Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone made in China - Super Klon :)

• Please log in to reply
49 replies to this topic

#26 BzArEx

BzArEx
  • 425 posts

Posted 11 February 2008 - 20:26

Kondrat_93 prawie robi wielką różnicę :) Co nie zmienia faktu, że ten tel sprawia fajne wrażenie, no trochę na filmiku powoli chodził. Ale wycenił bym go na 140 - 160$ w detalu. Dane na podstawie wyobraźni i krótkiego filmiku ;)

#27 jw_amigowiec

jw_amigowiec
  • 294 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 15 February 2008 - 20:39

Kiedys na forum poswieconym zegarkom czytalem, iz chinczycy tak dobrze podrabiali pewnego rolexa, ze ludzie majac w reku oba te zegarki (oryginal i podrobke) oryginal brali za... dobrze wykonana replike :D.

#28 alien193

alien193
  • 126 posts
  • SkądRadom

Posted 16 February 2008 - 15:16

ale fajny ma "slide to unlock" ... jakos go nei widze ^^ to chyba ten 1%.. fajniejszy był iRiver Phone ze swoimi aplikacjami - Under constrution

#29 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 18 February 2008 - 10:50

jak latwo skrytykowac cos czego sie na oczy nie widzialo... napisac pare konkretow juz znacznie trudniej.

Masz rację, nie powinienem oceniać czegoś, czego nie widziałem nawet na oczy. Jednak nie tylko cena i parametry się liczą. To jest chamska zrzynka i nie powinna się zdarzyć, ewentualnie powinna zostać odpowiednio potraktowana. To jednak nie mój problem.
Mam zakodowaną niechęć do wszystkiego co zerżnięte, kiepskiej jakości, byle zrobić i sprzedać. We własnej ocenie mogę spokojnie to odrzucić. Przy tym nie zamierzam się krygować, że myślę inaczej.

#30 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 18 February 2008 - 18:34

o to ja mam podobnie, ale najpierw bym chcial wysluchac argumentow za i przeciw. a tutaj panuje opinia, ze stefan ma zawsze racje niezaleznie od tego co mowia przedstawiciele innych firm. taka prowokacja przydaje sie zeby pokazac bezkrytycznosc uzytkownikow apple wzgledem swojego sprzetu (vide dolaczane sluchawki, ekrany w touch itd).

#31 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 19 February 2008 - 07:44

Ja na szczęście nie jestem bezkrytyczny, chociaż uważam, że produkty Stefan robi świetne ( mimo, że im trochę brakuje ) a robił swego czasu jeszcze lepsze. Uważam też, że z czasem obecne dogonią poprzednie. Ale to się zobaczy.

#32 appELA

appELA
  • 72 posts

Posted 02 March 2008 - 09:55

nie 99% panowie tylko w jakis ~2-3%. zwrocie uwage ze obudowe taka jak ma iPhone kazdy debil zrobi, ale pieknie i plynnie chodzacy soft na krystalicznie czystym i jasnym ekranie juz nikt nie zrobi :D aczkolwiek szacunek dla posiadaczy fałdy mongolskiej za to ze im sie chcialo poprawiac "boga" :P

juz nie przesadzaj iphone tez bez skazy nie jest. A ludzie siegna po hiphona bo jest 3 krotnie tanszy. Z tego co mozna zobaczyc na yt to i jeden i drugi ma wady.

#33 PolonusTM

PolonusTM
  • 64 posts
  • SkądSzczecin

Posted 02 March 2008 - 11:32

Nie dalej jak wczoraj byłem w EMPIKU i wziąłem do ręki jakieś nasze rodzime czasopismo o urządzeniach mobilnych. Niestety, nie pamiętam nazwy (Mobilne ? Mobility?). W każdym razie przekartkowałem, same zachwyty nokiowe, samsungowe etc. i zero wspominki o iPhone... szukam szukam i na jednej z ostatnich stron felieton, może i samego "naczelnego" a w nim info dla "fanów szrota z Apple" że Chińczycy skopiowali iPhone'a wiernie a nawet lepiej bo chiński wynalazek ma ...głośnik w odróżnieniu od iPhone :D No cóż, jak ta ciężka klama, która piszę takie "felietony" a nie miała w ręku iPhone'a - gorzej - nie zapoznała się nawet z podstawowymi szczegółami jego budowy, feruje wyroki wyzywając to od szrotów w czasopiśmie bądź co bądź ogólnopolskim - to co się dziwić. :(

#34 BzArEx

BzArEx
  • 425 posts

Posted 03 March 2008 - 05:54

Nie dalej jak wczoraj byłem w EMPIKU i wziąłem do ręki jakieś nasze rodzime czasopismo o urządzeniach mobilnych. Niestety, nie pamiętam nazwy (Mobilne ? Mobility?). W każdym razie przekartkowałem, same zachwyty nokiowe, samsungowe etc. i zero wspominki o iPhone... szukam szukam i na jednej z ostatnich stron felieton, może i samego "naczelnego" a w nim info dla "fanów szrota z Apple" że Chińczycy skopiowali iPhone'a wiernie a nawet lepiej bo chiński wynalazek ma ...głośnik w odróżnieniu od iPhone :D

No cóż, jak ta ciężka klama, która piszę takie "felietony" a nie miała w ręku iPhone'a - gorzej - nie zapoznała się nawet z podstawowymi szczegółami jego budowy, feruje wyroki wyzywając to od szrotów w czasopiśmie bądź co bądź ogólnopolskim - to co się dziwić. :(

Czasopismo o którym Mówisz kiedyś testowało iPhone, test był dość obszerny. Jednak krytyka pisma po wypowiedziach dotyczących iTelefonu była o wiele bardziej ciekawa :twisted:

#35 iTomasz

iTomasz
  • 7 posts

Posted 03 March 2008 - 16:38

Hi-Phone jest na ebay za 199$ Ale okazja (+ 25$ za wysylke) ;)

#36 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 04 March 2008 - 01:46

taki hi-fon to koszt kupna w chinach około 100 dolarów - przy wiekszych ilościach pewnie mozna miec taniej

#37 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 March 2008 - 16:09

na Alledrogo też już trafił
:arrow: i32 Hi-Phone Touch Screen Dual SIM iPhone GW fVAT (324938806)

#38 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 10 March 2008 - 19:32

to mialo byc cenowo konkurencyjne, a to lipa. ze nie wspomne o smiesznej pojemnosci - 512 + max 2GB na karcie.

#39 Bushido

Bushido
  • 19 posts

Posted 10 March 2008 - 20:02

nienawidze chinskiego badziewia strasznie...:/

Lepiej przeczytaj co pisze z tyłu twojego iPoo...

Co do telefonu to ~300zł nie jest dużo.

#40 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 10 March 2008 - 20:20

tu znajdziecie wiecej klonow:
blog.fotogenia.info Atak klonów dwa!

#41 o_z_z_y

o_z_z_y
  • 13 posts

Posted 11 March 2008 - 08:14

widziałeś ten filmik ? miałeś w rękach Apple iPhone? chyba nie ...
jak by to było robione w tej samej fabryce na nocnej zmianie, to myślę że troche inaczej wyglądałby taki telefon ... bo niby dlaczego nie mogliby na nocnej zmianie wrzucić oryginalnego softu, powiedzmy z 1.1.1 ? dlaczego nie mieliby wrzucic chociazby nowego, ale oryginalnego softu ... wątpię żeby jakość np obudowy była porównywalna z oryginałem. raczej nie produkuje tego ta sama fabryka...

zgadzam się w 100%. obudowy mają nawet inne rozmiary: Iphone 115 x 61 x 11,6 mm, Hiphone 117 x 61 x 16 mm.

#42 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 11 March 2008 - 13:59

Podróbek iPhone więcej niż oryginałów - Wiadomości - Nowe Technologie w INTERIA.PL

#43 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 March 2008 - 14:09

źródło :arrow: Dziennik - Hi-Tech - Fałszywek jest więcej niż prawdziwych aparatów
tak w kwestii formalnej

#44 zbieraj

zbieraj
  • 1016 posts

Posted 17 March 2008 - 08:53

Podróbki co raz lepszej jakości...

Chińczycy się nie poddają. Doprowadzają swoje podróbki powoli do perfekcji. Może za rok, stworzą modele wręcz bliźniaczo podobne?

Hiphone-China mobile/Chinese mobile/CECT Mobile/2sim/Dual Sim/China CECT/ZTC Mobile/China ZTC/Copy Phone/copy mobile/samsung/nokia/motorola/Solomobi

#45 pjanet

pjanet
  • 288 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 March 2008 - 13:27

jedynie owe 2 karty SIM robia wrazenie :)

#46 Dogs

Dogs
  • 141 posts

Posted 17 March 2008 - 15:39

Moderator chyba w pracy albo w szkole bo taki temat juz byl wiec dziwne czemu ten nie zostal jeszcze zamkniety ;)

http://www.myapple.p...super-klon.html

#47 maqs77

maqs77
  • 213 posts

Posted 17 March 2008 - 15:52

Ostatnio zauważyłem, że są nawet lepsze pod pewnymi względami. np: -głośniejsze -z normalnym wtykiem na słuchawki - umts -rozmowy video - nagrywanie video bez dodatkowych aplikacji Czekam na iphone 2 i mam nadzieję, że nadrobią i dodadzą to czego teraz brakuje ;)

#48 Blue

Blue
  • 576 posts
  • SkądPoznań, Warszawa, Murcia ES

Posted 17 March 2008 - 16:32

Ostatnio zauważyłem, że są nawet lepsze pod pewnymi względami.
np:
-głośniejsze
-z normalnym wtykiem na słuchawki
- umts
-rozmowy video
- nagrywanie video bez dodatkowych aplikacji

Wszystko było by ok. Ale na papierze. Dane techniczne takiej na przykład N95 powalają iPhone. Ale iPhone ma to coś. Tę stabilność, szybkość działania i niezawodność. A tego nie da mi żadem telefon ani z softem własnym, ani z Windows mobile ani z symbianem. Co mi z funkcji, które nie działają jak należy? Czeka się i czeka. Zawiśnie czy nie? Poza tym mogę sie założyć, że na MacOS mobile wyjdzie co najmniej tyle wartościowego softu co na Symbiana - z tym że będzie to soft szybszy i bardziej niezawodny. Na razie mam zwykłego iPhone ale na 100% wiem, że następny w kolejce jest jego następca :) To tak trochę offtopic :)

Co do klonów to mają jedną jedyną wadę, przekreślającą całkowicie sens ich kupowania - brak MAC OS :)

#49 maqs77

maqs77
  • 213 posts

Posted 17 March 2008 - 16:46

Wszystko było by ok. Ale na papierze. Dane techniczne takiej na przykład N95 powalają iPhone. Ale iPhone ma to coś. Tę stabilność, szybkość działania i niezawodność. A tego nie da mi żadem telefon ani z softem własnym, ani z Windows mobile ani z symbianem. Co mi z funkcji, które nie działają jak należy? Czeka się i czeka. Zawiśnie czy nie? Poza tym mogę sie założyć, że na MacOS mobile wyjdzie co najmniej tyle wartościowego softu co na Symbiana - z tym że będzie to soft szybszy i bardziej niezawodny. Na razie mam zwykłego iPhone ale na 100% wiem, że następny w kolejce jest jego następca :) To tak trochę offtopic :)

Co do klonów to mają jedną jedyną wadę, przekreślającą całkowicie sens ich kupowania - brak MAC OS :)

Jak off to off :D

Symbian nie jest stabilny ale jest najlepszy ;) Aplikacje można napisać w 10 min i zadziała ;)

Dla ajfona sprzedałem swoją n95 8GB i jestem w miarę zadowolony chociaż te aplikacje mnie dobijają troszkę bo na symbiana miałem wszystko czego pragnąłem tak naprawdę.
Liczyłem na jakość muzyki a nie na super aparat (n95) który super nie był ;)

Mam teraz jeszcze e90 więc uzupełniam braki iPhone zupełnie pod względem aplikacji i programów np. do edycji dokumentów itp.

Pozdro ;)

#50 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 17 March 2008 - 18:06

Moderator chyba w pracy albo w szkole bo taki temat juz byl wiec dziwne czemu ten nie zostal jeszcze zamkniety ;)

http://www.myapple.p...super-klon.html

ModeratorzY ;)

i 1 z nich w pracy :P, czasami nie ma czasu w pracy wejść na forum :/

Ostatnio zauważyłem, że są nawet lepsze pod pewnymi względami.
np:
-głośniejsze
-z normalnym wtykiem na słuchawki
- umts
-rozmowy video
- nagrywanie video bez dodatkowych aplikacji

Czekam na iphone 2 i mam nadzieję, że nadrobią i dodadzą to czego teraz brakuje ;)

może i to jakieś plusy, jednak Apple to Apple, a dodatkowo widać 'tandetę' w tych podrobach

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users