iphone usa a podatki itp.
Napisano 09 lutego 2008 - 13:10
Napisano 09 lutego 2008 - 16:33
Napisano 09 lutego 2008 - 17:58
Witam mam mozliwosc nabycia przez znajomego iphonea. szukalem informacji na forum ale nie znalazlem klarownej odp. mianowicie czy moge kupic w sklepie at&t bez planu taryfowego i czy jesli przywioze do polski i aktywuje sobie i bede go uzywal w erze to czy nie obciaza mi jakos dodatkowo karty za to ze kupilem za 399$ + tax a nie wybralem planu taryfowego. I pytanie jaki jest tax od sprzedazy w Baltimor ? wie ktos moze ?
z gory dzieki za odp.
1. mozesz kupic bez planu taryfowego
2. zadnych ukrytych oplat jezeli o to pytasz
3. chyba 8% ale pewny nie jestem...
Napisano 09 lutego 2008 - 19:19
Witam mam mozliwosc nabycia przez znajomego iphonea. szukalem informacji na forum ale nie znalazlem klarownej odp. mianowicie czy moge kupic w sklepie at&t bez planu taryfowego i czy jesli przywioze do polski i aktywuje sobie i bede go uzywal w erze to czy nie obciaza mi jakos dodatkowo karty za to ze kupilem za 399$ + tax a nie wybralem planu taryfowego. I pytanie jaki jest tax od sprzedazy w Baltimor ? wie ktos moze ?
z gory dzieki za odp.
Witam,
wysokość podatku w USA zależy od stanu w którym kupujesz. Dla przykładu NY lekko ponad 8%, NJ juz 7% itp.
W slepie AT&T w NY nie chcą sprzedać iPhone bez jednoczesnego podpisania umowy, ale już w samym Apple na 5av możesz kupić swobodnie nie podpisując niczego.
O ile jednak zamówisz z przesyłką do Polski to urząd celny w naszym kraju zatrzyma Ci przesyłkę do czasu uiszczenia opłaty celnej i podatku VAT, dopiero wtedy zwolnią przesyłkę...
Napisano 09 lutego 2008 - 22:16
Napisano 10 lutego 2008 - 00:07

Napisano 10 lutego 2008 - 12:09
ok a zamawiajac z internetowego sklepu apple? plan taryfowy moga mi jakos dowalic ? bo akurta w Boltimorre tam gdzie jest teraz moja znajoma nie ma akurat resellera apple a sa at&t
nie moga Ci nic "dowalic" dodatkowo... znajoma przepakowuje zaznacza ze jest to "gift" wartosci ceny nie podaje i wysyla przez USPS... tylko ze pewnie nasza poczta paczke przetrzyma bo takiej drugiej poczty to chyba nie ma...:/ z niczym nadazyc nie moga...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych