Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Szkoda mówić apple nie dopuszcza możliwośći zapłaty poza USA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 gtx

gtx
  • 237 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 06 lutego 2008 - 20:46

Chyciałem kupić konto w iTunes Store, wypełniam wszystko mam karte kredytowa i podaje ze nieprawidlowe dane to wiec wpisalem kod miasto NY .. i rejestracja nie możliwa a czemu, ponieważ mam komunikat karta nie jest z USA, wiec myślę sobie to może paypal , jest na wszystkie kraje wiec czemu nie, wybrałem paypal przenosi mnie na strone loguję się i co mam komunikat taki sam tylko USA. Podsumowując jak mam używać ich usług skoro nie akceptują innych krajów, nie mam pojęcia, a że chciałem zapłacić to nic dziwnego, ale ich strata.

#2 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 06 lutego 2008 - 21:11

Nie wszystko stracone. Skorzystaj w wyszukiwarki forum.

#3 gtx

gtx
  • 237 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 06 lutego 2008 - 21:19

Nie wszystko stracone. Skorzystaj w wyszukiwarki forum.

Takm tak wiem jest sposób (NY 100..) ale chciałem zapłacić.

#4 adix666

adix666
  • 530 postów
  • SkądPoznań, Wielkopolskie

Napisano 06 lutego 2008 - 21:28

Smiałbym się, jak kiedyś osoby, które chciałyby się zarejestrować na iTunes Store w USA, nie mogłyby tergo zrobić, bo kotś z tego forum zająłby ich numery ;)

#5 gtx

gtx
  • 237 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 07 lutego 2008 - 18:41

Smiałbym się, jak kiedyś osoby, które chciałyby się zarejestrować na iTunes Store w USA, nie mogłyby tergo zrobić, bo kotś z tego forum zająłby ich numery ;)

Nie wiem co w tym takiego smiesznego

#6 Hazreth

Hazreth
  • 598 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 07 lutego 2008 - 19:31

Zastanawiam się, czy Apple nie robi tak ze względu na przepisy prawne. Jeżeli środki pochodzą spoza USA, to jak byłoby z podatkami od tego wszystkiego?

#7 gtx

gtx
  • 237 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 07 lutego 2008 - 19:41

Zastanawiam się, czy Apple nie robi tak ze względu na przepisy prawne.

Jeżeli środki pochodzą spoza USA, to jak byłoby z podatkami od tego wszystkiego?

No wiesz, nie chce mi się tutaj robić wykładu na temat podatków, ale w wielkim skrócie inne firmy mieszczące się USA akceptują wpłaty również z polski, jako przykład podam program cuteftp, mieszczą się w San Antonio.

Tutaj chodzi o coś innego napewno.

#8 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 postów
  • SkądWarszawa, PL // USA

Napisano 09 lutego 2008 - 05:24

Zastanawiam się, czy Apple nie robi tak ze względu na przepisy prawne.

Jeżeli środki pochodzą spoza USA, to jak byłoby z podatkami od tego wszystkiego?

Price discrimination - Wikipedia, the free encyclopedia - nawet jest podany przykład iTunes Store ;). W skrócie chodzi o to, że oficjalnie Apple twierdzi, że różne ceny np. w US i UK wynikają z dostosowania się do lokalnego rynku muzycznego (cen od wytwórni, podatków etc.). Nieoficjalnie - jest to po prostu wykorzystanie dyskryminacji cenowej w celu maksymalizacji zysku poprzez przejęcie nadwyżki kosumenta (podstawowa mikroekonomia).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych