Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone made in China - Super Klon :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#1 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 lutego 2008 - 20:51

iPhone w 99% - Chynczyk potrafi, a ja jestem w szoku :)

YouTube - 99% iPhone lookalike (clone)

#2 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 21:00

taa widziałem to dzisiaj rano, zjechali z iPhona totalnie :/ brzydkie i dodatkowo niedopracowany, na filmie mozna zobaczyć momentami że niektore funkcje działają jak im się chce ;)

#3 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 lutego 2008 - 21:01

no ale glut jest gratis :o i po wyjęciu z pudełka matrix zainstalowany i fotki robi się fajniej... węic i sami coś dodali :P ... a bym zapomniał - dwa SIM !!

#4 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 21:31

Najlepszy klon iPhona jaki do tej pory widziałem, ale najważniejszego nie pokazali jak przeglądarka internetowa działą bo napewno nie tak jak safari. ps: Już widze ile osób się na to nabierze...

#5 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 lutego 2008 - 02:25

z tylu pisze hiphone i logo bluetooth. calkiem niezle im wyszedl, chociaz widac ze soft sie przycina i wiele gestow nie dziala... dwie karty sim w nim sa o.O?

#6 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 08 lutego 2008 - 09:59

nienawidze chinskiego badziewia strasznie...:/

#7 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2008 - 17:43

nie 99% panowie tylko w jakis ~2-3%. zwrocie uwage ze obudowe taka jak ma iPhone kazdy debil zrobi, ale pieknie i plynnie chodzacy soft na krystalicznie czystym i jasnym ekranie juz nikt nie zrobi :D aczkolwiek szacunek dla posiadaczy fałdy mongolskiej za to ze im sie chcialo poprawiac "boga" :P

#8 timex

timex
  • 133 postów

Napisano 08 lutego 2008 - 18:38

a dlaczego tam się po włączeniu pojawia nadgryzione jabłko jak to takie chińskie?

#9 Wadim

Wadim
  • 8 postów

Napisano 08 lutego 2008 - 18:41

He,he,he... A co masz napisane z tyłu na swoim iPhone? Made in USA??? :lol:

Pozdrawiam

#10 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 08 lutego 2008 - 18:59

Jakie życie byłoby nudne bez chińczyków :D :)

#11 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 08 lutego 2008 - 19:16

Hmm ciekawe ;) Jak by to to było dość tanie to dlaczego odrazu wieszać psy na tym chinaPhone?

#12 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 10:38

He,he,he... A co masz napisane z tyłu na swoim iPhone? Made in USA??? :lol:

Pozdrawiam

no dobra dobra zrobione przez chinczykow ale nie zaprojektowane... ich raczki to skladaly ale nie tworzyly iphona apple... zas ich psedoIp jest stworzony przez nich w 100%... to tak jak ich podroby mercedesow...nie wiem czy widzieliscie...ladne z zewnatrz a jak odpalasz silnik to daj spokoj - pila motorowa:) znaczna roznica w cenie jest ale jakosc mowi wiele za siebie...

#13 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 11:28

Hmm ciekawe ;) Jak by to to było dość tanie to dlaczego odrazu wieszać psy na tym chinaPhone?

BRAWO !!! oto typowe podejście do rzeczy: może być gó**o, jeśli będzie tanie.
Ale oczywiście gó**o zawsze będzie tanie, potem następne, i następne, i następne, aż cena wszystkich kolejnych przekroczy kilkakrotnie cenę oryginału.
Ból.

#14 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 13:27

Ale oczywiście gó**o zawsze będzie tanie, potem następne, i następne, i następne, aż cena wszystkich kolejnych przekroczy kilkakrotnie cenę oryginału.
Ból.

Ech i tak wszystko leci na masówkach. Podam inny przykład. Telefon firmy Nokia, model 5200. Jest to w miare tani tel by Nokia. I co z tego skoro jego wykonanie jest gorsze niż jakiejś zabawki za 20 złoty? Ten hiPhone to podróbka i to jest wiadome. Jednak ma funkcje których Nokia, o której napisałem wyżej może tylko pomażyć. A cena tego chińskiego telefonu będzie pewnie porównywalna. Nie znam funkcji ani nigdy nie trzymałem go w rękach. Ale napewno nie jest to najgorszy telefon komórkowy swiata! A co do przekroczenia ceny to hmm jak by to Ci jakoś tak delikatnie powiedzieć... BEZDURA ;)

#15 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 13:48

mi chinol on nextsimów chciał 1000szt po 100 dolców wcisnąć :D takiego samego :D

#16 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów

Napisano 09 lutego 2008 - 13:57

mi chinol on nextsimów chciał 1000szt po 100 dolców wcisnąć :D takiego samego :D

hehehe chcial znalezc odbiorce stalego na ten badziew w polsce...:) i przyjales propozycje wspolpracy polsko-chinskiej?:D

#17 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 09 lutego 2008 - 15:20

Ciekawe ile użytkowników forum po przeczytaniu tego postu i obejrzeniu filmu na youtube stwierdzi że jednak nie posiada iPhone, tylko HiPhone ;-)

#18 gooroo30

gooroo30
  • 304 postów
  • SkądGrudziądz

Napisano 09 lutego 2008 - 15:53

Ból.

Kiedyś takie było podejście do sprzętu Made in Japan . Chińczycy robią ogromne postępy . Już teraz Made in China nie kojarzy się wcale jednoznacznie z badziewiem . Chłopaki ostatnio bardzo stawiają na jakość . Założę się , że za 10 lat , będzie co najmniej kilka... kilkanaście chińskich marek o światowej renomie .

#19 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 09 lutego 2008 - 17:31

Panowie. To nie jest zadna podrobka! To oczywiscie nie jest oryginalny iPhone ale na 99,99% robiony w tej samej fabryce na "nocnej zmianie". Chinczycy wiele rzeczy dokladnie tak robia. Jako, ze gram w golfa to tam sytuacja dokladnie tak wyglada, ze przylatuja amerykanie, zlecaja produkcje kijow i daja technologie ich wykonania. I oczywiscie fabryka produkuje dla nich kije. Po czym dokladnie takie same kije (tylko bez loga znanej marki) mozna kupic za psie pieniadze w drugim obiegu. Wiec ten iPhone to jest wlasnie ta sama metoda - ta sama fabryka tylko produkcja nocna :D

#20 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 lutego 2008 - 17:35

moze nie w tej samej fabryce ale tej po drugiej stronie ulicy gdzie pracuje druga polowa rodziny chinczykow. podzespoly te same od sasiadow z tajwanu. i tak sie rozkreca chinska gospodarka.

Ból.

jak latwo skrytykowac cos czego sie na oczy nie widzialo... napisac pare konkretow juz znacznie trudniej.

#21 KromuS

KromuS
  • 184 postów
  • SkądEłk / Ostrołęka

Napisano 09 lutego 2008 - 17:58

Panowie. To nie jest zadna podrobka! To oczywiscie nie jest oryginalny iPhone ale na 99,99% robiony w tej samej fabryce na "nocnej zmianie".
Chinczycy wiele rzeczy dokladnie tak robia. Jako, ze gram w golfa to tam sytuacja dokladnie tak wyglada, ze przylatuja amerykanie, zlecaja produkcje kijow i daja technologie ich wykonania. I oczywiscie fabryka produkuje dla nich kije. Po czym dokladnie takie same kije (tylko bez loga znanej marki) mozna kupic za psie pieniadze w drugim obiegu. Wiec ten iPhone to jest wlasnie ta sama metoda - ta sama fabryka tylko produkcja nocna :D

widziałeś ten filmik ? miałeś w rękach Apple iPhone? chyba nie ...
jak by to było robione w tej samej fabryce na nocnej zmianie, to myślę że troche inaczej wyglądałby taki telefon ... bo niby dlaczego nie mogliby na nocnej zmianie wrzucić oryginalnego softu, powiedzmy z 1.1.1 ? dlaczego nie mieliby wrzucic chociazby nowego, ale oryginalnego softu ... wątpię żeby jakość np obudowy była porównywalna z oryginałem. raczej nie produkuje tego ta sama fabryka...

#22 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 lutego 2008 - 18:17

wy to piszecie z taka pewnoscia siebie jakbyscie w jednej rece trzymali to urzadzenie a w drugiej iphone. :)

#23 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 lutego 2008 - 21:10

istna hipokryzja :) ...

#24 gooroo30

gooroo30
  • 304 postów
  • SkądGrudziądz

Napisano 09 lutego 2008 - 21:50

Byłem ostatnio , z racji zawodu , oglądać chińskie koparki . Coś Wam powiem . To co myśleliście o chińskim sprzęcie włóżcie między bajki . Kolesie czego nie potrafią zerżnąć , to kupują . Silnik : Cummins=amerykaniec i to lepszy niż ta europejska produkcja ... hydraulika Rexroth=każda inna koparka w Europie , elektronika Kawasaki , siłowniki też Kawasaki ... z całej tej maszyny chińska jest rama ... a rama zaprojektoana jest tak , że jak chińczyk nie jest pewien czy wytrzyma blacha 6 mm to daje 10 mm . Czy bym to kupił ? NIe wiem , bo cena chińskiego sprzetu na takich podzespołach zbliźa sie do ceny JCB , CASE'a , KOMATSU , ale prawda jest taka , że ta koparka wcale nie jest gorsza od renomowanych konkurentów . Części zamienne są produkowane w Europie . Jedyne do czego bym się przyczepił to wykończenie kabiny . Cenowo wygląda to tak , że Chińczyk jest tańszy o jakieś 15% od znanych marek . Niby nie dużo , ale przy cenie ok.100 000 EUR to jednak robi różnicę .

#25 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lutego 2008 - 12:57

OMG ja mam hiphone'a!!!!!! qrde ze dalem sie nabrac!! dobra wystarczy tego ^^ nie ma jakichś kruczków prawnych na to? wiecie, niektorzy daja za sprzet duzo, a tutaj takie gowienko wyjdzie co wyglada tak samo i prawie tak samo dziala >.<

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych