Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kopia zapasowa Systemu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 iXXX

iXXX
  • 8 postów

Napisano 08 lutego 2008 - 20:31

Witam, Interesuje mnie jak nagrac pliki z plyty dual-dvd na 2 plyty dvd by mozna bylo za ich pomoca instalowac oprogramowanie nie niszczac orginalnych nośników. pozdrawiam

#2 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 08 lutego 2008 - 20:36

najlepiej posłużyć się jakąś aplikacją do kopiowania/klonowania płyt -koniecznie płyty DL koszt jednej ok 7zł - lepiej nie kombinować i przegrywać 1:1

#3 iXXX

iXXX
  • 8 postów

Napisano 08 lutego 2008 - 20:41

problem w tym ze ze juz utility disk nie wykrywa mi dldvd a toast titanium juz wywalil sie przy koncu na 3 plytach... Mam plik dmg od instalki i zastanawia czy moge jakos zainstalowac system na MB np z dysku usb? czy tylko z DVD - ehm...

#4 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 08 lutego 2008 - 20:50

Ostatnio robiłam kopię płyt systemowych na DVD-DL używając LiquidCD. Owszem kilka razy mi nie chciało nagrać i od razu wypluło płytę, ale w końcu poszło (na Leopardzie).

#5 iXXX

iXXX
  • 8 postów

Napisano 08 lutego 2008 - 20:56

Ps, istnieje mozliwosc instalacji z innegro zrodla niz z DVD/CD np usb?

#6 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 08 lutego 2008 - 23:12

najlepiej zrób tak -idź do znajomego z PC -za pomocą CloneCD lub Alcohola -zrób obraz oryginalnej płytki i wypal ją na DL. Problem z głowy. Z tak wykonanej kopii możesz spokojnie sobie instalować system. Ja za pomocą CloneCD robiłem sobie kopie Tygryska dla mojego eks maka mini i dla obecnie posiadanego iMAka i wszystko śmiga. "Mam plik dmg od instalki" a może to jest świeżo ściągnięty leo z torrentów :)

#7 racuchy

racuchy
  • 673 postów

Napisano 08 lutego 2008 - 23:33

iXXX jest możliwe zainstalowanie z pendrive czy ipoda. Pierwsze co znalazłem - How To: Install Leopard with Your iPod
  • MacDada lubi to

#8 iXXX

iXXX
  • 8 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 05:18

"Mam plik dmg od instalki" a może to jest świeżo ściągnięty leo z torrentów :)[/QUOTE] Pudło - To tiger ;p

#9 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 09 lutego 2008 - 07:49

mozesz jeszcze spróbować jakiegoś programiku typu dmg to iso i nagrać go w jakims programie na Maku/PC

#10 iXXX

iXXX
  • 8 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 10:08

dzięki wielkie wszystki za odpowiedzie - temat do zamknięcia ;-)

#11 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów
  • SkądKraków / StalowaWola

Napisano 16 lutego 2008 - 22:32

czyli kopie zapasową Leoparda sporządzić pod windą tak ?? ostatnio przypadek kumpla mnie do tego zachęcił

#12 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 17 lutego 2008 - 11:49

Tak użyj Alkochola lub CloneCD ja tak robiłem i ładnie działa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych