Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

nie widze moich dodanych dzwonkow

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 13:02

wrzucilem iBrickiem 0.91 mp3 funkcja ringtones oraz przez kopiowanie mp3 do odpowiedniego katalogu , jednak w telefonie nie widac dodanych przez mnie plikow , czy musze jeszcze cos zrobic ?

#2 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 07 lutego 2008 - 13:23

iPhone rozpozna dzwonki tylko w formacie m4r. Czy takie dodałeś, bo nie bardzo rozumiem z Twojego opisu sytuacji?
  • yolmen lubi to

#3 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 13:28

ibrick sam je przerobil na m4r , po za tym w faq pisalo ze mozna wrzucic w dowolnym formacie pliczek do /var/root/libary/ringtones i powiniene widziec tym czasem nie bardzo

#4 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 07 lutego 2008 - 13:32

A nie lepiej dodawać dzwonki przez iTunes? Takie to proste jest... i niezawodne... 1. Jeśli masz jakiś plik, który chcesz użyć jako dzwonek dodaj go do biblioteki iTunes. 2. Znajdź ten plik w bibliotece iTunes; walnij prawym klawiszem myszy i "przekształć na AAC". 3. Wyciągnij nowy plik (powstanie ci jak skonwertujesz do AAC) np. na pulpit. 4. Zmień roszerzenie tego pliku z m4a na m4r. 5. Dodaj ten nowy plik do biblioteki iTunes; zsynchronizuj z iPhonem 6. W iPhonie znajdziesz swój dzwonek w: Settings > Sounds > Ringtone.

#5 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 13:51

iTunes przy synchronizacji wywala ze plik nie zostal przekopiowany poniewaz nie moze zostac odtworzony na iphone , taki tez plik wrzucilem przez ibrick do katalogu i jako ringtone i tez nic , itunes 7.4.2

#6 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 07 lutego 2008 - 13:53

iTunes nie przyjmuje tego pliku w m4r :/ , taki tez plik wrzucilem przez ibrick do katalogu i jako ringtone i tez nic , itunes 7.4.2

A masz ten plik np. z mp3? To dodaj go do biblioteki iTunes i potem zrób tak jak napisałem.

TO NAPRAWDĘ DZIAŁA!

#7 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 14:08

tak jak pisalem itunes wywala blad ze nie skopiowano gdyz iphone go nie odtworzy

#8 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 07 lutego 2008 - 14:17

No to musi to być typ pliku, który nie jest obsługiwany przez iTunes. Nie ma innej odpowiedzi.

#9 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 14:24

robilem tak jak pisalews , pliczek mp3 wrzucilem do iTunes , prawym i przeksztalc zaznaczenie na ACC , pozniej go na pulpit zmienilem z m4a na m4r , spowrotem do itunes i wyskakuje blad Rzecz "nazwa pliku" nie została skopiowana do iPhone "Rafal" gdyz nie moze byc w nim odtwarzana ... grrrr jaki jeszcze jest sposob na wrzucenie wlasnego dzwonka do iPhone 1.1.2 ?

#10 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 14:45

robilem tak jak pisalews , pliczek mp3 wrzucilem do iTunes , prawym i przeksztalc zaznaczenie na ACC , pozniej go na pulpit zmienilem z m4a na m4r , spowrotem do itunes i wyskakuje blad Rzecz "nazwa pliku" nie została skopiowana do iPhone "Rafal" gdyz nie moze byc w nim odtwarzana ... grrrr jaki jeszcze jest sposob na wrzucenie wlasnego dzwonka do iPhone 1.1.2 ?

kolega poczyta to http://www.myapple.p...dla-iphone.html

#11 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 15:26

ok poszlo po tym ja zaktualizowalem iTunes do 7.5 , dzieki ;]

#12 eloela1

eloela1
  • 62 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 16:27

A nie lepiej dodawać dzwonki przez iTunes? Takie to proste jest... i niezawodne...

1. Jeśli masz jakiś plik, który chcesz użyć jako dzwonek dodaj go do biblioteki iTunes.
2. Znajdź ten plik w bibliotece iTunes; walnij prawym klawiszem myszy i "przekształć na AAC".
3. Wyciągnij nowy plik (powstanie ci jak skonwertujesz do AAC) np. na pulpit.
4. Zmień roszerzenie tego pliku z m4a na m4r.
5. Dodaj ten nowy plik do biblioteki iTunes; zsynchronizuj z iPhonem
6. W iPhonie znajdziesz swój dzwonek w: Settings > Sounds > Ringtone.

mi ta metoda nie zadzialala.
niestety chociaz wszystko ladnie skonwertowalam, a itunes zaakceptowal i wrzucal dzwonki na iphone, to wciaz nie widze ich w urzadzeniu.

#13 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 07 lutego 2008 - 16:36

@eloela1 - a którą wersję iTunes masz? Metoda na 100000% działa.

#14 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 17:05

a czemu iPhone nie widzi dzwonkow skoro sa recznie wrzucone do katalogu /vat/root/libary/ringtones w m4r ?

#15 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 07 lutego 2008 - 18:13

a czemu iPhone nie widzi dzwonkow skoro sa recznie wrzucone do katalogu /vat/root/libary/ringtones w m4r ?

Po kolei - żeby wrzucić w ten sposób, musić mieć spatchowaną wersję pliku MeCCa dla 1.1.2 (dostępne tutaj: RapidShare: 1-Click Webhosting, więcej info: http://www.hackint0s...ad.php?t=15806).

• Wrzuć plik do /System/Library/Frameworks/MeCCA.framework/ (zrób backup oryginału) i zrestartuj iPhone'a.
  • Dzwonek musi być w formacie AAC (.m4a, np. dzwonek.m4a, możesz przekonwertować przez iTunes do tego formatu). Zmień nazwę pliku na "dzwonek .m4r" (koniecznie spacja przez .m4r).
  • Wrzuć dzwonek do folderu /Library/Ringtones, powinnien od razu pojawić się na liście w Settings->Sounds->Ringtones.

W ten sposób można unikąć ograniczenia 40 sekund narzuconego przez iTunes i wrzucać dzwonki masowo.

#16 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 18:18

nie ma takiego katalog :confused:, w takim katalogu dzwonki się nie znajdują

Po kolei - żeby wrzucić w ten sposób, musić mieć spatchowaną wersję pliku MeCCa dla 1.1.2 (dostępne tutaj: RapidShare: 1-Click Webhosting, więcej info: Patched MeCCA for 1.1.2 is Here - Hackint0sh.

• Wrzuć plik do /System/Library/Frameworks/MeCCA.framework/ (zrób backup oryginału) i zrestartuj iPhone'a.
  • Dzwonek musi być w formacie AAC (.m4a, np. dzwonek.m4a, możesz przekonwertować przez iTunes do tego formatu). Zmień nazwę pliku na "dzwonek .m4r" (koniecznie spacja przez .m4r).
  • Wrzuć dzwonek do folderu /Library/Ringtones, powinnien od razu pojawić się na liście w Settings->Sounds->Ringtones.

W ten sposób można unikąć ograniczenia 40 sekund narzuconego przez iTunes i wrzucać dzwonki masowo.

co do patchowania pliku to się nie zgodzę :P, na 1.1.2 nie trzeba tego robic :)
  • wystarczy to :

#17 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 07 lutego 2008 - 21:39

co do patchowania pliku to się nie zgodzę :P, na 1.1.2 nie trzeba tego robic :)

Właśnie nie byłam pewna - u mnie faktycznie działa bez tego MeCCa dla 1.1.2, ale nie wiedziałam czy to dlatego, że miałam wcześniej podmienione MeCCa na 1.1.1 i przy robieniu update plik nie został nadpisany, czy działa tak po prostu.

#18 eloela1

eloela1
  • 62 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 22:14

hej, Przemek.
mam 112 i najnowszy itunes.
mp3 konwerowalam do aac, pozniej recznie zmienialam rozszerzenie (ale bez spacji) i dodawalam dzwonek do itunes. dzwonki byly dluzsze niz 20/40 sekund.

@eloela1 - a którą wersję iTunes masz?

Metoda na 100000% działa.

#19 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 postów
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Napisano 08 lutego 2008 - 12:37

U mnie problem jest taki: wgrywam 1 dzwonek przez iTunes (7.6) i pojawia się jako własny na samej górze i jest OK wgrywam kolejny i na liście są 2 ale posiadają nazwę ostatniego i pod każdą nazwą jest ten sam (ostatnio wgrany) przy większej liczbie, niestety, wszystkie dzwonki otrzymuję nazwę ostatniego wgranego jedyne co się zgadza to ilość wgranych dzwonków. Restarty nie pomagają. Wygląda na to, że one fizycznie tam są a jedynie lista ich nie wyświetla (w iTunes widać je na iPhonie że są) Jest na to jakieś rozwiązanie ? Pozdrawiam.

#20 Sniadyy

Sniadyy
  • 99 postów

Napisano 11 lutego 2008 - 21:33

Ja mam trochę inny problem ...robie metodą przez itunes( ACC>.m4a->.m4r > wrzucam do bibliotek spowrotem(widzi itunes(dzwonki)) Ale jak chce je zsynchronizować to już ich nie widzi...;/

#21 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 12 lutego 2008 - 01:54

nie ma takiego katalog :confused:, w takim katalogu dzwonki się nie znajdują

[/LIST]

bo tam mialo library :P ale w iBricku taki katalog znalazlem , a nawet kozystajac z funkcji dodania dzwonka przez iBrick i samoczynnej przemianie mp3 na dzwonek tam sie te pliki znalazly.

#22 konrad white

konrad white
  • 236 postów

Napisano 09 lutego 2015 - 20:30

Mam ustawione ręczne zarządzanie plikami, niestety ten sam dzwonek mogę skopiować na iPada, ale na iP5S nie tzn. jest obecny w iTunes i wyświetlony jako 'wyblaknięty', natomiast na samym iP nie jest widoczny. Mam aktualne wersje iTunes, iOS i Yosemite.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych