Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iphone usa a podatki itp.

• This topic is locked This topic is locked
7 replies to this topic

#1 BrinX

BrinX
  • 319 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 February 2008 - 13:10

Witam mam mozliwosc nabycia przez znajomego iphonea. szukalem informacji na forum ale nie znalazlem klarownej odp. mianowicie czy moge kupic w sklepie at&t bez planu taryfowego i czy jesli przywioze do polski i aktywuje sobie i bede go uzywal w erze to czy nie obciaza mi jakos dodatkowo karty za to ze kupilem za 399$ + tax a nie wybralem planu taryfowego. I pytanie jaki jest tax od sprzedazy w Baltimor ? wie ktos moze ? z gory dzieki za odp.

#2 statek

statek
  • 250 posts

Posted 09 February 2008 - 16:33

nie musisz podpisywac umowy w przypadku przesylki dolicz 22% a jesli osobiscie ktos wiezie to nic Ci nie zrobia

#3 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 posts
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Posted 09 February 2008 - 17:58

Witam mam mozliwosc nabycia przez znajomego iphonea. szukalem informacji na forum ale nie znalazlem klarownej odp. mianowicie czy moge kupic w sklepie at&t bez planu taryfowego i czy jesli przywioze do polski i aktywuje sobie i bede go uzywal w erze to czy nie obciaza mi jakos dodatkowo karty za to ze kupilem za 399$ + tax a nie wybralem planu taryfowego. I pytanie jaki jest tax od sprzedazy w Baltimor ? wie ktos moze ?

z gory dzieki za odp.

1. mozesz kupic bez planu taryfowego
2. zadnych ukrytych oplat jezeli o to pytasz
3. chyba 8% ale pewny nie jestem...

#4 Al7

Al7
  • 23 posts
  • SkądKraków

Posted 09 February 2008 - 19:19

Witam mam mozliwosc nabycia przez znajomego iphonea. szukalem informacji na forum ale nie znalazlem klarownej odp. mianowicie czy moge kupic w sklepie at&t bez planu taryfowego i czy jesli przywioze do polski i aktywuje sobie i bede go uzywal w erze to czy nie obciaza mi jakos dodatkowo karty za to ze kupilem za 399$ + tax a nie wybralem planu taryfowego. I pytanie jaki jest tax od sprzedazy w Baltimor ? wie ktos moze ?

z gory dzieki za odp.

Witam,
wysokość podatku w USA zależy od stanu w którym kupujesz. Dla przykładu NY lekko ponad 8%, NJ juz 7% itp.
W slepie AT&T w NY nie chcą sprzedać iPhone bez jednoczesnego podpisania umowy, ale już w samym Apple na 5av możesz kupić swobodnie nie podpisując niczego.
O ile jednak zamówisz z przesyłką do Polski to urząd celny w naszym kraju zatrzyma Ci przesyłkę do czasu uiszczenia opłaty celnej i podatku VAT, dopiero wtedy zwolnią przesyłkę...

#5 BrinX

BrinX
  • 319 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 February 2008 - 22:16

ok a zamawiajac z internetowego sklepu apple? plan taryfowy moga mi jakos dowalic ? bo akurta w Boltimorre tam gdzie jest teraz moja znajoma nie ma akurat resellera apple a sa at&t

#6 Hocbav

Hocbav
  • 38 posts

Posted 10 February 2008 - 00:07

Właśnie dobre pytanie czy apple wysyła iPhony same telefony za granice np. chciałbym zamówić iPhona z dostawą do polski? Da sie zrobić? I jak to wygląda? // ok ale gafa :P 2 tematy z tym związane znalazłem sorry za offtop

#7 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 posts
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Posted 10 February 2008 - 12:09

ok a zamawiajac z internetowego sklepu apple? plan taryfowy moga mi jakos dowalic ? bo akurta w Boltimorre tam gdzie jest teraz moja znajoma nie ma akurat resellera apple a sa at&t

nie moga Ci nic "dowalic" dodatkowo... znajoma przepakowuje zaznacza ze jest to "gift" wartosci ceny nie podaje i wysyla przez USPS... tylko ze pewnie nasza poczta paczke przetrzyma bo takiej drugiej poczty to chyba nie ma...:/ z niczym nadazyc nie moga...

#8 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 10 February 2008 - 18:32

http://www.myapple.p...kosc-cla-4.html

zamykam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users