Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

[Release] Nowe s艂owniki: polski/angielski(nowy)/ameryka艅ski/hiszpa艅ski/niemiecki

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
72 odpowiedzi w tym temacie

#1 slyv

slyv
  • 382 post贸w

Napisano 06 lutego 2008 - 01:29

Zgodnie z obietnicą z innego wątku przedstawiam nowe słowniki do programu weDict:
- Angielski-Polski 2.0 (27 tys. słów)
- Polsko-Angielski 2.0 (27 tys. słów)
- Amerykańsko-Polski (75 tys. słów)
- Polsko-Amerykanki (57 tys. słów)
- Niemiecko-Polski (43 tys. słów)
- Polsko-Niemiecki (38 tys. słów)
- Hiszpańsko-Polski (55 tys. słów)
- Polsko-Hiszpański (55 tys. słów)

Dla porównania poprzedni słownik Ang/Pol miał ok 14 tys słów i zawierał tylko angielskie tłumaczenia słowa. Te słowniki zawierają również przykłady zastosowań, wymowę itp.

Instalacja
1. weDict jest Installerze w kategorii "Productivity". Pakiet jest dostępny ze źródła Ste Packaging - No more iPHUCing around. - pewnie wszyscy już mają to źródło dodane.
2. Dzięki uprzejmości M4v3Ra słowniki umieszczone są w źródle:
http://i.myapple.pl
w kategorii "Polskie dodatki". Możliwe że niedługo zostaną przeniesione do źródła na serwerze myapple.pl, o ile takie powstanie.
3. Po zainstalowaniu weDict oraz słowników uruchamiamy weDict, następnie klikamy w ikonkę "i" z prawej strony i wybieramy słowniki które nas interesują. Uwaga! Czasem trzeba kilkakrotnie pukać w "i" zanim zadziała.

Słowniki zostały stworzone na podstawie baz dla programu Xlator dostępnych na stronie Bazy Xlatora.

Podziękowania
- dla interneksa za linki do baz Xlatora, bez jego sugestii nie było by tych słowników
- dla M4v3Ra za udostępnienie swojego źródła dla installera i stworzenie paczek do installera

Uwagi
- polskie wyrazy można wpisywać zarówno bez jak i z polskimi literami
- jestem otwarty na wszelkie uwagi, dane kontaktowe dostępne w profilu
- jeśli słowniki się podobają proszę o reputację (kliknij na ikonkę z ludzikiem z lewej strony, obok napisu Autorytet)

Jeśli chcesz wesprzeć finansowo autora i zmotywować go do dalszej pracy, wejdź na stronę: iPhone - Dotacja dla autora mGadu i słowników. Za każdą złotówkę będę szalenie wdzięczny.

#2 M4v3R

M4v3R
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮d/usr/pl/Konin

Napisano 06 lutego 2008 - 01:32

A ja ze swojej strony dodam, że pakiety przygotowałem pod nową wersję Installera - to znaczy 3.0! Jeśli zobaczysz podczas ich instalacji błąd "Main script execution failed" to znaczy że nie zaktualizowałeś Installera i powinieneś to natychmiast zrobić.

#3 bartosz

bartosz

• 1聽644 post贸w

Napisano 06 lutego 2008 - 01:45

dziala bez zadnych problemow takze pod 111

#4 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 06 lutego 2008 - 09:34

Mi tylko poprzednia wersja ang-pol i pol-ang nie chce się odibstalować nie wiem czemu. Ogólnie to wykonałeś wspaniałą robotę ;) A najbardziej cieszy mnie słownik polsko-hiszpański.

#5 Tas2die4

Tas2die4
  • 18 post贸w
  • Sk膮dGorz贸w Wlkp.

Napisano 06 lutego 2008 - 10:05

A u mnie widze ciagla mozliwosc "update" tych slownikow, mimo ze instalowalem juz kilka razy ten pakiet (uzywam tylko angielsko polskiego i odwrotnie).

#6 slyv

slyv
  • 382 post贸w

Napisano 06 lutego 2008 - 10:22

A u mnie widze ciagla mozliwosc "update" tych slownikow, mimo ze instalowalem juz kilka razy ten pakiet (uzywam tylko angielsko polskiego i odwrotnie).

Zupdatowale艣 installer? Mo偶e sprobuj odinstalowa膰 i zainstalowa膰 ponownie s艂ownik

#7 podkowa

podkowa
  • 169 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 06 lutego 2008 - 10:23

A ja mam pytanko czy już działają z softem 1.1. 3od DevTeam?

#8 Tas2die4

Tas2die4
  • 18 post贸w
  • Sk膮dGorz贸w Wlkp.

Napisano 06 lutego 2008 - 10:55

Zupdatowale艣 installer? Mo偶e sprobuj odinstalowa膰 i zainstalowa膰 ponownie s艂ownik

Juz ok, wczoraj tak sie dzialo, dzisiaj zauwazylem ze jest juz dobrze ;)

#9 iFisher

iFisher
  • 19 post贸w
  • Sk膮dPoznan/Las Vegas/Lake Tahoe

Napisano 06 lutego 2008 - 11:54

Moze mi ktos powiedziec gdzie znajde ten program weDict? bo szukalem go w installerze ale nie znalazlem...;/

---- Dodano 06-02-2008 o godzinie 11:57 ----
Ok teraz znalazlem tam gdzie slyv pisal ze mozna to znalejsc , ale jeszcze niedawno tego tam nie bylo.... wiem bo sprawdzam aplikacje w installerze niemal codziennie , ale ok wlasnie instaluje to , sorry za zamieszanie ;)Polsko-hiszpanski wymiata...;]

#10 Remik

Remik
  • 758 post贸w
  • Sk膮dDortmund/Germany

Napisano 06 lutego 2008 - 12:00

Dam Ci plusa jak tylko rozdam wczesniej innym uzytkownikom bo juz ostatnio Cie obdarowalem. Stary, nawet nie wiesz jaka mi przysluge zrobiles. Dzieki.

#11 podkowa

podkowa
  • 169 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 06 lutego 2008 - 12:12

Niestety tak jak poprzednio słownik pol-ang ang-pol nie dziala na sofcie Official DevTeam 1.1.3-2 oraz 1.1.3-3 sprawdziłem na dwóch iPhonach.

#12 slyv

slyv
  • 382 post贸w

Napisano 06 lutego 2008 - 12:16

Niestety nie jestem w stanie testować ma różnych fw. Musiałbym mieć dodatkowy iPhone. Jeśli ktoś by mógł mi sprzedać iPhona po cenie z USA (ok 400$), może być 112 OTB, to chętnie kupię.

#13 podkowa

podkowa
  • 169 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 06 lutego 2008 - 12:21

Szkoda :-( bo twoje słowniki to chyba jedne z bardziej popularnych i praktycznych paczek w naszym pięknym kraju

#14 present_day

present_day
  • 975 post贸w

Napisano 06 lutego 2008 - 13:06

A czy są jakieś szanse na dwustronny polsko-włoski?

#15 M4v3R

M4v3R
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮d/usr/pl/Konin

Napisano 06 lutego 2008 - 13:09

Jeśli znajdziesz takowy w formacie XLator to są bardzo duże. @podkowa: Jak jesteś chętny żeby nam pomóc rozgryźć dlaczego to nie działa to zapraszam na priv.

#16 internex

internex
  • 592 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 06 lutego 2008 - 15:07

A ja dziękuję slyv'owi za przerobienie tych słowników na iPhone'a ;)

Dzisiaj sprawdzałem na 1.1.2 i śmigają pięknie.

Tak BTW, to encyklopedia i słownik wyrazów obcych w xlatorze też były niczego sobie. Dałoby się je też przerzucić na iPhone'a?

#17 slyv

slyv
  • 382 post贸w

Napisano 06 lutego 2008 - 15:44

Tak, mam już ściągnięte: encyklopedia, słownik języka polskiego, wyrazów obcych, wyrazów bliskoznacznych, ortograficzny, baza tablic rejestracyjnych. Ale nie wiem czy ktoś z tego będzie korzystał. Jeśli chcecie to mogę je też przerobić na iPhona. Zależy jaki będzie odzew.

#18 present_day

present_day
  • 975 post贸w

Napisano 06 lutego 2008 - 15:47

S艂ownik j臋zyka polskiego niekt贸rym by si臋 przyda艂 jak widzimy tu na forum ;) Mi osobi艣cie przypad艂aby do gustu encyklopedia.

#19 M4v3R

M4v3R
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮d/usr/pl/Konin

Napisano 06 lutego 2008 - 15:50

Encyklopedia może być fajna, problem tylko leży w jej wielkości - spakowana zajmuje 11 MB ;). Ale pewnie by się przydała.

#20 w4rri0r3k

w4rri0r3k
  • 88 post贸w

Napisano 06 lutego 2008 - 16:06

jak odinstalowac stare wersje slowników pol-ang ang-pol? installer odmawia: main script execute error, to samo przy probie wywalenia weDict iphone 1.1.2 (BL: 3.9)

#21 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 06 lutego 2008 - 19:06

dokladnie tak. jedyne czego mi brakuje to wlasnie ecyklopedii i slownika polskiego, a juz najbardziej slownika wyrazow obcych? panowie masterzy jest szansa zeby wyzej wymienione rzeczy pojawily sie w installerze?

#22 slyv

slyv
  • 382 post贸w

Napisano 06 lutego 2008 - 19:20

OK, dzisiaj albo jutro dodamy: encyklopedia PWN'99 słownik języka polskiego słownik wyrazów obcych słownik wyrazów bliskoznacznych

#23 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 06 lutego 2008 - 21:26

cos czuje Panie slyv, ze niedlugo moze sie Panu konto zacinac od nadmiaru autorytetow :D

#24 dawid86

dawid86
  • 118 post贸w
  • Sk膮dWarszawa / Chicago

Napisano 06 lutego 2008 - 23:30

Wie ktos może dlaczego WeDict nie chce się uruchomić? Za każdym razem wywala mnie z niego zaraz po włączeniu edit: Już do tego doszedłem, wystarczy ręcznie zrobić folder weDict w Library :)

#25 M4v3R

M4v3R
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮d/usr/pl/Konin

Napisano 06 lutego 2008 - 23:40

cos czuje Panie slyv, ze niedlugo moze sie Panu konto zacinac od nadmiaru autorytetow :)

A o mnie to wszyscy zapomnieli, że odwalam brudną robotę paczkując je i trzymając na serwerze....

:D
  • a-l-e-x lubi to

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych