Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie przewija mi się ekran - soft 1.1.2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 lutego 2008 - 13:31

Witam,

Po updacie do 1.1.2 z 1.1.1 po zainstalowaniu nowych aplikacji nie pojawia mi się możliwość przejścia do drugiego ekranu. Te aplikacje, które się nie mieszczą poprostu nie są widoczne
Jakie jest wyjście z tej sytuacji???

---- Dodano 09-02-2008 o godzinie 17:44 ----
Czy jest szansa na pomoc???? Będę bardzo wdzięczny!!!

#2 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 16:33

masz kropki na dole ?, po czy poznajesz że nie chce się przewinąć ?
  • polarnick lubi to

#3 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 lutego 2008 - 16:39

Nie mam tych kropek. Tak ja pisałem pulpit mam tylko jeden i nie powstaje drugi.

---- Dodano 09-02-2008 o godzinie 18:40 ----
Szukałem na forum podobnego problemu i echo. Może to wina Customize???

#4 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 16:42

może to wina złego przeniesienia aplikacji bądź czegoś w tym styl aczkolwiek to dziwne, powiem jedno, Twój iPhone jest 100% sprawny :), a drugie trudno powiedzieć coś na odległość, jeśli się znasz i wiesz jak daj nam ls -al z katalogu / w iPhonie, i jeszcze ls -al z katalogu /Applications/, to juz nam coś da ale myślę że i tak bedziesz musiał robić restore ;)

#5 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 lutego 2008 - 16:48

z jak daj nam ls -al z katalogu / w iPhonie, i jeszcze ls -al z katalogu /Applications/, to juz nam coś da ale myślę że i tak bedziesz musiał robić restore ;)[/QUOTE]

Dam wam ale nie mam pojęcia jak. Jeżeli możesz mi napisać jak to to zrobie. Mam też pytanie czy zamiast restore mogę zrobić update z 1.1.2. znowu na 1.1.2 i aktywować przez Independence jak byc co. Czy raczej do 1.1.1 i okto???
Acha - aplikacji nie przenosiłem na dużą partycję. Inne funkce telefonu działają w 100%.

#6 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 16:50

[QUOTE=swiety74;500325]z jak daj nam ls -al z katalogu / w iPhonie, i jeszcze ls -al z katalogu /Applications/, to juz nam coś da ale myślę że i tak bedziesz musiał robić restore ;)[/QUOTE]

Dam wam ale nie mam pojęcia jak. Jeżeli możesz mi napisać jak to to zrobie. Mam też pytanie czy zamiast restore mogę zrobić update z 1.1.2. znowu na 1.1.2 i aktywować przez Independence jak byc co. Czy raczej do 1.1.1 i okto???
Acha - aplikacji nie przenosiłem na dużą partycję. Inne funkce telefonu działają w 100%.[/QUOTE]

zainstaluja na iPhonie BSD Subsytem jeśli nie masz i OpenSSH, połącz się putty czy też terminalem na macku i zaloguj się do iPhona ;) rozumiesz :> ?

sam downgrad do 1.1.2 nic Ci nie da, musisz przejść całą procedurę 1.1.1 odblokowanie itd, wiesz jak :> ?

#7 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 lutego 2008 - 16:54

Wiem wiem aż takim leszczem nie jestem. Z iphonem łącze się przez Cybeduck. Napisz jaki pliki są potrzebne i już je przeyłam do Ciebie.

#8 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 16:55

Wiem wiem aż takim leszczem nie jestem. Z iphonem łącze się przez Cybeduck. Napisz jaki pliki są potrzebne i już je przeyłam do Ciebie.

ls -al z katalogu / w iPhonie, i jeszcze ls -al z katalogu /Applications/ :>

#9 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 lutego 2008 - 16:57

Moje gg to 3629786 bo coś nie widzę takich plików ani katalogów

#10 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 17:23

Problem jest naprawdę dziwny, aplikację w katalogu /Applications/ mają poprawne uprawnienia i miejsce jest, wszytsko wygląda dobrze, w customize każda ikona ma oczko.. hmmmm może ktoś coś wie ?

p.s. faktycznie aplikacji jest więcej niz na jednago SB

#11 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 lutego 2008 - 11:50

Uff!! Udalo sie!!! Zainstalowalem SMBprefs z installera, wylaczylem, wlaczylem iPhone i zaczelo dzialac. Co ciekawe zniknal przezroczysty Dock. Czuje ze to byla glowna przyczyna. Lobo dzieki one more time.
  • etommi lubi to

#12 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 10 lutego 2008 - 13:47

przezroczysty dock to jedynie zmiana key-a w pliku więc to raczej odpada, byc może gdy miałeś Sbprefs-a wcześniej a robiłeś przywrocenie ustawień iTunes-em to zostały jakieś ustawenia wlaśnie z SBprefs i gryzło się coś gdy go nie miałeś

#13 el ronino

el ronino
  • 1 postów

Napisano 24 lutego 2008 - 23:51

witam mam ten sam problem -tylko nie wiem jak sie dostać do Instalera bo znikneła ikonka ps jestm urzytkownikiem iPhona od 2 dni więc przepraszam z góry za banalen może dla niektórych pytanie

#14 trotyl

trotyl
  • 190 postów

Napisano 25 lutego 2008 - 01:44

witam mam ten sam problem -tylko nie wiem jak sie dostać do Instalera bo znikneła ikonka

ps jestm urzytkownikiem iPhona od 2 dni więc przepraszam z góry za banalen może dla niektórych pytanie

http://www.myapple.p...html#post513301

#15 zbigko

zbigko
  • 6 postów

Napisano 18 marca 2008 - 20:25

Witam, ja mam to samo miałem soft 1.1.2, odblokowałem go ziphonem, potem tylko wgrałem instalerem polskie menu, odblokowałem dzwonienie iWorkiem i wgrałem soft do zaniechania komunikatu o przekazywaniu połączeń, kiedy wgrałem kilka innych aplikacji zauważyłem, że brakuje mi ikonek nie stworzył się drugi ekran, brak kropek, w innym iphonie jest to samo a wcześniej był kupiony i było dobrze, zauważyłem, że mają te same repezytoria, może tu jest gdzieś wałek. Druga sprawa wgrałem contactIcon, dodałem dwa kontakty, jeden niechcący usunąłem ale na pulpcie został i co dziwne wybiera numer i dzwoni, za nic nie mogę go usunąc, nawet contactIconem. Jesli macie jakieś pomysły pomóżcie.

#16 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 marca 2008 - 22:56

Wystarczy przeczytac post na gorze tej strony. Tam jest rozwiazanie!!!

#17 zbigko

zbigko
  • 6 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 09:12

Tak, ekrany przewijane już mam, nie wgrałem jednak SMBprefs bo go nie było i nie ma tylko SMB (old), i nadal nie mogę tej ikonki z cotactem usunąć,

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych