Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kopiowanie/przenoszenie dużych plików - błąd 1309

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 longman

longman
  • 14 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 22:22

Mam problem z przeniesieniem albo z kopiowaniem pliku maszyny wirtualnej (VMWare) z partycji na partycję. W trakcie kopiowania czy przenoszenia wyrzuca mi nieoczekiwany błąd nr - 1309. Maszyna wirtualna waży ok 15,5 GB. Tiger 10.4.11

#2 hubs

hubs
  • 102 postów
  • SkądBerlin

Napisano 07 lutego 2008 - 11:34

A czy któraś z partycji jest w systemie plików FAT32? Tam jest ograniczenie pojedynczego pliku do 4GB.

Tu ktoś miał podobny problem: Error 1309 [Archive] - The macosxhints Forums

#3 longman

longman
  • 14 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 19:09

No tak, niestety to jest FAT 32 - planowałem na niej zainstalować Wina, ale teraz nie jest mi już potrzebna jako FAT 32. Jak to zmienić. A najlepiej jak połączyć dwie partycje FAT 32 z jednoczesną konwersją ??

#4 hubs

hubs
  • 102 postów
  • SkądBerlin

Napisano 07 lutego 2008 - 19:15

Jeśli dobrze rozumiem, masz na dysku partycje dla Maca i dwie partycje FAT. Jeśli tak, to możesz za pomocą Application/Utilities/Disk Utility, usunąć zwyczajnie dwie partycje FATowe i stworzyć w tym miejscu nową z dowolnym systemem plików.

#5 longman

longman
  • 14 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 23:25

Tak, mam 2x FAT 32 i partycje z OS X-em. Problem w tym, ze nie moge w Disk Utility usunac partycji. W opcji 'Erase' moge jedynie wybrac 'Erase Free Space'. Lista wyboru 'Volume format' i pole 'Name' sa nieaktywne. 'Value Format' jest ustawione na MS-DOS File System.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych