik telefonu. Radio ma możliwość ustawienia 3 różnych telefonów Pierwsze połączenie z iPhonem wymaga wprowadzenia standartowego kodu - 0000. Niestety tylko dla Nokii istnieje możliwość wprowadzenia książki telefonicznej z karty SIM( identyfikacja dzwoniących na panelu radia).Jakby było mało za pomocą zestawu nadawczego bt np.logietecha - od słuchawek bt, podpiętego do iPoda lub Iphona można skorzystać z funkcji BT Audio radia i uzyskać odtwarzanie muzyki bez kabla.

#20 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 27 marca 2008 - 14:22

Nokia BH-202 Sluchawka Bluetooth N73,K800i,iPhone (334464786) - Aukcje internetowe Allegro
Ta Nokia działa bardzo dobrze,mam ją i jestem zadowolony.

#21 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 28 marca 2008 - 09:36

Czy Apple Bluetooth Headset to tylko jedna sluchawa? Na stronie nie ma informacji na ten temat a na fotkach sa dwie:-) Jednak domyslam sie ze jest to jedna jak nie mozna nia sluchac muzyki. Okrojenie BT przez Apple i inne tego typu praktyki mnie mocno zastanawiaja, po co robic z fajnego telefonu kaleke bez nogi odcinajac oczywiste funkcje, ktore sa uzywane dosc czesto? Nie mowie tu o MMS i GPS czy Radio. Ale to nie temat o tym.

#22 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 28 marca 2008 - 20:53

Czy Apple Bluetooth Headset to tylko jedna sluchawa? Na stronie nie ma informacji na ten temat a na fotkach sa dwie:-) Jednak domyslam sie ze jest to jedna jak nie mozna nia sluchac muzyki.

Flickr Photo Download: iPhone Bluetooth Headset

1x słuchawka, 2x bezużyteczne kondony na słuchawkę, 1x kabel USB zasilający słuchawkę oraz iP, 1x dock z nieodłącznym kablem USB na słuchawkę i iP, 2x naklejka - logo.

Być może jest jeszcze 1x mały biały zasilacz, ale tego nie jestem pewien, bo może to jest od iPhone lub od starego iPoda.

#23 morandir

morandir
  • 33 postów

Napisano 28 marca 2008 - 22:27

Uzywam Jabry JX10 seria 2 - dziala. Rozmowy wychodzace bez zarzutu. Jednak odbieranie ma 1-2 sekundowa luke od momentu nacisniecia przycisku odbierania rozmowy do momentu zestawienia transmisji glosu. Caly IP jest duzo bardziej responsywny niz HP6915, ktory mialem, ale akurat sluchawka BT lapala tam szybciej rozmowy przychodzace.

#24 safemode

safemode
  • 20 postów
  • SkądZduńska Wola / Łódź

Napisano 30 marca 2008 - 14:40

No to stało się. Kupiłem iPhone i w 100% potwierdzam! Jawbone + iPhone to bardzo dobre połączenie. Pomijając wszystkie niewygody (do których jednak można z czasem się przyzwyczaić), brakuje mi jeszcze tego, co ma zestaw BT od Apple, czyli wskaźniku poziomu naładowania bateryjki w słuchawce. Żeby jednak było jasne, w Jawbone bateria trzyma bardzo długo. Leżała kiedyś w samochodzie przez tydzień, włączona w standby i jak potrzebowałem pogadać, była do usług. Tylko ta cena....

#25 pjanet

pjanet
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 marca 2008 - 16:50

obecnie Jawbone mozna kupic za 68USD w US a niedogosnosci mozna uzupelnic czyms takim Amazon.com: Jabra EarGels - Clear: Cell Phones & Service

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych